עבור לתוכן

שאלה בקשר לקירור מים ובחירה בין מארזים.

Featured Replies

פורסם

שלום אני צריך את עזרכתם בבחירה בין שני מארזים:

הראשון-NZXT TRINITY NO PSU

השני-UBER CHAKRA

ושאלתי בקשר לקירור המים זה האם הוא תופס אבק? כי במארז השני יש מסנני אבק אך אם אני לא צריך מסנני אבק בקירור מים אז בחירתי תהיה יותר קלה.

תודה.

נ.ב- האם יש אפשרות במידה ואני יצטרך להוסיף מסנני אבק?

• תגובות 36
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יכול לעזור לי.?

פורסם

א. איזה קירור מים אתה קונה (למה אתה לא הולך על קירור אוויר טוב? :nixweiss:)

ב.לכל מאוורר אפשר להוסיף מסנני אבק.

פורסם

מבין שני המארזים שהצגת אני ממליץ על UBER CHAKRA שהוא יותר מרווח.

קירור מים לא תופס אבק ברכיבים עצמם אלא רק ברדיאטור ששם יש את המאוורר.

מסנני אבק הם מאוד חשובים וניתן לקנות כאלו מיועדים לכל מאוורר שיש לך. כמו כן ניתן לעשות בבית מסננים,

ולא חייבים לקנות.

חשוב יותר לנקות אותם (או להחליף) כל תקופה מסויימת.

פורסם

לפי דעתי, מסננים מוכנים (יעודיים) יהיו עדיפים, משום שהם יחסמו פחות את האוויר ובכך לחץ האוויר יפגע פחות.

פורסם

אני מסכים.

הם אכן מספקים את הסחורה, אבל אפשר להשיג תוצאות טובות יותר בפילטר מוכן ביתית מחומרים נכונים.

לדוגמא מגבת נייר חד פעמית היא חומר לא נכון.

פגיעה בלחץ מופיעה עקב הזנחה. לכן, כאשר מנקים את הפילטר בזמן (אחת לחודש מינימום) דברים כאלו לא קורים.

אין מה לעשות, פילטר אויר מטבעו יחסום את האויר.

רמת סינון גבוהה יותר = חסימת אויר גבוהה יותר.

יש כאלו שאכן זה יפריע להם לנקות פעם בחודש לפחות, ומעדיפים אחת לחצי שנה להתקרב לפילטר.

לי זה לא מפריע, ובגלל זה אצלי אין ולו גרגיר אבק במארז.

פורסם
  • מחבר

א. איזה קירור מים אתה קונה (למה אתה לא הולך על קירור אוויר טוב? :nixweiss:)

ב.לכל מאוורר אפשר להוסיף מסנני אבק.

א.בזה אני אצטרך עזרה יש לי תקציב עד 600 שקל לקירור מים מה אתם ממליצים(אני רוצה מערכת קירור מים שלמה לכול המחשב)

למה אני הולך עליו? אני אחד שאוהב מאוד שקט דבר שני אני שונא מאוררים משום שהם תופסים הרבה אבק.

אני לא רוצה לנקות את המחשב פעם בחודש אלא פעם בחצי שנה.

ב. אני מדבר על מסננים כמו שיש במארז צ'אקרה שחוסמים את כול היציאה..כמה הם יעלו לי?

פורסם

כל מערכת קרור מים (למעבד בלבד בסכומים האלו) לא תשתווה לקרור אויר של 250 ש"ח אז חבל על המאמץ.

גם בקרור מים שלך יהיה את הרעש מהמאורר שעל הרדיאטור וגם שם יהיה אבק. דבר נוסף שאתה צריך לשקול הוא שיהיה צורך בקרור כלשהו למעגל ייצוב המתח אם תשתמש בקרור מים ולא אויר, גם מארז מאורר היטב יספיק.

פורסם
  • מחבר

אז בוא נגיד ככה באיזה מחיר קירור מים עדיף על מאוורר? אני בשום אופן לא רוצה שיהיה לי מאווררים נמאס לי מהרעש כמו טרקטור ומהליכלוך בעיקר... אני אשמח אים תמליץ לי על דגמים מסיומים שכדאי לקנות..

בקשר למעגל יצוב המתח אין לי מושג מה זה בכלל...

אני בסך הכול רוצה שהמחשב יהיה הכי נקי ושקט שאפשר

פורסם

לפי התגובה הזאת אני מבין שלא ראית מאורר חוץ מהSTOCK?

בכל מקרה, קח INFINITY מבית SYCHE ותצמיד לו שתי מאווררי 120MM (זלמן עדיף)

ותהנה משקט וביצועים מעולים.

אפשרות אחרת הוא לשים רק את הגוף קירור וFAN DUCT קח שהמאורר האחורי לוקח אוויר חם ישר מהגור קירור ואז בכלל אין רעש (לא כולל המאורר האחורי)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מילה ממה שרשמת הרגע...בקיצור ולעניין אני צריך המלצות למערכת קירור מים ללא שום מאווררים למינהם... המחיר לא משנה..

פורסם

עזוב אותך קירור מים. שתמש בקירור פאסיבי טוב שלא צורך מאוורר.

שתמש בבקרת מהירות למאווררים כך שלא יעבדו במקסימום שלהם אלא בחצי מהמהירות, ולפי דרישת מערכת.

כפי שהסבירו לך, ישנם גופי קירור אויר שמביאים תוצאות טובות יותר מכל מע' קירור מים שתביא בתקציב של עד 1000 ש"ח.

אם עדיין חשקה נפשך בקירור מים, בקישור זה תוכל לקרוא כאוות נפשך.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=217678.0

הנה דוגמא לגוף קירור מומלץ

http://www.frozencpu.com/products/image/5664/cpu-tri-39.jpg/cpu-tri-39/Thermalright_Ultra-120_eXtreme_CPU_Heatsink_-_Socket_775_AM2.html?tl=c14s220&id=UVgmcLZL

פורסם

מערכת קירור טובה תעלה לך מינימום 1500ש"ח, אתה יכול בשקט ללכת על טוניק או אינפיניטי או על הUltra 120, הם יציגו ביצועים עדיפים על פני כל מערכת קירור מים בתקציב שנתת.

פורסם
  • מחבר

כן יציגו ביצועים אולי כן.. אבל בקשר לניקיון הם עדיין יתפסו מלא אבק ואני מה לעשות טיפוס עצלן לא רוצה לנקות את המחשב כול הזמן ואז הוא יתמלא באבק המחשב יתחמם וההמשך ידוע... בקשר למסנני אבק איפה אני קונה אותם בשביל להרכיב במארז טריניטי?

פורסם

מסננים יש כמעט בכל חנות מחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים