עבור לתוכן

שיתוף אינטרנט ל-2 מחשבים.אני המחשב הראשי והחלפתי מחשב.האם המחשב השני יוכל לגלוש?

Featured Replies

פורסם

לפני מס' חודשים קנינו נתב אלחוטי ואיפשרנו למחשב נוסף בבית לגלוש באינטרנט. לפני שבוע החלפתי לוח אם והתקנה מחדש של הווינדווס. אבל לא התקנתי את התוכנה של הנתב. במחשב השני בקושי גולשים באינטרנט. הבעיה שאני בקושי מדבר עם בעל המחשב השני ולכן אני לא יודע אם יש אצלו בעיה בגלישה. האם האינטרנט אצלו יעבוד?

אם כן-סבבה.

אם לא-הדיסק קשיח עם מערכת ההפעלה הקודמת עדיין קיים אצלי. האם אפשר לשחזר את ההגדרות של התוכנה מהדיסק ושהם יופעלו במחשב המחודש שלי?

פורסם

מה זה בדיוק ה"תוכנה של הנתב" ?

אולי אתה מתכוון לדרייבר או התוכנה של כרטיס הרשת האלחוטי ?

בכל מקרה,

אין שום קשר בין העובדה שאתה החלפת מחשב, ליכולת הגלישה במחשב השני

הנתב הוא מחשב קטן בפני עצמו, והוא מחלק אינטרנט לשני המחשבים שלכם

אין כזה דבר "מחשב ראשי" כשיש נתב, כל המחשבים הם לקוחות של הנתב,

פירמוט או החלפה או שבירה בפטיש של מחשב א' - לא תשפיע על מחשב ב', הוא עדיין יוכל לגלוש,

כי מי שמספק לו את השירות הזה באופן בלעדי, הוא הנתב, בלי קשר למחשבים האחרים ברשת.

פורסם
  • מחבר

אבל צריך להגדיר את הנתב. לפחות אני יודע שזה מה שעשו אצלי.

אם לא צריך להגדיר כלום אז מה עשו אצלי? מה התקינו לי? (זה היה של אדימקס)

פורסם

הנתב היה מוגדר לפני שהחלפת מחשב

זה שהחלפת מחשב לא "קילקל" את ההגדרה של הנתב

כמו שכתבתי קודם - הנתב הוא מחשב קטן בפני עצמו, ההגדרות נשמרות בתוכו, ולא במחשב שלך.

אצלך אולי התקינו את כרטיס הרשת (את הדרייבר שלו).

פורסם
  • מחבר

אבל אין לי ולא היה כרטיס רשת בנפרד. וגם אם אכן התקינו כרטיס רשת הרי שעכשיו כבר זה לא רלוונטי כי הלוח הוחלף

ועוד משהו: איך אפשר להיות בטוחים שהמחשב השני לא מחטט לי במחשב ובקבצים?

פורסם

אני לא מבין מה זה קשור ?

יש או אין כרטיס רשת נפרד או על הלוח - מה זה משנה ? כרטיס רשת עדיין זקוק לדרייבר..

בכל מקרה, אולי ראית את הממשק של הנתב במחשב שלך

כן, על מנת להגדיר את הנתב, מתחברים אליו (גולשים לממשק שלו) דרך המחשב, ומשנים בו הגדרות, ההגדרות נשמרות בנתב

זה כמו שאתה גולש מהמחשב שלך לאתר של הבנק שלך, ומגדיר שם איזושהיא פעולה, למשל להפקיד לחסכון 500 ש"ח כל חודש

אז ההגדרה הזו לא נשמרת במחשב שלך, היא נשמרת במחשב של הבנק, שאליו גלשת.

כך מתפקד הנתב שלך, יש בו אתר פנימי, שאליו יכולים לגשת רק המחשבים שמחוברים לנתב, ובאמצעות ה"אתר" הזה,

אתה צופה ויכול לערוך את ההגדרות של הנתב.

פורסם
  • מחבר

או קיי. עכשיו ברור לי יותר ואני שקט.

לגבי החיטוט בקבצים יש לך תשובה?

פורסם

תדאג פשוט לא לשתף תיקיות ברשת.

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע אם זה משותף?

ואם נניח זה לא משותף-אי אפשר לעקוף את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים