עבור לתוכן

איזה מסך עדיף?

Featured Replies

פורסם

מה העניינים, אנשים..? :hi:

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, כולל מסך. ואני נורא מתלבט איזה מסך לקנות. אז אולי תעזרו לי לבחור.

אני מתלבט בין Samsung SyncMaster 226BW לבין LG L226WTQ.

מצד אחד ה-LG נראה מצוין עם יחס ניגודיות גבוה (3000:1). אבל מצד שני מישהו אמר לי שה-Samsung כנראה יותר טוב.

כשהסתכלתי בתגובות על המסכים בזאפ, הבנתי מהתגובות של ה-Samsung שיש לו יחס ניגודיות נמוך יותר (1000:1 אבל אפשר להפעיל משהו שעושה יחס של 3000:1 - לפי מה שהבנתי מהתגובות), יש בעיה של פאנל (לא הבנתי בדיוק מה), ויש בעיה להזיז אותו למעלה ולמטה (הוא זז רק ב-90 מעלות).

ודווקא התגובות של ה-LG היו חיוביות.

אבל שוב, מצד שני, אמרו לי שה-Samsung יותר טוב.

אז אני צריך דעות\המלצות. מהר לפני שאני קונה את המחשב. אם אתם ממליצים בכלל על מסך אחר - אשמח לשמוע.

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה מדבר במיקרה על המסכי 22

אז כולם היום בפאנל TN שנחשב הפאנל הנחות ביותר

ולכן הרבה פעמים עדיף 20 איכותי על 22 לא איכותי

פורסם

שני המסכים שציינת הם בערך באותה רמה. בשניהם אפשר רק לשנות את זווית המסך (לא להגביה אותו).

פורסם

אל תסתנוור מהנתונים השקריים ומהתגובות החובבניות בזאפ. יש ברשת ביקורות רציניות שמכילות את שני המסכים (כגון זאת).

פורסם
  • מחבר

McFly, תודה גבר. אחלה כתבה.

לא הבנתי משהו. מה זה פאנל TN? ולמה זה כ"כ רע?

אז רגע, אז עדיף לרדת נגיד ל-20 אינצ' ולקנות אחד יותר איכותי (באותו מחיר כמובן)?

תסבירו לי בבקשה מה זה פאנל TN ואיזה עוד פאנלים יש...

תודה...!

פורסם

המדריך השלם למסכי LCD - חלק א' וחלק ב'

פורסם
  • מחבר

פשש, איזה כתבה!!! מאמר מעולה. מכסה היטב את כל הנקודות העיקריות הקשורות למסכי LCD, ומעשיר את הידע.

חחח עכשיו אני בא מזווית אחרת כשאני מסתכל על מסכי LCD.

אני אבוא למוכר בחנות, אני אזרוק לו מושגים הוא לא יבין מי אני חחחח (אם בכלל הוא יבין אותם)...

בוא'נה שיחקת אותה, McFly. קבל ח"ח.

אבל מצד שני, זה מסבך את החיים עכשיו. אני לא יודע מה לקנות.

דבר ראשון, ויתרתי על ה-22 אינטש. אבל גם אם אני אקח מסך של 20 אינטש, אבל עם פאנל IPS, זה בטח יעלה יקר (מאוד).

יש לכם רעיונות למסכים איכותיים (עם פאנל איכותי כמובן), זולים יחסית?

בבקשה תעזרו לי לבחור מסך למחשב שאני הולך לקנות. כי אני לבד אסתבך.

תודה מראש!

ושוב תודה ל-McFly.

פורסם

מסכי LCD איכותים מתחילים בסביבות ה2000 שקל

וכן עדיף לך ליקנות 20 איכותי על 22 לא איכותי

פורסם

בוא נתחיל מתקציב ושימושים למסך. בלי שני אלה קשה מאוד להמליץ על מסך.

פורסם
  • מחבר

תקציב: בסביבות ה-2000 ש"ח.

שימושים: סרטים, משחקים, (אינטרנט, וורד, מיילים וכו'...)

זהו למחשב ביתי בשביל כל המשפחה. לפעמים רואים סרט כמה אנשים ביחד (אז חשוב זוויות צפייה).

ובכלל - לא כדאי להרוס את העיניים.

ואני מצפה לשמור אותו כמה שנים טובות.

אני מקווה שזה מספיק נתונים. המלצות יתקבלו בברכה... תודה!

פורסם

שלא תחשוב על מסך TN אחרת תסתבך בקרבות על "מי יושב באמצע"

אם אתה לא יכול להגדיל קצת את התקציב לדל 2007WFP אז האפשרויות הם הפיליפס מאולסייל או לרדת למסכי 19"

פורסם

האם אתה רואה יותר סרטים רחבים (DVD וכאלה) או סדרות טלוויזיה ב-4:3?

פורסם
  • מחבר

חחחחח יש לי מסך LCD במחשב נייד שלי (וזה כמובן פאנל TN), אז אני יודע איך זה - אשכרה קרבות על מי ישב באמצע...

לגבי הדל - איזה פאנל זה? והאם זה לא נורא שמהירות התגובה שלו 16ms ? זה הרבה יחסית... ומה לגבי ניגודיות? 1:800 - זה לא קצת נמוך?

ולמה הוא יותר טוב מהפיליפס?

אגב, כן, אני רואה סרטים רחבים כמעט כל הזמן. (בקושי סדרות - וגם סדרות היום הם במסך רחב. יש כמה תוכניות טלוויזיה וקליפים וכאלה שעדיין ב-4:3).

פורסם

הדל מגיע בארץ בדרך כלל עפ פנל S-IPS שנחשב לפנל הכי טוב. בחו"ל נמצאו מסכים עם פנל S-PVA שעדיף לסרטים.

לגבי זמן התגובה והניגודיות הם טובים מספיק לכל השימושים. מחשה חיפוש זה נדון בהרבה שכולות. קרא עוד גם במדריכים שבנעוץ.

פורסם

ואולי כדאי שתעשה לך רשימונת עם כל המסכים המומלצים (עד כמה שידוע לי השניים שציינת פה הם טובים מספיק), ואז תלך ותחווה אותם במו עיניך. רק ככה תדע איזה מסך יותר טוב, כי יש מסכים שהעיניים לא מסתדרות איתם ויש מסכים שהעיניים פשוט מתאהבות בהם...תשאל את העיניים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים