עבור לתוכן

המלצה לכרטיס קול איכותי- עלות תועלת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חיברתי את המחשב למערכת בבית, יש לי רסיבר HARMAN KARDON איכותי ורמקולים של של B&W. הכרטיס קול הוא ON BOARD דפוק לחלוטין מבחינת סאונד שאפילו את צליל הכיבוי של WINDOWS לא הייתי נותן לו להשמיע. ברגע שאני מגביר ווליום הכל מחרחר, שלא לדבר ען העלאת צליל המיד ואז כבר אני מסתכן בהריגת המערכת שלי. בקיצור ולעניין, איזה כרטיס אני יכול לקנות שייתן איכות צליל כמו זו שיוצאת לי מה CD במערכת. איכות חשובה ולכן מחיר לא כל כך. כרטיס בלי פשרות אבל למוסיקה וסרטים לא למשחקים.

בתודה מראש.....

פורסם

אין דבר כזה "מחיר לא חושב". מה המקסימום שאתה רוצה להוציא?

חשוב לך שיהיו יציאות מסויימות, אופציות ספציפיות, אפשרות לעריכה..... אתה צריך כרטיס מקצוןעי או רק משהו שיוציא אות נקי לשמיעת מוסיקה מערכת?

בכול אופן, הEMU 1212 נחשב לכרטיס high end והוא גם ממש לא רע לעריכה והקלטות.... אם אתה רוצה משהו קצת יותר זול אז קח את האודיופיל 192 של M- AUDIO

פורסם

יש לך שתי אפשרויות

1.קניית כרטיס קול מקצועי כדוגמת E-MU 1212M או ESI JULIA

2.קניית כרטיס קול פשוט בעל יציאה דיגיטאלית ו-DAC טוב האופציה הזאת נחשבת ליותר איכותית מכיוון שמתרכזת באיכות סאונד נטו ולא מושפעת רבות מהזרמים החשמליים במחשב מיועדת בעיקר לשמיעת מוזיקה אך לא תתן לך חווית ק"ב טובה

אם כי תוכל לקנות כרטיס מקצועי כמו ה-JULIA שניחן בשתי יציאות דיגיטאליות אחת תחובר ל-DAC ואחת לכניסה דיגיטאלית ברסיבר ותעביר לו AC3 כך תהנה משתי העולמות

3.SB3 סטרימר מוזיקה גם כן אופציה מומלץ מאוד ע"י הרבה משתמשים בקהילה

אין גבול לכן תצטרך בכל זאת להקציב לך כמות כסף שתרצה להשקי בנושא זאת מכיוון ש-DAC יכול להגיע לאלפי שקלים

בנוגע לתיאורים שלך על הכרטיס OB מסכים לחלוטין אני איתך פשוט לא יכולתי לשמוע מוזיקה אחרי קניית המערכת לכן רכשתי את ה-E-MU 1212M שנחשב לאחד המובילים בתחום ומנצח כרטיסים אחרים באותה רמת מחיר וזוכה לתשבוחות רבות משתווה ל-CDP יעודי ברמת תקציב של 2000+ בעתיד אני

ההבדל בין הכרטיס OB ל-E-MU 1212M הוא שמיים וארץ

ממליץ בחום

שאלה: כמה המערכת שלך שווה? אילו רכיבים יש לך?

זאת אני שואל מכיוון שיהיה חבל להשקיע ב-DAC אלפי שקלים אם המערכת לא תביא למיצויו

פורסם

יש לי המלצה חמה בשבילך :

Asus Xonar D2

קודם כל תקרא את הביקורת עליו, ביקורת לא חובבנית כלל, שתבין על איזו איכות ועל איזה חלקים מדובר:

http://hwzone.co.il/reviews/xonar_d2/

עכשיו, את הכרטיס הזה אני לא יודע אם ניתן להשיג עדיין בארץ. בשביל מוזיקה וסרטים אני לא חושב שתמצא טוב ממנו. (בסביבות ה-1000~ ש"ח)

ובשביל מוזיקה וסרטים אין לך מה להתקרב לקריאייטיב בטעות.

יש לו DAC מעולה וחלקים מעולים בכל מה שקשור לאיכות סאונד שהוא מוציא, כפי שתוכל לקרוא בביקורת.

עכשיו, אם לא תמצא אותו, התחליף היחיד שיכול להיות דומה זה אחד מהכרטיסים הבאים, שנמצאים בכמה חנויות בודדות בארץ:

Auzentech X-Meridien (איכות כמעט שווה לאסוס, ייצורו ככל הנראה מופסק)

Auzentech X-Plosion - קצת פחות טוב, קצת יותר זול, אבל גם מעולה.

לירן

פורסם

???

אתה משווה אותו ל-E-MU 1212M :o

אם תקרא את הביקורת שוב תראה שהוא עדיין לא מגיע לרמות של ה-E-MU

פורסם

הכרטיס בעל עלות תועלת המקסימלי שקיים היום זה: CHAINTECH AV-710

אם אתה רוצה תקרא יש גם ביקורת באתר.

פורסם

אנשים איזה מצחיקים אתם. כל הכרטיסים שהמלצתם כבר סיקרתי/השתמשתי בהם ורשמתי עליהם בעבר. רק קישור קטן ופתרתם הכל :)

דבר ראשון, בנוגע לזה:

???

אתה משווה אותו ל-E-MU 1212M :o

אם תקרא את הביקורת שוב תראה שהוא עדיין לא מגיע לרמות של ה-E-MU

אופק, אני לא יודע למה אתה חושב שהוא לא ברמה שלו. כמו שכתבתי בביקורת, הם כרטיסים ברמה זהה לחלוטין. הסאונד עם אופי קצת שונה, אבל הם ברמה דומה. אני אישית מעדיף את ה-ASUS, זה גם למה אני משתמש בו (אומנם רק בשביל ה-ATP3 כרגע, אבל לא משנה :)).

ולנושא, יש לך 3 אפשרויות כמו שאני רואה את זה:

1. במידה ואתה משתמש בסטריאו בלבד, אתה לוקח כרטיס קול חצי מקצועי כדוגמת ה-ESI Juli@, Emu 1212M, Audiophile 192 וכו'. היתרונות הם עלויות הגיוניות (לצערנו, בארץ קצת פחות) ותמורה טובה מאוד בסטריאו. אני לא יודע אם כל השלושה יודעים להוציא AC3/DTS ביציאה הדיגיטלית שלהם, זה תצטרך לבדוק עם האתר של היצרן.

2. במידה ואתה משתמש רק בסטריאו, אפשר כאמור לקנות ממיר חיצוני. אתה מחבר אותו ליציאה הדיגיטלית של הכרטיס קול שלך, והוא עושה המרה נטו. ברוב המיקרים, גם כרטיס OB יהיה מקור מספיק טוב במידה ויש לך DAC חיצוני.

3. אתה קונה כרטיס קול כמו ה-ASUS המדובר. יש לו סאונד טוב מאוד (במפגש האחרון, יוסי האזין לו בלי לדעת, והיה בטוח שהוא מקשיב לאחד הממירים החיצוניים שהיו שם), הוא תומך בסראונד אנאלוגי ודיגיטלי, DD ו-DTS בחומרה, ושאר ירקות. הבעיה איתו היא שעוד אין אותו בארץ.

ביקורת על ה-ASUS יש באתר, ונתנו לך קישור (יש במדור הביקורות גם ביקורות על כרטיס קול של RAZER וגם על הכרטיס של Creative שלטעמי לא יתאים לך). בנוגע ל-Chaintech 710 המדובר, יש קישור לביקורת שעשיתי עליו אצלי בחתימה.

Anatoli.

פורסם

כנראה שלא הבנתי כל כך לפי הסקירה וההשוואה שביצעת במאמר נראה כאילו ה-E-MU גובר על ה-ASUS נראה כאילו סתם מורידים את הכרטיס בשל הדרייברים שלו שלדעתי מספקים לי הם לא עושים בעיות[br]פורסם בתאריך: 13.10.2007 בשעה 21:26:29

האם ל-ASUS יש 2 יציאות דיגיטאליות או אחת מהן היא כניסה?
פורסם

אופק, תעבור שוב על הביקורת. יש שם את כל התשובות :)

Anatoli.

פורסם

עוד המלצה חמה על ASUS. כמו שאנטולי אמר, הייתי בטוח שאני מאזין לDAC חיצוני.

פורסם

עוד המלצה חמה על ASUS. כמו שאנטולי אמר, הייתי בטוח שאני מאזין לDAC חיצוני.

הכרטיס הזה של ASUS הוא העתקה מלאה של AZUNTECH שלפי דעתי טוב בידוק כמוהו וזול ממנו

פורסם

זה חלקית נכון, אבל ההמלצות שלנו כאן הן על סמך שמיעה ונסיון אישי עם הASUS.

אולי הOPA והצ'יפ זהים אך מכאן ועד העתקה מלאה זה קצת מוגזם.

פורסם

זה חלקית נכון, אבל ההמלצות שלנו כאן הן על סמך שמיעה ונסיון אישי עם הASUS.

אולי הOPA והצ'יפ זהים אך מכאן ועד העתקה מלאה זה קצת מוגזם.

ברשותי נמצא האזונטק המדובר ואני מרוצה ממנו עד הגג

כרטיס נהדר ללא ספק

פורסם

אני לא יודע למה אתה אומר שהוא העתקה של האזונטק כשלמעשה האסוס יצא לשוק לפני ה-Perlude. מעבר לזה שהוא לא העתקה. הדמיון היחיד בינתים בכל הנוגע למעגלים הוא שלשניהם יש אותו OPA ביציאה של הקדמים (וגם פה באחד זה ה-NA ובשני זה MA). ושלשניהם יש אופטי וקואקס בחיבור משולב.

מעבר לזה, שמבחינת מחיר הם שניהם עולים אותו הדבר, מחיר רישמי של 200 דולר. מחיר מעשי טיפה פחות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם והמון תודה על העצות, עכשיו יש לי תשובות לשאלות שלכם ועוד שאלות :

1. אני משתמש ב HARMAN KARDON מדגם HK3380 (רסיבר), קומפקט של HARMAN KARDON מדגם HD755, רמקולים של B&W מסדרת ה V דקם 200 וזוג נוסף של AE סדרת 1000.

2. אני שומע דרכו סרטים וזה מספיק לי, לא מחפש לא DTS ולא AC3. מחפש סטריאו נטו !!! :bash:

3. מחיר לא חשוב אמרתי ותיקנתם אותי אז מחיר סביב ה 1000 יהיה מצויין.

4. את הASUS אמרת אנטולי שאי אפשר להשיג בארץ ? איפה אפשר, איך והאם יש מיסוי על זה ?

5. חשוב לי שלא תהיה רק יציאה דיגטלית אלא יציאה רגילה של 2 RCA ישירים למערכת (כמו חיבור הדיסק).

בתודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים