עבור לתוכן

כיצד מומלץ לחלק מחיצות לאובונטו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כרגע אני עם Windows XP ועובד עם 3 מחיצות במערכת קבצים NTFS.

לפי מה שהבנתי, רצוי להריץ את אובונטו על ext3.

מעיון בכמה מדריכים, הבנתי שיש כמה סוגי מחיצות: /home, שורש, swap, וכו'.

אם למשל אני רוצה מחיצה אחת, שעליה תהיה מותקנת אובונטו ושכל כל הקבצים יהיו שם (נפח ה-HDD שלי - 160GB), איזה סוג של מחיצה זה יהיה? שורש, HOME, או שעוד משהו?

כמה מומלץ להקציב ל-swap? שמעתי שמומלץ להקצות פי שניים מהזכרון הפיזי (512MB), אבל אני לא בטוח.

תודה לעונים.

פורסם

באמת קשה לקרוא את ה FAQ? :nixweiss:

פורסם

האמת אם אתה לא מבין תן להתקנה של לינוקס לעשות את העבודה התוצאות יהיו סבירות ויחזיקו אותך עד שתבין מי נגד מי.

הסבר קצרצר בכל זאת.

מערכת לינוקס דורשת לפחות שתי מחיצות

swap זהו קובץ הזכרון הוירטואלי בדומה לpagefile.sys רק שלינוקס מחזיקה אותו בנפרד. למחיצה זו כלל האצבע הוא להקצות פי שניים מכמות הזכרון הפיזי.

בנוסף צריך עוד מחיצה אחת למערכת זוהי מחיצה / המוכרת גם בשם root היות והיא השורש של כל המחיצות. להתקנת מערכת ותוכנות 10G יספיקו ברוב ההפצות למתשמש המתחיל.

בכרך כלל מומלץ להגדיר מחיצה נוספת היא home/ שמחזיקה את הקבצים האישיים (בערך כמו Documents and Settings בחלונות). היתרון בהפרדה הוא שאם רוצים לפרמט את מחיצת השורש מכל סיבה - הקבצים האישיים ישארו ללא פגע.

לswap יש מבנה פנימי משלו. לשאר המחיצות כדאי להשאיר את ברירת המחדל של ההפצה - בד"כ ext3.

בנוסף מערכת לינוקס יודעת לקרוא ולכתוב למחיצות של חלונות NTFS וFAT, ישנם גם דרייברים לext3 עבור חלונות.

פורסם

:\

לא מומלץ לתת להפצה לבחור בשבילך כי חלקן לא יוצרות מחצית HOME והיא רק מחלקת SWAP רוט ו BOOT ככה שזה לא ממש כדאי וכל מה שאמרנו פה נמצא בסטיקי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים