עבור לתוכן

ילידי שנת 90 מספטמבר עד ינואר, קיבלתם צו ראשון? זה המקום לשאול ולדעת.

Featured Replies

פורסם

אממ גאמא/ממר"ם/תלפיות ודומיהן לא נחשבות למחקר ופיתוח?

לדעתך אם יש לי את היכולת והציונים, איזה כיוון כדאי לקחת?

מחשבים גאמא ממרם תלפיות וכו'.. אלקטרוניקה.. או עתודה?

גאמא זה לא עיניין של ציונים אלא עיניין של ידע. הם רוצים אנשים עם ידע רב. זה מסלול יוקרתי שנותן לך יתרון באזרחות, אבל לפי מה שאני מבין זה יותר פיתוח קוד. אני לא ממש בטוח לגבי זה.

תלפיות - הכשרה צבאית ואקדמית, צריך לחתום קבע 6 שנים. אני לא ממש יודע איזה סוג של מחקר ופיתוח מתבצע במסגרת. לפי מה שהבנתי זה יותר לכיוון פיזיקה מתמטיקה ומדעי המחשב.

לדעתי, אם יש לך את היכולת, ואתה חושב שתססדר עם תואר כפול בהנדסת חשמל ופיזיקה, קח את זה (פסגות). זה לא עתודה רגילה. יש תנאים טובים יותר, וכשאתה מסיים את התואר את יכול לשרת כמעט איפה שאתה רוצה, וככה אתה צובר ניסיון במהלך השירות הצבאי.

• תגובות 52
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטער לאכזב אותך אבל אופק טוחנים עבודה

דרגתי את אופק ראשון בסוף קורס תכנות (ממרם), לצערי לא הגעתי לשם אבל אחרי זה גיליתי שהם טוחנים עבודה

מודיעין זה אחלה מקום אבל זה גם הרבה פוזה בגלל הסיווג בגלל זה אני לא אוהב את המקום הזה

פורסם

הייתי מעוניין לשמוע על אופק וגאמא, יש קצת אינפורמציה ?

היי,

הצעתי אופק, ממר"ם וגבעתיים, ובאמת שכחתי את לוט"ם וגאמא.

בקשר לממר"ם - אתה בדר"כ מגיע לשם אחרי קורס תכנות בבסמ"ח (בית הספר למחשבים).

לוט"ם - יחידה מצויינת שיושבת בצריפין (לדעתי זה חרא של בסיס - סתם גדול וקשה להגיע אליו). מישהו פה הזכיר הצפנות, והם אכן אחראים למערך אבטחה גדול בצה"ל שאני לא יכול לפרט עליו פה. בסה"כ יחידה איכותית.

גאמא - יש לי חבר בגאמא ואני יכול להגיד בוודאות שמאוד כדאי להיות שם. אתה עובר קורס של 3 וחצי חודשים (נראה לי) ואח"כ מגיע ליחידה ומשבצים אותך. השירות עצמו נעשה בגלילות (לפחות ככה זה אצל חבר שלי). יום העבודה שלך יתחיל בערך ב 08:00 ויסתיים די מאוחר בערב (לא מכריחים את החיילים להשאר - הם נשארים כי הם רוצים. האכפתיות הזאת מצביעה על מקום איכותי). אתה צריך לחתום קבע של שנה, ובתור אחד בצבא שמתעב קבע - אם הייתי שם בכלל לא הייתי חושב פעמיים => זה שווה את זה.

גבעתיים - כמו שכבר אמרו, אתה צריך להתמיין לשם מראש (הם כבר ימצאו אותך אם הם ירצו). להרבה חיילים שם השירות נעשה על אזרחי (ראיתי שמישהו כתב שזה בעיקר לקצינים ולאנשי קבע, אבל זה לא נכון -> זה תלוי ביחידה)

אופק - יחידת המחשבים של חיל האוויר. פעם היו לחיל האוויר 2 יחידות מחשבים (האמת ש 2 וחצי, אבל היחידה האחרונה הייתה די קטנה). לפני כשנה החליטו לאחד את כל יחידות המחשבים בחיל האוויר ליחידה אחת גדולה ומתוקצבת שנקראת אופק. השירות ביחידה הזאת יהיה באחד מ 3 המקומות הבאים: קריה - צריפין (בבסיס של חיל האוויר בצריפין) - פלמחים. בכל בסיס מתעסקים בדברים שונים. כתבו פה שלא כדאי להתקרב לשום דבר שקשור לחיל האוויר בגלל שטוחנים שם ותנאי השירות לא משהו - זה נכון לגבי הרבה יחידות בחיל האוויר - אבל לא לגבי היחידה הזאת. שעות העבודה הן פחות או יותר 08:30 עד 17:30, והרבה אנשים נשארים שם מעבר לזמן מתוך אכפתיות. היחידה הזאת הולכת וגדלה, ויש לה פוטנציאל לפתח מוניטין גם באזרחות (אגב, לא יודע אם מישהו שם לב, אבל עשו לה פרסומות ברדיו, וגם בכוכב נולד הייתה פרסומת ליחידה.. ככה זה שיש יותר מדי כסף בחיל האוויר).

---

לסיכום, יש לך מבחר די גדול של יחידות מחשבים בצה"ל. קח בחשבון גם כמה כסף יש לכל יחידה שאתה הולך אליה (קורסים עולים כסף -> רוצה שישלחו אותך לקורסים? היחידה צריכה להיות מתוקצבת). בסה"כ יש "קרב" די צמוד בין גאמא, לוט"ם ואופק, כשלכל אחת יתרונות וחסרונות משלה.

בהצלחה בצבא!

---

עריכה:

תגובות על תגובות:

מצטער לאכזב אותך אבל אופק טוחנים עבודה

דרגתי את אופק ראשון בסוף קורס תכנות (ממרם), לצערי לא הגעתי לשם אבל אחרי זה גיליתי שהם טוחנים עבודה

מודיעין זה אחלה מקום אבל זה גם הרבה פוזה בגלל הסיווג בגלל זה אני לא אוהב את המקום הזה

זה שאופק טוחנים עבודה יכול להיות גם יתרון וגם חסרון, תלוי איך אתה מסתכל על זה. +טוחנים זה יחסי. בכל זאת, יוצאים שם יומיות - לא סוגרים.

בקשר לזה שיש פוזה במודיעין - שוב, זה לא רע (רושם בשוק האזרחי זה גם חשוב).

פורסם

מה לגבי קצונה במסלולים וביחידות האלו?

פורסם

טוב חברה, אני בתלפיות ואומרים פה כמה דברים לא מדוייקים.

דבר ראשון, מי שרוצה מחשבים, יכול להיות מחשביסט לכל דבר ולצאת עם תואר במדעי המחשב. אז נכון, בשנה הראשונה כולם עושים פיזיקה, מת' ומחשבים, אבל כבר בסופה מתחלקים ל-4 מסלולים שונים (בצורה גסה מאד- 2 של פיזיקה, אחד של מת' ואחד של מחשבים). ברב הפעמים, מחלקים למסלולים לפי הרצון ולפי הציונים, ככה שסביר להניח שאם מישהו ירצה ויהיה טוב בזה, הוא יהיה שם.

בקשר לעבודה אחרי ההכשרה- התפקידים מסווגים ברובם ולכן לא תמצאו אותם ברשת.

מי שמחליט ללכת על עתודה- אני ממליץ בחום לוותר, ברב המקרים לא מקבלים תפקידים טובים אחרי התואר.

פורסם

מודי, למה לא נותנים יותר אפשרויות בחירה בתואר? בלתי אפשרי שבמקום פיזיקה מישהו ילמד הנדסת מחשבים? או שהתוכנית מותאמת בדיוק לצרכים של הצבא ולכן זה ככה?

מי שמחליט ללכת על עתודה- אני ממליץ בחום לוותר, ברב המקרים לא מקבלים תפקידים טובים אחרי התואר.

זה פחות או יותר נכון. אבל בעתודת "פסגות" כולם משתבצים לתפקידים טובים ונחשבים. זה ההבדל בין עתודה רגילה לפסגות ו"ברקים".

פורסם

(לפותח הדיון) תבין שמידע על אופק ממרם (וכל יחידות לוטם) לא רלוונטי אליך עכשיו כי לא מגיעים לשם (כדי לתכנת) בלי לעשות קורס תכנות (ממרם) ושם טוחנים לך את השכל במידע על כל יחידה שבסוף קשה יותר לבחור (חוץ ממודיעין שלשם אפשר להגיע דרך גאמא) ויש אפשרות להיכנס ליחידות האלה כתשניתן שחור (זה תכניתן שלא עבר קורס תכנות) אבל זה אם אתה ממש טוב והמליצו עליך והיחידה מעוניינת בך

פורסם

... ויש אפשרות להיכנס ליחידות האלה כתשניתן שחור (זה תכניתן שלא עבר קורס תכנות) אבל זה אם אתה ממש טוב והמליצו עליך והיחידה מעוניינת בך

יש מצב ששולחים תכניתן שלא עבר קורס תכנות, שנכנס והתקבל ליחידה, לקורס תכנות?

במילים אחרות, נגיד ומישהו התקבל ליחידה מסויימת מפרוטקציות, אבל אחרי שהוא התחיל לעבוד ביחידה, מחליטים לשלוח אותו לקורס תכנות, או לחילופין שהוא בעצמו מחליט שהוא רוצה ללכת לקורס, וישלחו אותו?

פורסם
  • מחבר

וואו אני ממש יצאתי מבולבל מכל העסק, ב28 יש לי צו ראשון, מה לעזאזל אני אומר לג'ובניקית שמה איפה שאני רוצה להיות?!

פורסם

מודי, למה לא נותנים יותר אפשרויות בחירה בתואר? בלתי אפשרי שבמקום פיזיקה מישהו ילמד הנדסת מחשבים? או שהתוכנית מותאמת בדיוק לצרכים של הצבא ולכן זה ככה?

זה פחות או יותר נכון. אבל בעתודת "פסגות" כולם משתבצים לתפקידים טובים ונחשבים. זה ההבדל בין עתודה רגילה לפסגות ו"ברקים".

בקשר לתואר- אתה יכול ללמוד מדעי המחשב, אתה פשוט חייב שתהיה לך גם חטיבה בפיזיקה ובמתמטיקה בנוסף.

אומנם פרוייקט פסגות נחשב חלק מהעתודה האקדמית, הוא שונה ממנה בכמה דברים.

הוא ישירות תחת מפא"ת, מה שמבליט אותו מעל השאר.

פסגות (וגם ברקים, אם כי טיפה פחות לדעתי), הם פרוייקטים מעולים, לפחות רמה מעל העתודה הרגילה.

פורסם

יש מצב ששולחים תכניתן שלא עבר קורס תכנות, שנכנס והתקבל ליחידה, לקורס תכנות?

במילים אחרות, נגיד ומישהו התקבל ליחידה מסויימת מפרוטקציות, אבל אחרי שהוא התחיל לעבוד ביחידה, מחליטים לשלוח אותו לקורס תכנות, או לחילופין שהוא בעצמו מחליט שהוא רוצה ללכת לקורס, וישלחו אותו?

תכניתן שחור (בהנחה שהבנת מה זה) יכול להחליט ביחידה שלו מה שבא לו אבל זה תלוי ביחידה, אל תשכח שקורס תכנות עולה בסביבות ה30000 שקל + חצי שנה הוא לא ביחידה אבל מצד שני הוא חותם שנתיים וחצי קבע

בקיצור זה תלוי ביחידה אבל זה מקרים נדירים

בקורס שלי היה קצין מאופק שהיה עתודאי אוירונאוטיקה וחלל והיה שפיץ ביחידה שלו (הוא סרן) וביקש קורס תכנות ועשה בלאגן והתקמבן ונתנו לו

והיה עוד אחד סגן שהיה שחור והוציאו אותו לקרוס תכנות

זה קורה אבל אל תתכנן על זה יותר מדי, צריך קומבינות וצריך לעשות הרבה בשביל זה

זה לא זול

פורסם

אחד הת'ראדים היותר טובים ושימושיים שראיתי, כי זה נוגע גם אליי.

קיבלתי צו ל12.11 (12 בנובמבר) וגם אני רוצה בדיוק את אותו דבר אז אני מודה לכל מי שעזר ותרם מידע על היחידות השונות, כי עד עכשיו שמעתי רק שמות בלי תוכן ובאמת עזרתם לי מאוד. ד"א אם למישהו יש אותו תאריך כמו שלי, אפשר להיפגש.

פורסם

לפי מה שאני מבין הדבר הכי טוב בשבילי (מעוניין לשרת במקצוע הנדסת אלקטרוניקה) הוא פסגות.. לא?

פורסם

לפי מה שאני מבין הדבר הכי טוב בשבילי (מעוניין לשרת במקצוע הנדסת אלקטרוניקה) הוא פסגות.. לא?

אין לך הרבה בררות אם אתה רוצה לעסוק בהנדסת אלק בצבא. רק פסגות, וזו תוכנית מעולה: שני תארים ראשונים מטכניון\תל אביב ושלוש שנות ניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים