עבור לתוכן

האם כדאי להעיף את הנורטון מנייד עם ויסטה? המחשב עולה מה זה לאט! 3 דקות!!!

Featured Replies

פורסם

אין פה מה לפחד. מנסים ורואים אם זה עובד באמינות או לא. ברוב המקרים זה עובד באמינות (יצאו הרבה פטצ'ים בנושא בשנים האחרונות). אם אתה שם את המחשב ב-hibernate אז זה לא משתמש בבטריה בכלל. אין פה ממש תיאור שלבים. אתה מכניס את המחשב למצב הזה ומוציא אותו משם גם אחרי שבועיים. אתה יכול גם להוציא את הבטריה מהמחשב וכאשר תחזיר לו אותה ותדליק את המחשב, הוא יטען את תוכן הזיכרון מההרד דיסק ואז ימשיך בבוט הרגיל. זה הייברנט.

אני אישית משתמש ב-standby וזה אכן צורך חשמל, אבל הסגירה והפתיחה של הלאפטופ הרבה יותר מהירה. מדדתי כמה בטריה זה צורך בדיוק וזה צורך אצלי בערך 1% בטריה בשעה. כך שאם אני מחובר במשרד לחשמל, הבטריה נמצאת ב-100% חשמל..אני מתנתק, אז אני יכול להיות לא מחובר לחשמל כ-100 שעות לפני שאולי אאבד דאתא. גם במקרה הגרוע, לדעתי האישית לאבד חשמל בטריה לגמרי במצב standby הרבה פחות מסוכן מלאבד חשמל תוך כדי עבודה על המחשב/כתיבה להרד דיסק. במצב סטנדביי לדעתי מה שתאבד זה רק אולי כמה קבצים פתוחים על המסך שלא נכתבו לדיסק מהזיכרון, אך לא תתחרבש מערכת ההפעלה (לדעתי), כי עצם השמת המחשב בסנטביי גורמת למערכת ההפעלה לנתק גישה עם ההרד דיסק (רק הזיכרון ממשיך לקבל חשמל). בקיצור סיכון אפסי.

הדבר שאנשים חוששים ממנו בסטנדביי או הייברנט זה שהמחשב יקום מתרדמה אך לא יתנהג אותו דבר - יזחל/יתקע/וכו' - תהיה זליגת זיכרון, תצטרך לעשות ריסטרט בכל מקרה - אנא עארף. זה פחד פסיכולוגי יותר מאשר ריאליסטי, שהיה גם לי בתחילה, מכל מיני סיפורי אימה ששמעתי אודות המצבים הללו בתחילת שנות ה-2000. הניסיון הרב שלי עם המצבים הללו מהשנים היותר אחרונות לימד אותי אחרת (התחלתי כמה חודשים עם הייברנט, ראיתי כי טוב, עברתי לסטנדביי, ראיתי כי עוד יותר טוב).

אגב, גם לדסקטופים אני ממליץ לשים מחשב ב-standby, כל עוד יש להם UPS. אם אין, אז אני בדרך כלל מקנפג אותם לבצע hibernate כשלוחצים על כפתור הכיבוי.

נסה, וספר לנו חוויות. ;)

פורסם

הסבר מלא:

ההבדל בין HIBERNATE ל STANDBY:

STANDBY:

זוהי דרך מסורתית יותר לחיסכון בחשמל כשאתם רחוקים מהמחשב. המחשב בעצם מנתק את הכח לכרטיס המסך, המעבד, הדיסק הקשיח והציוד ההיקפי ומשאיר דולק רק את זיכרון ה RAM, מה ששומר על הקבצים פתוחים כשאתם חוזרים למחשב.

HIBERNATE:

מצב חדש זה, שומר IMAGE של שולחן העבודה שלכם על הכונן הקשיח ואז מכבה לחלוטין את המחשב, כאילו שאתם עצמכם כיביתם אותו. מצב זה חוסך בחשמל בצורה הטובה ביותר.

יום נעים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים