עבור לתוכן

מחפש המלצה לראוטר אלחוטי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש ראוטר אלחוטי אשר ישמש ל-2 מחשבים נייחים,מחשב נייד ול-XBOX360 (בשביל ה-LIVE כמובן).

אני יודע שמאוד מומלץ פה ה-WRT54GL אבל אין לי מושג איך הוא מבחינת האבטחה.

השאלה שלי היא האם יש משהו שהוא לא פרוטוקול WEB כי אני יודע שהוא פרוץ ואפשר להיכנס בקלות יחסית (למי שיודע כמובן),פשוט הנושא הזה של האבטחה הוא מאוד חשוב לי.

התקציב שלי הוא עד 500 ש"ח לראוטר בלבד.

תודה.

פורסם

דבר ראשון זה נקרא WEP ודבר שני הכן יש ראוטרים שיכולים לעמוד בדרישות שלך וכן יעבדו באבטה יותר חכמה ויותר יעילה מה-WEP

האם הדרישות שלך לראוטר זה מה שציינת הוא שיש עוד דרישות לגבי הרואטר?

פורסם

ראוטר טוב, יעשה לך את העבודה.

אין כבר נתבים חדשים שתומכים רק בWEP, רק אם אתה קונה איזו תוצרת עלומה אז אפשר ליפול, אבל זה לא המצב :)

יש לך עוד מידע על אבטחת הרשת בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה.

אז על איזה ראוטר הייתם ממליצים לי ללכת ?

פורסם

על ראוטרען של חברת 3COM או DLINK

פורסם

לא הייתי ממליץ על DLINK דווקא.

מה רע בWRT54GL?

בתקציב הזה אתה גם יכול לקנות BR6216MG של אדימקס (MIMO).

או NP27G של קומפקס.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ועוד שאלה.

הבנתי שהכרטיס רשת האלחוטי של ה-XBOX360 תומך בשיטת G (ועוד כמה נדמה לי אבל אני לא זוכר איזה).

אם אני קונה ראוטר שתומך בשיטה החדשה יותר N האם זה יעבוד ויוכל לתקשר עם ה-360 (שלא תומך ב-N) או שלמשל המחשבים שלי כן יוכלולתמוך ב-N אבל בגלל שהראוטר תומך גם ב-G אז המחשבים יהיו על N וה-360 על G.

זה אפשרי ? (אם אפשר הסבר קצקצר על הסוגים השונים).

תודה.

פורסם

הממ... זה עניין די תיאורטי כי בדר"כ נתבים יתנהגו שונה ואין לי המון נסיון עם נתבי N (למי יש).

מבחינת הMIMO אין בעיה כי השידור והקליטה נעשים באותה צורה ממילא.

מבחינת המהירות זאת שאלה אחרת, עד כמה שאני זוכר צרכן אחד של G לא יוריד את כל הרשת ל54 מסל"ש, אלא רק בינו לבין צרכנים אחרים.

הטכנולוגיה עצמה קיימת מהבחינה שנתבי G עכשויים יודעים לעבוד עם תקן B בלי להוריד את כל הרשת ל11 מסל"ש. אז אני מניח שגם בN יהיה מצב כזה.

בהזדמנות אני אחפש בגוגל אם עשו כזאת בדיקה.

פורסם

המלצה שלי:

עדיפות ראשונה:

GL

שניה MG

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה אני מבין שאתה מתכוון ל-GL של LINKSYS ?

1 היא האם ברשת אלחוטית (עם הראוטר הנ"ל) לא תהיה לי ירידה במהירת ההורדה ? (יש לי 2.5 מגה מבזק בינ"ל ו-2 המחשבים הנייחים יהיו באותו החדר עם הראוטר)

2 האם הראוטר הנ"ל תומך בכמה סוגי הצפנה וכולל גם MAC FILTER ? (הבנתי שזה דבר חשוב מאוד וטוב מאוד באבטחה לא ?)

פורסם

החיבור האלחוטי מטיבעו פחות אמין מחיבור קווי, לכן במצב של "תחרות" על הרוחב פס (כולם מנסים להוריד ביחד) אז הלקוח האלחוטי בדר"כ יסבול.

זה נשמע יותר גרוע ממה שזה באמת (אני הלקוח האלחוטי היחיד ברשת שלי וגם הכי כבד, אבל אין ממש בעיות עם זה).

הנתב של לינקסיס תומך, עד כמה שאני זוכר, בכל השיטות הקיימות (WEP, WPA\WPA2).

הוא תומך ב MAC FILTERING, זאת לא שיטת אבטחה טובה. למעשה זה משהו מאוד לא טוב ומיותר באבטחה.

הסיבה היא שיותר ממחשב אחד יכול להתחבר עם אותה כתובת MAC, ולמרות שזאת כתובת יחודית, אפשר לזייף אותה בקלות. בנוסף קל למדי למצוא את הכתובת של המחשבים האלחוטיים שלך. דבר שלישי, "הגנה" כזאת לא מצפינה את הנתונים לכן מי שמצוטט לתקשורת ואין לך הצפנה עדיין יוכל לראות מה אתה עושה ולהוציא סיסמאות ופרטים אשיים. דבר אחרון זה מעצבן להוסיף ולגרוע מחשבים מהרשת (עם חבר מגיע לבית ורוצה להתחבר).

ההגנה היחידה המתקבלת על הדעת היא הצפנת WPA/WPA2. אבל זה לא מספיק, כיוון שאם תשתמש ב"סיסמא" קלה מי שירצה לפרוץ לך לרשת פשוט יאסוף כמה שיותר מידע מוצפן מהרשת שלך (זה משודר הרי באוויר), ילך הבייתה וינסה לפצח את הסיסמא שלך בזמנו הפנוי. זה טריוויאלי למדי (לא צריך לדעת יותר מידי, רק איזה תוכנה להוריד). לכן מה שעושים זה בוחרים סדרה של תווים ראנדומליים, לפחות 20 תוים (המקסימום זה 63). כמובן שאתה לא יכול לזכור דבר כזה אז אתה שם את הקוד בתוך קובץ טקסט על גבי דיסק-או-קי או משהו ומעביר בין המחשבים.

הנה אתר לקבלת רצפים ראנדומליים:

https://www.grc.com/passwords.htm

פורסם

טוב שלא שלחתה אותו להקים שרת רדיוס וCA.:)

או במילים אחרות 802.1X

פורסם

:P

זה אולי נשמע גדול, אז זה בדיוק 2 דקות של עבודה.

זה אפילו יותר מהיר מלחשוב על passphrase מתוחכם ולטעות בהקשה שלו שלוש פעמים :-\

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם מה שהתכוונתי זה ה-MAC FILTERING אבל אני מתכוון לזה שמכניסים לראוטר את הכתובת MAC של הכרטיסי רשת של המחשבים שלי ואז שום כרטיס רשת אחר לא יוכל להיכנס.

האם זוהי נחשבת אבטחה טובה ?

ומה קורה עם המהירות הורדה ? האם היא תואט לי ?

פורסם

אני יודע שתגובה הקודמת שלי הייתה ארוכה, אבל שווה לקרוא אותה.

כן, זאת הכוונה. זאת לא אבטחה, בטח שלא טובה.

יכולה להיות איטיות מסויימת בחיבור אלחוטי, בעיקר עם הקליטה לא טובה... אבל זה לא חוק ברזל.

ההצפנה תגרום לאיטיות זניחה לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים