פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים אני רוצה להתקין את הווינדוס ב-HD חדש של 250GB SATA על לוח אם חדשויש לי 2 HD של 80GB בחיבור IDE (על אחד מהם מותקן הוונידוס)האם לאחר התקנת הווינדוס על ה-250 ניתן לחבר את ה-80 שיתפקדו ככוננים משנייםאו שחייבים למחוק את הויונדוס שב-80 ?וצריך לעשות משהו עם הג'מפר ?
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים אפשר להשאיר את הווינדוס אתה רק צריך לשנות את הג'אמפרים ואולי גם את החיבורים (לפעמים זה משנה גם)בעיקרון, הכונן שמתפקד כPrimary צריך להיות מוחלף עם ה-250GB וזהו ה-250GB צריך לעלות ראשון.
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים מחבר צריך להוציא את הג'מפר מה-80 ולשים ב-250 ?ובאיזה סדר מחברים את ה-HD IDE (וה-CD ROM ) איך אני יודע איזה יציאה בכבל היא Primary ו-secondary ?
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים אין MASTER/SLAVE בכונני SATA,חיבור SATA תומך רק בכונן אחד בניגוד לIDE שתומך עד 2בעקרון אין לך שום צורך לג"מפר שום דבר בצורה שונה ,רק להגדיר בביוס שהSATA יבוא בעדיפות לפני ה IDE וגם שהדיסק קשיח החדש יהיה ראשון בסדר העדיפיות של הבוטעריכה: אולי לא הבנתי אותך נכון,האם שני הדיסקים קשיחים האחרים מחוברים כרגע או שלא?
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים מחבר עדיין לא חיברתי אותם (2 80GB )אני רוצה לשמור על החומר שיש לי בהםלהתקין את הווינדוס על ה-250 ולחבר את ה-80 שיתפקדו ככוננים משנייםאז רק להגדיר בביוס שה-250 יהיה Primary והאחרים secondary ואז הם יופיעו במחשב שלי ?או שצריך ליצור מחיצות ?והאם ביצירת מחיצות החומר נמחק ?
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים כן צריך רק לחבר ולהגדיר את סדר הבוט בהתאם בביוס והכול יזוהה (אבל אתה עלול להתקל בבעיה של גישה נדחית עקב הרשאות גישה של NTFS,יש דרכים לסדר את זה) , כיוון שעל אחד הקשיחים האלה יש מערכת הפעלהאני ממליץ לגבות מה שחשוב ולפרמט אותו (אפילו למחוק את המחיצות שלו וליצור מחדש,אם היה מחולק למספר מחיצות)עכשיו הסבר על כבלי IDE וMASTER/SLAVEנניח שזה כבל IDE:3---2--1כל מספר מייצג חיבור בכבל..1 (כחול) מתחבר ללוח אם2 (אפור,אמצעי) מתחבר לכונן הSLAVE3 (שחור) מתחבר לכונן הMASTER(צבעים אלה מייצגים רק כבלי IDE של 80 חוטים,בכבלי IDE ישנים של 40 חוטים כל החיבורים שחורים,לא מומלץ להשתמש בכאלה) אבל זה לא כזה קל, למרות שחשוב לחבר את הכבל IDE בהתאם,הוא לא קובע איזה כונן MASTER ואיזה SLAVEזה כבר תלוי בג"מפרים של הכוננים,בדרך כלל יש מדבקה או איור מודפס המראה את תנוחות הג"מפר השונות כדי שתדע איפה לשים בשביל שיהיה מסטר או סלייב ,מן הסתם שני כוננים המחוברים על אותו כבל לא יכולים להיותשניהם מוגדרים על אותו דבר,אז חייבים להגדיר אחד כמסטר ואחד כסלייב,תשתמש בפינצטה (ידוע גם כמלקחיים) כדי להוציאולהכניס תג"מפר במקרה הצורך ,בנוסף מסיבות של ביצועים לא מומלץ לחבר כונן אופטי ודיסק קשיח על אותו כבל IDE
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים מחבר האם לאחר התקנת הווינדוס ב-250 אפשר לחבר את ה-80 שהווינדוס מותקן בו לשלוף את המידע ל-250 ולפרמט אותו ?בקשר לג'מפרים לג'מפר בצורה כזאתhttp://img520.imageshack.us/img520/4007/sdasj3.jpg
פורסם 2007 באוקטובר 1518 שנים במידה ואתה כל כך מודאגפשוט תחבר את ה 250 החדש למחשב תפרמט אותו תיצור מחיצה לWIN החדש תעתיק את כל המידע שאתה רוצה מה HD הישן ואז תתקין WIN למחיצה שהכנת ב HD החדש מצד שני במידה ואתה לא רוצה להתקין מחדש אתה יכול פשוט "לשכפל" את ה HD של ה80 ל250 ואז יהיה לך העתק זההבHD החדש ותוכל לפרמט את הישן
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.