עבור לתוכן

שאלה לגבי משחה טרמית.חום גבוהה

Featured Replies

פורסם

קניתי משחה טרמית,הוצאתי את הקירור של הכרטיס מסך

היה שם את הליבה[כנראה] וופדים מסביב מרחתי על זה את המשחה שקניתי חיברתי את הקירור מחדש ושמתי על זה מאוורר 80MM:

אבל עכשיו הטמפ' מעל 90 מעלות

משהו כמו 95 מעלות צלסיוס..מישהו יודע למה ?~

זו שאלה של חבר שלי,בבקשה לענות בצורה מלאה והיטב D:

פורסם

מועבר לפורום קירור.

פורסם

בשביל תשובה מלאה צריך שאלה מלאה:

תוכל לפרט באיזה כרטיס מדובר ובאיזה מאוורר?

אם השתמשת במאוורר 8 ס"מ פשוט (כמו של מארז) אז זה נס שהכרטיס לא נצלה. חייבים Heat sink שיבוא במגע עם הרכיבים. פתרון כזה פשוט לא עובד. תעיף את זה ותחזיר את הקירור המקורי.

אם השתמשת בגוף קירור יעודי לכ. מסך, כנראה שהצימוד התרמי לא טוב. זה יכול לקרות כששמים כמות מוגזמת של משחה תרמית, או כשלא מנקים את השאריות מהקירור המקורי (אלכוהול 70% ומטלית).

יכול להיות גם שגוף הקירור לא עושה את העבודה כמו שצריך. בין אם צריך לחבר למקור מתח ולהגדיר מתחים, או אולי הוא סתם תקול.

מקווה שעזרתי. ושוב, שאלה מפורטת תעזור לנו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

על הכרטיס יש גוף קירור יעודי לכרטיסי מסך רק שבמקום מאוורר ה35MM או 40MM[לא בדקתי] הסטוק שמתי עליו 80MM ניקיתי את השאיריות מהקודם

עם אלוכוהול לא זוכר כמה אחוז לא נשארו סיבים

ושמתי שכבה לא עבה אלה יחסית דקה

אבל לפני זה המשחה הייתה מפוררת הכרטיס מסך הוא 7300LE והטמפ' לפני נשיוני הייתה 50 מעלות ועכשיו היא מעל 90

פורסם

איך חיברת את המאורר להיטסינק, השארת מרחק בינהם? אל תשכח שככול שהמאורר יותר גדול בדר"כ גם הDZ שלו יותר גדול, אז היטסינק קטן ומאורר גדול זה יהיה ממש חסר תועלת.

פורסם
  • מחבר

זה לא פעם ראשונה שאני שם את המאוורר הזה עם הקירור במקום המקורי והוא דווקא הוריד לי את הטמפ' מתחת ל50משהו כמו 48 במקום 55 אז זה לא המאוורר

אז אני לא מבין איך שכבה כל כך דקה של משחה תרמיט עדיפה על חתיכות מפוררות של משחה ישנה

פורסם

כנראה שלא ניקית מספיק טוב את המשחה הישנה ויש משהו שחוצץ בין הליבה להיטסינק.

בתכלס גם בלי שום חומר טרמי, במידה ויש מגע בין שניהם הוא לא אמור להגיע לטמפ' כאלה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהחיישן מזייף?

נגעתי בגוף הקירור והוא קריר

פורסם

אם הוא לא זייף עד עכשיו אין סיבה שהוא יתחיל לזייף.

זה שהגוף קירור קר רק מחזק את הטענה שלי שאין מגע טוב בין הליבה להיטסינק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים