עבור לתוכן

שאלה על הפקודה TRACERT

Featured Replies

פורסם

ביצעתי את הפקודה TRACERT בעקבות האטה כללית בפס שלי, וראיתי שבשלב ההתחלתי של ביצוע הפקודה, המחשב שלי מתחבר לשרתים שקשה לי לזהות מה תפקידם, אני מחובר לאינטרנט זהב.

מוצרפת תמונה,

[attachment deleted by admin]

פורסם

כל מיני שרתים של GOOGLE שדרכם עוברת הפקודה

פורסם
  • מחבר

זה לא יכול להיות שרתים של גוגל...המחשב צריך להתחבר קודם כל לאינטרנט זהב. הפקודה מגיעה לשרתים של גוגל בשלב המאוחר ביותר של הפקודה, כאשר הIP PACKETS עוברים מישראל לאירופה ומאירופה לארה"ב דרך סיבים אופטיים. רק בארה"ב הפקודה מגיעה לשרתים של גוגל.

אני פשוט לא מבין , למה לשרתים של אינטרנט זהב קוראים בשמות של USERS.

פורסם

בשביל להבין את זה אתה צריך טיפה מושג על איך פועל האינטרנט.

ב- tracert אתה רואה כל gateway וכל ראוטר במסלול טיפוסי מהמחשב שלך עד ליעד.

חלק גדול מה- hops שאתה רואה הם בין ראוטרים של חברות תקשורת עולמיות (במקרה שלך - alter.net ו- level3).

פורסם
  • מחבר

אני מבין את זה ואני יודע את איך פועל האינטרנט.

אתם פשוט לא הבנתם את השאלה שלי.

למה השם של השרתים בHOPS הראשונים נראה מוזר כל כך? למה לשרת הראשון קוראים TONY ולא משהו של אינטרנט זהב, הרי אחת הפעולות הראשונות שעושה IP PACKET הנשלח מהמחשב הוא קפיצה לשרת הספקית.

פורסם

אם תסתכל, בסוף של ההופים הראשונים יש דומיין בשם inter.net.il. מדובר בדומיין ששיך לאינטרנט זהב.

שירי וטוני הם שמות ידידותיים שמנהלי הרשת שלהם נתנו לנתבים שלהם - ככה אולי יותר קל להם להתייחס לנתבים שלהם.

זה אומר שני דברים

א. משעמם להם? כמו שזה נראה, הם שמים לכל interface (כרטיס רשת) בכל נתב שם DNSי. אם אני הייתי צריך לעשות את זה הייתי מתאבד. חוצמזה, מי שמתחזק את הרשת אמור להכיר את הרשת שלו ולא צריך את כל הדברים האלה.

ב. זה פרצת אבטחה. ניתן ללמוד הרבה על הרשת שלהם מהטרייסים האלה.

הנה מה שאני מבין מהטרייס.

א. אתה מחובר לנתב access בשם טוני לinterface בשם lo64741.

יכול להיות שזו כתובת ה-IP של ה-DHCP pool. אולי זו כתובת ה-IP שלך (לכל לקוח ניתן לופבק משלו?) אפשר לחקור את זה...

ב. משם אתה מועבר לשירי. שירי היא כנראה נתב שמאגד לתוכו את כל נתבי ה-access באתר המסוים של זהב שאליו אתה מחובר. כנראה ש-vlan206 הוא ה-Vlan שמאגד את סביבת ה-access.

ג. לפט הוא כנראה נתב של השדרה שלהם. הוא נמצא באתר העיקרי של אינטרנט זהב וזאת אפשר ללמוד מכתובת ה-IP שהשתנתה ומסוג כרטיס הרשת שהם משתמשים בו (port channel הוא קישור WANי בד"כ). כנראה שהוא מאגד אליו את השדרה באתר המרכזי ואת האתרים המקומיים של אינטרנט זהב. כנראה שלפט הוא אחד מבין שניים והוא נמצא בארון התקשורת השמאלי.

ד. עדן הוא נתב שמקשר את האתר המרכזי של אינטרנט זהב לאתרים מרוחקים של אינטרנט זהב בחו"ל. לפט מקושר לעדן בכרטיס רשת ששמו GigaEthernet4/0, כנראה שזה כבל אופטי :)

ה. מיצי הוא נתב של סיסקו מסוג GSR. הנתב נמצא בניו יורק. לאינטרנט זהב יש אירוח בניו יורק. לומדים את זה מהקפיצה בפינג ומההופ אחריו. לנתב הזה מחוברים הקווים הבינלאומיים לספקיות אינטרנט אחרות. זהו הנתב האחרון של אינטרנט זהב. פה נגמרת הרשת שלהם.

ו. Alter ו-level3 הם ספקיות אינטרנט של ספקיות אינטרנט. ספקיות אלו נקראות בד"כ transit ISP ואינם מחברות לקוחות בודדים בד"כ.

ז. קפיצה 15 מראה את הכניסה לחוות השרתים של גוגל. קפיתה 19 היא המכונה שממנה קיבלת את האתר של גוגל.

מישהו רוצה שאני אקרא לו את כף היד?

פורסם
  • מחבר

תודה!

קצת נבהלתי מהשמות שאינטרנט זהב בחרו.

פורסם

sausage

איזה תגובה מרשימה

פורסם

שטויות.

אני פשוט עובד בזה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים