עבור לתוכן

שאלה בקשר ללוחות אם!

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול לדעת אם לוח אם יכול לזהות לבד HDD SATA מבלי להכניס לו דיסקט עם דרייברים בהתקנה של הוינדוס?

ואם יש לתכונה הזאת שם שאפשר לדעת את זה לפני קניה?

פורסם

אה?

מזתומרת?

רק אני לא הבנתי את השאלה? :s05:

פורסם

יש לו שאלה טובה:

יש לוחות אם (לפחות בישנים יותר) שאתה צריך לתת בהתקנה של וינדוס את הדיסקט של הדרייבר לSATA (ללחוץ F6 והכל)-

מה שהוא שואל -איך אפשר לדעת אם לוח הוא לוח כזה,או לוח שתומך ב-SATA ללא צורך בהתקנת הדרייברים(ואם יש שם לתכונה הזו של התמיכה שאתה יכול להסתכל במפרט של לוח אם ולדעת אם יש לו את התכונה הזו).

לדעתי-ואני לא מקצוען,אבל אני כן יודע כמה דברים-

הבעיה היתה קיימת כשהSATA רק התחיל,

ואז ה-CHIPSET לא זיהה לבד את ה-SATA,

ומסדרת CHIPSET מסויימת (אמל כל אחד מהיצרנים) הבעיה נפתרה.

אבל אני אשמח לתשובה מקצועית ובטוחה ממישהו שיודע

פורסם
  • מחבר

סלמטק הבנתה אותי אחי!

אז לפי מה שהבנתי היום כל הלוחות אם החדשים מזהים הרדיסקים SATA בהתקנה של וינדוס בלי ללחוץ F6 וכל הח.. הזה?

פורסם

^^ זה מה שאני יודע, בגלל זה לא הבנתי את מהות השאלה...

היום הIDE נמצא על בקר נפרד מהצ'יפסט... המצב היום הפוך..

פורסם
  • מחבר

אההה הבנתי!

תודה בכל מקרה!

פורסם

בקרי ה SATA הישנים לא ידעו לדמות עבודה במצב IDE, ולכן לא היה ניתן להשתמש בהם, מכיוון שמערכת ההפעלה (בעיקר WinXP) פשוט לא ידעה מה לעשות עם הרכיב הזה, ולכן היה צורך בדרייבר חיצוני. היום כמעט בכל לוח ניתן להגדיר את יציאות ה SATA כך שהם יעבדו בתצורת IDE (ולא בתצורת SATA טבעית), וכך ניתן להשתמש בהם בכל מערכות ההפעלה שיודעות לעבוד עם בקר IDE (כולל DOS).

וכמו שאמר suBarel - היום המצב שונה כל כך, שבקרי ה IDE הם כבר לא חלק אינטגרלי מערכת השבבים, אלא מגיעים כבקר (שבב) פיזי נפרד, וסביר להניח שהמגמה הזו תמשיך גם בעתיד, עד שתקן ה IDE יעלם לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

היום כמעט בכל לוח ניתן להגדיר את יציאות ה SATA כך שהם יעבדו בתצורת IDE (ולא בתצורת SATA טבעית)

וצריך לעשות את זה בביוס או שהלוחות עושים את זה לבד בהתקנת הוינדוס?

פורסם

^^ אני לא חושב שלא אתה ולא הלוח צריכים לעשות את זה...

פורסם

וצריך לעשות את זה בביוס או שהלוחות עושים את זה לבד בהתקנת הוינדוס?

ההגדרה הזאת נמצאת בביוס - אם חיבורי ה SATA מוגדרים למצב SATA טבעי או למצב RAID, אתה חייב לשנות את ההגדרה בביוס כדי שתוכל להשתמש בהם במערכות הפעלה שמכירות רק את תקן ה IDE.

פורסם

smalul, ידוע לך מאיזה צ'יפסט הפכו את SATA למובנה בגשר הדרומי? ולחילופין מאיזה צ'יפסט הוציאו את ה IDE לבקר נפרד..?

פורסם

לא ממש חשבתי על זה, אבל אפשר לבדוק באתר של אינטל איזו ערכת שבבים כוללת או לא כוללת תמיכה ב IDE או ב SATA.

ב 845 יש תמיכה מובנית ב Ultra ATA/100.

ב 865P יש תמיכה מובנית ב Ultra ATA/100.

ב 875P יש תמיכה מובנית גם ב Ultra ATA/100 וגם ב SATA.

ב 915P יש תמיכה מובנית גם ב Ultra ATA/100 וגם ב SATA/150.

ב 945P יש תמיכה מובנית ב SATA 3 Gb/s. לא רשום שיש תמיכה ב ATA. כנ"ל גם לגבי ה 965P ו P35.

מכאן אני מסיק שב 945P כבר הפסיקו לשלב את ה IDE בערכת השבבים, וב 875P החלו לשלב את ה SATA בערכת השבבים.

צריך לציין שבדקתי רק את ערכות השבבים מסוג ה Express, ולא את כל שאר הדגמים. צריך גם לבדוק את ערכות השבבים של VIA, SIS, ATI ו nVidia כדי לראות מה קורה איתן.

פורסם

אחלה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים