עבור לתוכן

גיוס חובה והשתמטות - בעד ונגד

מה דעתך על גיוס החובה? (2 האפשרויות האחרונות: האם המצב הקיים הינו תקין?) 1,854 הצבעות

1. 1. מה דעתך על גיוס החובה? (2 האפשרויות האחרונות: האם המצב הקיים הינו תקין?)

• נגד במצב הנוכחי, בעד במידה ויהיה גיוס חובה לכולם
    • בעד, המצב הביטחוני לא מאפשר מציאות אחרת
    • נגד, אני פציפיסט
    • נגד, אני אנרכיסט
    • בעד, אני מיליטרנט
    • נגד, יש לי דברים טובים יותר לעשות ב3 שנים
    • טרומפלדור טעה, אף ארץ לא שווה שתמות בשבילה
    • בעד, כל אחד צריך לתרום את חלקו
    • אין לי דעה מוחלטת בנושא
    • נגד, אולם הייתי מוכן לשרת בצבא שמשמש למטרות הגנה בלבד(ללא התקפה לצורך הרתעה)
    • בעד, בסופו של דבר רק פעולה צבאית תביא לשלום
    • בעד מסיבות שונות
    • נגד מסיבות שונות
    • המצב הקיים הינו תקין
    • המצב הקיים אינו תקין

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מודי69, בעבר רוב התר'דים בנושא היו ננעלים בדיוק בגלל שפה לא נאותה, אני לא רוצה שגם התר'ד הזה ינעל אז בבקשה תצנזר את עצמך. כנ"ל לPsychedelic.

• תגובות 69
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה אומר שזה בסדר שיש משתמטים ואתה לטובתם בויכוח הזה ומצד שני אתה אומר שזה מעצבן אותך ובגלל זה אין מוטיבציה להתגייס.

ומוזר שאתה בטוח שתעשה יותר ממני כשאתה לא יודע מה אני עושה בכלל.

אף פעם לא אמרתי שזה בסדר שיש משתמטים,תקרא את ההודעה שוב,נתתי דוגמאות,עד כמה קל לצאת מהצבא היום.

למה שאני יקרע את התחת בעוד שכולם עושים כלום? פשוט כלום.

פורסם

אני נגד גיוס חובה.

אני חושב שהגיוס צריך להיות זכות של אדם שרוצה להיות אזרח. על פי מצע ישראל ביתנו.

מי שאינו רוצה מספיק לשרת את המדינה / להיות אזרח - השארתו בצה"ל, או בשירות אחר, לא שווה את המשאבים שמושקעים בה.

במקום שהמדינה תרדוף אחרי אנשים שישרתו - אנשים ירדפו אחרי המדינה. מה גם, שאז אין את הרגשת החנק שמלווה את נושא השירות הצבאי (כי "אין ברירה").

זאת הדרך הסבירה היחידה לעשות את זה, לעניות דעתי.

פורסם

מודי69, בעבר רוב התר'דים בנושא היו ננעלים בדיוק בגלל שפה לא נאותה, אני לא רוצה שגם התר'ד הזה ינעל אז בבקשה תצנזר את עצמך. כנ"ל לPsychedelic.

אתה מדבר על ביצים? חרא?

אני לא זה שהכנסתי את המילים האלה לדיון הזה, השתמשתי בתיאורים של אחרים.

פורסם

שלום לכולם,

אני בעד גיוס לכולם - אך לא במסגרת גיוס חובה.

מנסיוני האישי השירות בסדיר וגם במילואים (כבר 10 שנים בשמ"פ) הינו כיף ומאפשר לנקות את הראש מכל מה שסובב (עבודה, לימודים וכן, גם משפחה!)

יש צורך להפוך את השירות לאטרקטיבי ובעל מסגרת גמישה המאפשר גם לחריגים בינינו להתגייס. אני הייתי לוחם גם בסדיר ואני גם כזה במילואים. תחשבו על לימודים במסגרת הצבא (אוניברסיטה פתוחה למשל).

לא כולם חייבים להיות לוחמים. בקשר לביזבוז הזמן - רובנו לא יודעים בגיל 18 עד גיל אפילו 30 מה הם רוצים לעשות בחיים שלהם - הצבא פותח את האופקים, מאפשר מוביליות חברתית ומספק חויה טובה.

נכון, ישנם רגעים קשים - אך מרגעים אלה (הכל במידה ואתה יוצא מהם...) אתה יוצא מחוזק.

אין צורך להכריח - אבל כן להפוך את העניין ליותא אטרקטיבי ויש מלאן דרכים לעשות זאת.

לכל חברי הפורום הצעירים ממני והעומדים להתגייס - כדאי.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אוסיף את דעתי:

אם הייתי יודע בשנת 2004 שאני הולך להעביר שלוש שנים בחור, בתפקיד בלאי ומבלה את רוב השירות בעמדת שמירה - לא הייתי מתגייס בלי לחשוב פעמיים.

לדעתי צריך לעשות שירות צבאי כמו שצריך, בתפקיד שמתאים לאדם והוא מעוניין להשקיע ולפרוח באותו תפקיד. להעביר את השירות בתחושה שלא עשית כלום לא בשביל עצמך ולא בשביל המדינה ולדעת שסתם ככה שרפת שלוש שנים מהחיים בשביל תעודת שחרור שלא מזיזה לאף אחד את הביצה זו תחושה איומה שתלך איתי שנים רבות אחרי הצבא.

הבעיה שאף אחד לא יודע מראש מה יקרה איתו בשירות הצבאי ולפסול ישירות את הצבא ולהחליט שמשתמטים זו החלטה אגואיסטית.

פורסם

הבעיה האמיתית היא המערכת הצבאית.

חוסר אירגון, אטימות , חוסר יעילות ועודף בכוח אדם הן רק חלק מהבעיות שהצבא שלנו סובל ממנו.

המערכת לא עומדת בנטל, יותר מידי חיילים ופחות מידי אנשי קבע ( שנשחקים לחלוטין), מה שמוביל להחלטות שגויות, התעלמות מבעיות וסינון מאסיבי וטיפשי תחת הגדרות לא הגיוניות.

אני הגעתי לצבא עם מורל סביר, ילד בן 18 , הכל תקין. אחרי חודשיים בצבא ( לא תאמינו כמה מכשולים הצבא הערים עלי), הוציאו אותי החוצה, אבל עם נזק נפשי שאני צריך לסבול עד היום ( לא מאמין בפסיכאטריים ותרופות שמסתירות).

הקטע העצוב והכואב הוא שהיתה אטימות מוחלטת מצד כל האחראים, ורק כאשר היוותי איום על המפקדים( פוחדים שהאחריות תיפול עליהם), הם החליטו להפנות אותי הלאה בשרשרת לקבן.

קיצר, המערכת הצבאית שלנו רקובה מהיסוד, עד שלא יביאו גורם חיצוני שיעבוד על תוכנית לייעול הצבא בכל התחומים תופעת הסרבנים,משתמטים, או כל מה שלא תקראו להם תמשך, כי אין דרך אחרת לתעל את כמות החיילים האדירה עם בעיות שונות בתפקיד.

נקודה לסיום:

http://www.youtube.com/watch?v=gXnVT6bOtew&mode=related&search=

פורסם

^^^^^^

קטע חזק!

Your experience may differ

:lol:

פורסם

אני נגד גיוס חובה.

אני חושב שהגיוס צריך להיות זכות של אדם שרוצה להיות אזרח. על פי מצע ישראל ביתנו.

מי שאינו רוצה מספיק לשרת את המדינה / להיות אזרח - השארתו בצה"ל, או בשירות אחר, לא שווה את המשאבים שמושקעים בה.

במקום שהמדינה תרדוף אחרי אנשים שישרתו - אנשים ירדפו אחרי המדינה. מה גם, שאז אין את הרגשת החנק שמלווה את נושא השירות הצבאי (כי "אין ברירה").

זאת הדרך הסבירה היחידה לעשות את זה, לעניות דעתי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3464542,00.html

::)

פורסם

הצבא צריך להפוך בהדרגה לצבא מקצועני בכך שהצבא יהיה יותר קטן אך חכם יותר,פחות חיילים יגויסו(במקרה של מלחמה יהיה ניתן לגייסם) וזמן השירות יתקצר.

לדעתי כל ההטפות מוסר זה פאסה ולא יעבוד,צריכים לתת יותר הטבות לחיילים ולעלות את המשכורת באופו משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים