עבור לתוכן

מנסה להשמיש ענתיקת סלרון שעמדה המווווווון זמן. עזרתכם בבקשה

Featured Replies

פורסם

אני ממליץ על מחשב כזה להתקין ווינדוס סרבר 2003. יותר מהיר ויותר יציב מחלונות 98 ומחלונות 2000 מניסיון שלי, תומך ביותר חומרה, ומריץ יותר תוכנות (כולל מסנג'ר הכי חדש ודברים אחרים שדורשים WinXP).

יש לי סרבר 2003 כרגע על סלרון 550 עם 256 מגה זיכרון וזה רץ שיגעון. המעבד קצת חלש אז קשה לו לסחוב וידאו במסך מלא, אך מעבר לכך אפשר לגלוש ולבצע עבודה שוטפת בסבבה. יציב כמו בטון.

אם את בכל זאת הולכת על 98, אז לכי על 98 SE כלומר Second Edition שהיה בזמנו הכי יציב ממשפחת 9X.

על הסלרון שלי היה לי 98SE ואז 2000 ואז XP (שהיה איטי מדי אחרי שירדתי מ384 ל256 מגה זיכרון) ואז 2003.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

שי, שלומפי ו- EM

בוקר טוב..

EM - תודה אבל זה מחשב ממש ישן ולא יהיה בשבילי אז מעבר לאולי כרטיס רשת (אמרו כ- 25-30 ש"ח) אני לא הולכת להוא עליו כסף

ואין לי מקור שאני יכולה להשיג ממנו זכרון בחינם בחינם.

ולשים עליו XP רק כדי שיהיה זה מטופש. 98 יהיה בסדר גמור.

ר - לצערי אין לי ווינדוודז סרבר 2003 ואין לי מאיפה להשיג

. מה שכן יש פה בבית כמה דיסקים של XP ממקורות שונים. אולי שווה לבדוק אם אחד מהם הוא second addition.

העניין הוא שהשאר לא מודפסים יפה כמו שהמקורי, כך שיש מצב שלא כתבתי את זה על הדיסק :-\

שלומפי - כתוב במנואל (ושי כתב אחרייך) שבמקרה של 98 צריך דיסק איתחול (לא שזה עזר לי במקרה הזה, אבל שיהיה ;) )

שי

חיפשתי ומצאתי דיסק הפעלה.

מצאי: יש דיסק הפעלה, יש (בושה ונכלמת לומר) דיסק WIN מקורי, יש מנואל

עבדתי לפי הספר (לא רק ביטוי במקרה הזה)

לפי הסעיף ביצוע התקנה חדשה (אומר שיהיה עלי להתקין מחדש כל דבר בו יש לי צורך - הווה אומר הדיסק מפרמט)

1. הכנס תקליטון איתחול - הכנסתי

2. הפעל מחשב - הפעלתי

3. הכנס תקליטאור WIN98 - הכנסתי (ל- MUSTER )

4. הקלד ספרה 1 והקש ENTER - נעשה

מתבצעת סדרת סריקות ולאחר מכן מופיעה שורת הפקודה מדוס - הכל קרה

5. בשורת הפקודה הדלד SETUP והקש אנטר - נעשה

מופיעה הודעה המציינת כי תוכנת ההתנה עומדת לעשות בדיקה

זהו שלא! הדיסק מסתובב(ישן אז שומעים ושומעים טוב) והנורה דולדת, והוא ממשיך וממשיך וכלום :(

לפי הספר במקרה הזה למחשב אין אפשרות לאתר כונן תקליטורים ועלי לפנות לפתרון שם.

אבל.. לפני שהמחשב היה על המדף כמה שנים כל הכוננים עבדו, באמת שלא היתה שום בעיה!

אז אמרתי,אני כבר פה, ננסה את ה- SLAVE

בטח שלא עבד, דא!

אז,

מה אני עושה עכשיו ???

תודה לכולם על העזרה

ויום נהדר

:)

פורסם

יש שם ווינדוס שעובד לא? אז אין בעיה קריטית בהרד דיסק, ואין בעיה בהגדרות של ה-BIOS.

נקודות חשובות:

1. לוודא שדיסקט האתחול מתאים לגרסת הווינדוס המותקנת.

2. אחרי שמעלים את המערכת מדיסקט, האם אפשר ללכת אל כונן C ולראות את תיקיית WINDOWS הקיימת? הפקודות הן:

c:
dir

3. מומלץ להריץ smartdrv איפשהו מהדיסקט או מהדיסק התקנה כי אם זכרוני אינו מטעני, זה עושה הבדל של שמים וארץ בהתקנה, אולי אף יושיע אותך במקרה המסוים שתיארת.

4. לפני פירמוט עושים רישום של כל מה שרשום ב-device manager (בדרך כלל מעניין כרטיס המסך המזוהה שם, מודם, כרטיס רשת, כרטיס קול ועוד דברים שנראים מיוחדים). אח"כ לפעמים זה סיפור מההפטרה לנחש איזה דרייבר צריכים לחפש באינטרנט.

בהצלחה שוב

פורסם

יכול מאוד להיות שבגלל שזה מחשב שלא היה בשימוש המון זמן, הכונן סידי מלא באבק, כמה נשיפות עצבניות לבפנים יכולות לעזור לקרוא את הדיסק.

תבדקי גם מה מצב הדיסק, הוא שרוט או משהו?

פורסם

לא חובה להתעסק עם דיסקטים, יש גם בוט סידי שעוה עבודה דומה כמו הדיסקט, רק שהרבה יותר מהיר :xyxthumbs:(אם אמצא, אעלה את הקובץ הISO שלו) הבוט סידי נותן גישה לכונני הCD שיש לך וכך אפשר לגשת לספריית ההתקנה להתקין את 98SE

אם מדובר על WIN2000, אז ההתקנה פשוטה כמו של הXP, לדעתי למחשב ישן זו אחלה מערכת ;)

כדי לברר בדיוק מה יש לך מתחת למכסה המארז, מומלצת התוכנה EVEREST ULTIMATE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים