עבור לתוכן

שאלה בסיסית בקשר לשימוש בנתבים

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי שאלה בסיסית בקשר לשימוש בנתבים והקמת רשת ביתית...

חברות תקשורת שונות, מפרסמות מבצע, תקנה דרכנו נתב, תשלם עוד 10 שקלים בחודש ותקבל רשת ביתית.

למה בעצם אני צריך את זה ? אם אני קונה נתב בחנות מחשבים, ומחבר אותו, אני לא יכול לגלוש עם שני מחשבים שונים מבלי לדווח בכלל לספק התקשורת ולספק האינטרנט ?? טכנית זה נראה אפשרי, לא ? רק צריך לחבר את מודם לנתב ואת שני המחשבים לנתב, ב - LAN או באלחוט, לא ? איפה פה אני צריך את הספק או התערבותו ?

ודבר נוסף, נניח שאני רוצה לחבר שני מחשבים, אבל אני לא רוצה להתחייב לספק מסויים, האם יש נתב שעובד טוב גם עם כבלים וגם עם ADSL, ושלא עושה בעיות עם אף ספקית אינטרנט, ולא פחות חשוב, שקצב הגלישה איתו הוא מהיר, כלומר כמעט ללא הבדל מגלישה ללא הנתב, באופן ישיר ?

( אני שואל כי ראיתי כבר שני מקרים, אחד ADSL ואחד כבלים בהם הכנסת הנתב האיטה את הגלישה באופן מחריד ).

בואו נניח שאני מוכן להשקיע בנתב עד 400 שקלים, עדיף עד 350, אבל אם יש אחד בטווח שעד 400 שיש לו מוניטין טוב, זה בסדר.

תודה !!

פורסם

כל נתב בשוק כיום שאינו חלק אינטגרלי ממודם עובד גם עם כבלים וגם ADSL.

היתרון היחידי שחברת התקשורת מספקת את הציוד זו התמיכה ולפעמים המחיר (הם מסבסדים).

אין שום בעיה לבנות רשת לבד.

נתב אינו מאט את הגלישה, ההפך הוא הנכון (משחרר את מערכת ההפעלה מלהתעסק בחיבור). כמובן שאם יש תקלה ברכיב אז יכול להיות שהוא אכן הורס במשהו.

יש הרבה נתבים טובים, גם בסביבות ה250 שקלים.

השאלה היא :

מה המרחק בין המחשבים ומה התווך בינהם (קירות וכדומה) ?

וכמה תרצה להשקיע סה"כ (נתב + כרטיסים) ?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אין לי בעיה עם האטה קלה, אבל בשני המקרים שראיתי, הגלישה היתה ממש איטית, והיו הרבה התנתקויות וכו'. אז במחשב הראשון, אליו יחובר הנתב קווית, אני באמת רוצה מהירות גבוהה כמו עכשיו, או אולי טיפה פחות, במחשב השני, האלחוטי כנראה, אין לי בעיה שיהיה קצת לאט, לא יהיה שם Emule וכאלה, רק גלישה, רדיו וכאלה.

המרחק בין המחשבים/חדרים הוא 6-7 מטר, באותה קומה, שני המחשבים נייחים, בין החדרים יש שני קירות ( אחד לכל חדר ), ויש פתח של דלתות עץ, אחת פתוחה ואחת סגורה.

בקשר למחיר, אני סטודנט, ברור שאני מעדיף לחסוך, שיהיה כמה שיותר זול, אבל בוא נגיד שאני לא רוצה לחסוך 50-100 שקל ולקבל אינטרנט מקרטע, אז התקציב, כולל הכרטיסים יהיה בערך 400, העיקר שיהיה איכותי.

פורסם

אתה לא צריך להודיע לספק ולא לעשות שום שינוי בחיבור של האינטרנט שלך.

הנתבים הבייתים, מה שנקרא נתבי NAT, משתמשים רק בחיבור אחד בתשתית/ספק, כך שמבחינתם כאילו חיברת מחשב אחד.

יש הרבה נתבים שפועלים גם עם הכבלים וגם עם ADSL, תקרא את הסטיקי ו/או תעשה חיפוש אתה תמצא שם את כל המידע שצריך, זה נענה כבר פעמים רבות ואין סיבה לפרט פה.

...

נתב אינו מאט את הגלישה, ההפך הוא הנכון (משחרר את מערכת ההפעלה מלהתעסק בחיבור). כמובן שאם יש תקלה ברכיב אז יכול להיות שהוא אכן הורס במשהו.

...

אלו שטויות, הנתב לא משחרר את המערכת ההפעלה משום דבר פרט לחיוג, שהוא עניין זניח.

נתבים לא מאיטים (אלא עם יש תקלה) ולא ממהירים את החיבור. אתה מקבל אותו דבר כמו שהיית בחיבור ישיר של המודם למחשב.

הדבר היחידי שצריך לקחת בחשבון זה שעל אותו חיבור יפעלו מס' מחשבים, ואם תהיה דרישה גבוהה לחיבור (מחשב משתמש בתוכנת שיתוף לדוגמא) אז מחשבים אחרים יסבלו.

אפשר לפתור את הבעיה הזאת ע"י הגבלת החיבור בתוכנת השיתוף או שימוש בתוכנה כמו NETLIMITER.

פורסם
  • מחבר

קודם תודה על התגובה !

אני מבין שאין האטה גם החיבור אלחוטי, נכון ?

אמרת שהדבר היחידי שמושפע הוא שאין חיוג, האם הכוונה שאין חייגן ? ומה אם אני רוצה בשני המחשבים חייגן ? האם זה אפשרי ?

פורסם

הנתב מבצע את החיוג, אתה לא תוכל להתחבר עם חייגן מתוך המחשב.

החיבור האלחוטי בכללית פחות אמין, כלומר סובל יותר מהפרעות ותנאי סביבה ולכן גם זמן התגובה שלו מול הנתב גדול יותר.

אבל החיבור האלחוטי הסנדרטי מספק מהירות מקסימלית של 54 מגה סביות (ביט) לשניה (מסל"ש), האינטרנט הכי מהיר כרגע בארץ הוא 5 מסל"ש, כלומר אין בעיה של מהירות. הבעיה היחידה היא במצב שיש "תחרות" בין המחשבים (כולם רוצים במקביל להוריד השיא הקצב) אז הוא יסבול.

אם המטרה שלך היא גלישה באינטרנט ומידי פעם הורדת קבצים לא תהיה בעיה.

אם המטרה שלך היא להפעיל תוכנות שיתוף ולהוריד הרבה קצבים/סרטונים וכו' אז עדיף חיבור קווי.

פורסם

הנתב מבצע את החיוג, אתה לא תוכל להתחבר עם חייגן מתוך המחשב.

האמת היא שאפשר לחייג מעל הנתב, כי רוב הנתבים מאפשרים מעבר VPN דרכם. כל עוד אתה לא מנסה לחייג את אותו החיבור שמוגדר בנתב, זה אמור לעבוד.

אבל למה? אחד היתרונות בנתב הוא שלא צריך להתעסק עם כל החייגנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים