עבור לתוכן

גיוס חובה והשתמטות - בעד ונגד

מה דעתך על גיוס החובה? (2 האפשרויות האחרונות: האם המצב הקיים הינו תקין?) 1,854 הצבעות

1. 1. מה דעתך על גיוס החובה? (2 האפשרויות האחרונות: האם המצב הקיים הינו תקין?)

• נגד במצב הנוכחי, בעד במידה ויהיה גיוס חובה לכולם
    • בעד, המצב הביטחוני לא מאפשר מציאות אחרת
    • נגד, אני פציפיסט
    • נגד, אני אנרכיסט
    • בעד, אני מיליטרנט
    • נגד, יש לי דברים טובים יותר לעשות ב3 שנים
    • טרומפלדור טעה, אף ארץ לא שווה שתמות בשבילה
    • בעד, כל אחד צריך לתרום את חלקו
    • אין לי דעה מוחלטת בנושא
    • נגד, אולם הייתי מוכן לשרת בצבא שמשמש למטרות הגנה בלבד(ללא התקפה לצורך הרתעה)
    • בעד, בסופו של דבר רק פעולה צבאית תביא לשלום
    • בעד מסיבות שונות
    • נגד מסיבות שונות
    • המצב הקיים הינו תקין
    • המצב הקיים אינו תקין

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

העבודה תעשה עם או בלי מישהו חסר כל מוטיבציה לעשותה, די באותו זמן.

במקום לנסות בכוח להחזיק מאות אנשים חסרי כל מוטיבציה ולבזבז זמן וכסף, היה הרבה יותר עדיף להפנות את האנרגיה הזאת לחיילים שכן רוצים.

אני למשל יודע שאני לא יכול ללכת לצבא. אני אנסה כי אני רוצה(בערך..), אבל אני יודע שאני לא אשרוד שם(מסיבות שלא אפרט פה).

זה עושה אותי משתמט?

• תגובות 69
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בסדר, אני לא מכיר אותך, אין לי את התיק הרפואי שלך

וזה לא הסיבות שציינת בפתיחת הת'רד.

אין לך מה לבוא אליי בטענות על ה FLAME הזה.

בעמוד הראשון של התר'ד ציינתי למה אני נגד גיוס חובה, לא למה אני לא מתגייס.

פורסם

העבודה תעשה עם או בלי מישהו חסר כל מוטיבציה לעשותה, די באותו זמן.

במקום לנסות בכוח להחזיק מאות אנשים חסרי כל מוטיבציה ולבזבז זמן וכסף, היה הרבה יותר עדיף להפנות את האנרגיה הזאת לחיילים שכן רוצים.

אני למשל יודע שאני לא יכול ללכת לצבא. אני אנסה כי אני רוצה(בערך..), אבל אני יודע שאני לא אשרוד שם(מסיבות שלא אפרט פה).

זה עושה אותי משתמט?

איך אתה יודע שלא תשרוד? אתה אומר שאתה עומד להתגייס,

את תחכה שיגייסו אותך ותראה מה יהיה, למה לפסול מראש?

בכל מקרה, אם יש לך בעיות מסויימות(נפשיות, פיזיות או מה שזה לא יהיה)

תדווח עליהן לפני הגיוס, תנסח פקס מסודר, אל תסתיר כלום, שלא יהיה באמת

מצב שאתה תסבול בצבא בדיוק מהבעיות שיש לך, חבל.

אם יחליטו לשחרר אותך, זה לגיטימי, אני לא מחשיב כמשתמט מישהו שיצא

על קב"ן.

בעמוד הראשון של התר'ד ציינתי למה אני נגד גיוס חובה, לא למה אני לא מתגייס.

אני בטוח שיש לך פתרון יותר טוב מגיוס חובה, אתה באמת חושב

שיש מספיק כסף להעמיד כאן צבא שכירים שלם, כמו שיש לנו עכשיו?

אם זה מה שאתה חושב, אתה חי בסרט.

פורסם

אני בספק שהצבא ישים עם מה שאני אגיד לו ובטח ישלח אותי להתחיל לעשות בדיקות באלפי שקלים אצל פסיכיאטרים ומה לא. אין לי את המותרות האלו.

למה אני חושב ככה? כי אני מכיר את עצמי טוב, אני לא מסתדר טוב במסגרות...כאלו ואחרות...

בקיצור, כן גם אני לא תומך בגיוס חובה וכבר אמרתי למה, אבל אני מבין ש*כרגע* אין ברירה אחרת,למרות שאפשר לייעל את המערכת.

פורסם

איזה בולשיט. אתה חושב שלכולם קל בצבא? לא! אבל כולם עושים מאמץ ואוכלים חרא במקרה הצורך כי זה מה יש ועם זה מסתדרים. למה שאתה לא תעשה מאמץ ותתן שלוש שנים? אתה לא מסתדר ב"מסגרות"(לחשוב שאתה חיי בצפון קוריאה)? סבבה, גם לחיות במדינה זה מסגרת, אתה מוזמן לעזוב, לעשות עם עצמך כלום ולתרום לאף אחד. ממש הגשמה עצמית.

שיהיה בהצלחה עם הקב"ן( :silly:).

פורסם

התחלנו...בגלל זה לא העלתי את זה.

תגיד לי אדוני, אתה מכיר אותי? יודע משהו עלי? לא,אז אני אודה לך מאוד אם לא תפתח פה שלך על דברים שאין לך בהם מושג וחצי מושג.

יותר לנושא, אם היית קורא טיפה, היית רואה שאמרתי שלמרות שיש לי בעיה(וכן, זו בעיה בדיוק באותה מידה שדיכאון קליני זו בעיה, וסכיסופרניה זו בעיה. גם להוא תגיד "סתם אתה בדיכי"?) אני מתכוון לנסות בכל מקרה.

פורסם

kawaii , אל תתייחס אליהם.

הם יודעים שחצי מהחיילים בצבא סתם לא עושים כלום ושמלא חיילים בצבא סובלים סתם כי זו מערכת מפגרת.

הם בתפיסה של " אם אני בזבזתי 3 שנים ואכלתי חרא וסבלתי" אז שאתה תסבול גם.

אם אתה סובל מדיכאון או משהו כזה , או יש לך בעיה לתפקד במסגרות , אז הצבא רק יגביר את הדיכאון שלך.

ואז כשתצא באמצע מהצבא זה יעשה לך בעיות בחיים ובעיות עם הרשיון נהיגה.

לכן אני מציע לך לספר הכל בגלוי לצבא עוד לפני הגיוס , ולבקש לעשות שירות לאומי במקום.

ככה אתה תהיה במסגרת יותר נוחה וגם תתרום באמת לאזרחים במדינה. אולי בבית חולים או משהו כזה. וגם תרגיש מוערך אני חושב.

יש לך נתונים להיות קרבי ? אם אתה יודע מראש שאתה לא הולך להיות חייל קרבי..אז אני מציע לך לא להכנס לסיפור הזה

כי הצבא רק יחריף את המצב הנפשי שלך.

ובקשר לקטע של הקב"ן - עדיף שישחררו את כל מי שרוצה - מאשר שיהיו חיילים שבאים בלי מוטיבציה - ועוד נסיונות התאבדות - ומקרי מוות.

ואיך אפשר להוכיח שהצבא לא צריך חיילים ? הקב"ן משחרר כמעט 90 אחוז מהחיילים שבאים אליו.

רק במידה ואתה חייל קרבי לוחם ..אז באמת אפילו דרך קב"ן קשה לך לצאת מהצבא. זדומרת שחיילים קרביים הם כמעט ולא משחררים.

ואם אתה ג'ובניק אז הקב"ן תוך פגישה או שניים משחרר אותך , משמע שהמדינה לא צריכה ג'ובניקים.

המדינה לא צריכה חצי מהצבא - המדינה לא צריכה 90 אחוז מהחיילות. המדינה צריכה לייעל את האנשי קבע. המדינה יכולה לעשות שינוי ענק בתקציב

ולהקים פה צבא שכירים ואז יהיו פה חיילים מקצועיים שיקבלו משכורת ולא איזה ילדים שלקחו אותם בכח.

ודווקא צבא כזה ישגשג פה לדעתי - עם כל המובטלים שיש - ואפשר לקחת אסירים מהכלא תמורת קיצוץ העונש שלהם.

ויש מלא אנשים עם אידיאולוגיה שיתגייסו ומתנחלים , ואנשים שיחפשו קריירה צבאית. וצעירים שלא הלכו ללמוד ורוצים מענק לימודים.

אולי אין פה שלום..אבל אין פה מצב של מלחמה שאי אפשר לצאת מהבית. בכל מדינה יש צבא ששומר על הגבולות.

לא צריך פה חוק גיוס חובה - צריך צבא איכותי - וילדים בני 18 צריכים לבוא מרצון ולא מחובה. ואפשר לייעל את השירות לאומי

לא חסר בתי חולים ועניים ומוסדות שצריכים עזרה , למרות שלא נראה שיש דבר כזה חובה של שירות לאומי על צעירים במדינות אחרות.

חוץ מזה , חשבתי על עוד משהו.

החיילים הקרביים כל הזמן עסוקים בלהגן על התנחלויות בשטחים..בחברון וכל מיני.

מלא חיילים מתים בליווי מתנחלים. צריך כל הזמן ג'יפים לליווי שהמנחלים הולכים לבית ספר..או יוצאים לטבול באיזה מעיין.

סתם בזבוז של חיי אדם בשביל להגן על מנחלים..חשבתם מה יקרה שיהיה פה צבא שכירים ?

לא יהיו יותר פראיירים שיגנו על המנחלים. ואז לא תהיה להם ברירה והם יקחו נשק ומדים ויתגייסו בעצמם.

למה מישהו בן 18 צריך לסכן את עצמו בשביל ללוות מנחלים לבית ספר ? או לטבילה באיזה מעיין ?

פורסם

המנחלים הולכים לבית ספר...

אז לא תהיה להם ברירה והם יקחו נשק ומדים ויתגייסו בעצמם

בלי קשר לדעותיי על מתנחלים - אתה לא רומז שילדי המתנחלים ההולכים לבתי הספר צריכים להתגייס כדי ללמוד בבטחון? ואולי אמהותיהם או בני המשפחה האחרים? משום מה, אתה בדעה שכל מתנחל באשר הוא לא מתגייס. יוצא לי להכיר הרבה מתנחלים ורובם המוחלט מתכוון להתגייס (חוץ מהטפילים/משתמטים הרגילים, כמובן... >:(), והם מעריכים מאוד את הגנת צה"ל.

פורסם

אתה מצפה שאם היה לי אח שהיה מתגייס לקרבי ואתה הייתה נוסע ללונדון ללמוד לתואר ראשון הוא היה צריך ליסוע ולהגן על התחת שלך בזמן שאתה שם?

זה בדיוק מה שאתה אומר. המתנחלים האלו הם כאב ראש אחד גדול לכולם. הם לא לומדים בת"א או בחיפה או בבאר שבע הם לומדים לא בישראל ומצפים מאיתנו להגן על התחת השעיר שלהם. אתה יודע כמה כסף הולך על התחת השעיר שלהם? אתה יודע כמה אנשים מתו בגללם? אתה יודע איך זה פוגע בכולנו?

מישהו אמר פה משהו מאוד נכון:

"הם בתפיסה של " אם אני בזבזתי 3 שנים ואכלתי חרא וסבלתי" אז שאתה תסבול גם."

אנשים כבר מגזימים ומלאים זעם כל החיים שלהם.

נכון האנשים האלו מאוד מעריכים את הצבא:

ולסיום משהו שמסכם טוב מאוד את המצב:

פורסם

אתה מצפה שאם היה לי אח שהיה מתגייס לקרבי ואתה הייתה נוסע ללונדון ללמוד לתואר ראשון הוא היה צריך ליסוע ולהגן על התחת שלך בזמן שאתה שם?

זה בדיוק מה שאתה אומר. המתנחלים האלו הם כאב ראש אחד גדול לכולם. הם לא לומדים בת"א או בחיפה או בבאר שבע הם לומדים לא בישראל ומצפים מאיתנו להגן על התחת השעיר שלהם. אתה יודע כמה כסף הולך על התחת השעיר שלהם? אתה יודע כמה אנשים מתו בגללם? אתה יודע איך זה פוגע בכולנו?

1. "לומדים לא בישראל" - אתה צריך לזכור, שבניגוד לדעות רבים מאיתנו, מנקודת מבט ממשלתית וצבאית (ושלהם כמובן) הם תושבים לגיטימיים הזקוקים להגנה.

2. "נוסע ללונדון ללמוד תואר ראשון" - לונדון לא נמצאת בישראל לכל הדעות (ראה סעיף 1), ולא הייתי מצפה מאף אחד לבוא ולהגן עלי מטעם המדינה... ואם הייתי בשטחים שלא מטעם המדינה/צבא גם לא הייתי מצפה שיגנו עלי (אני לא תומך ברעיון ה"התנחלות" הנוכחי).

שבתם מה יקרה שיהיה פה צבא שכירים ?

לא יהיו יותר פראיירים שיגנו על המנחלים.

"צבא שכירים" לא נוגד את עקרון השמירה על המתנחלים - כפי שהשכירים האמריקאיים לא בוחרים בעצמם אם יגיעו לעיראק, גם חיילי ה"צבא השכיר" יצטרכו להגן על המתנחלים אם יתבקשו. אין קשר לעניין אם הצבא שכיר או לא - השכירות היא רק סוג הגיוס, היא לא מבטלת את ההיררכיה.

פורסם

1. אז אמרת שהם אזרחים אז מה? זה עדיין לא פוסל את מה שאמרתי. חוץ מזה מי שרוצה כל כך להגן על התחת השעיר שלהם מוזמן ללכת ולהגן עליו בעצמו ולא להכריח אנשים אחרים להקריב את החיים שלהם וגם את הכסף של כולנו עלהם.

2.השטחים שהם נמצאים בהם הם לא של ישראל וזה לא משנה איזה דעות יש. כמו שאומרים יש דעות ויש עובדות.

אז לדעתי אם אני נוסע ללונדון אז אני בשטח ישראל אז מה? דעתי.

בקשר למה שהוא אמר אז הוא אמר "פראיירים" זאת אומרת מישהו שמפסיד מהעניין. איש צבא שכיר מקבל משכורת מכובדת אז הוא לא יוצא "פראייר" כזה שמגן עליהם ומסכן את החיים שלו לחינם וגם בלי בחירה כי לצבא שכיר אנשים בוחרים ללכת בניגוד למה שיש עכשיו שלוקחים בכוח.

פורסם

אדון רון פאול, לידיעתך - אחוז גבוה מאוד (בהרבה יותר גבוה מאחוזם באוכלוסיה) מהקצינים הקרביים בצה"ל הם מתנחלים/דתיים לאומיים.

עוד עניין, 4 לוחמים מהיישוב עלי (התנחלות) נהרגו במלחמה האחרונה להגנת תושבי הצפון (מתוכם רס"ן רועי קליין שקפץ על הרימון בקרב בבינת ג'בייל).

הייתי מוסיף ואומר שאין לך מושג איזה דברים נוראים אתה שופך פה על ציבור המתנחלים וגולש על חופש הדיבור שניתן לך על גבי האינטרנט, אבל אם היית מגיע לפלוגה שלי (צנחנים, גדוד 101) לא היית מוציא מילה וחצי מילה כשהיית רואה כמה מתנחלים בעלי תחת שעיר שלדבריך לא מגינים על עצמם ועל מדינת ישראל עומדים מולך.

פורסם

אני יודע שזה די ספאמי, אבל לדעתי זה לא ברמה שלך

בכלל להתייחס לבנאדם הזה, שלא קולט שאתה קורע

את התחת ומגן עליו בזמן שהוא יושב בבית וכותב פה איך

הוא ייתחמק מקרבי.

שיהיה לך המשך שירות נעים ותשמור על עצמך :xyxthumbs:

פורסם

אתם נהנים להתווכח עם טרול?

פורסם

אדון רון פאול, לידיעתך - אחוז גבוה מאוד (בהרבה יותר גבוה מאחוזם באוכלוסיה) מהקצינים הקרביים בצה"ל הם מתנחלים/דתיים לאומיים.

עוד עניין, 4 לוחמים מהיישוב עלי (התנחלות) נהרגו במלחמה האחרונה להגנת תושבי הצפון (מתוכם רס"ן רועי קליין שקפץ על הרימון בקרב בבינת ג'בייל).

הייתי מוסיף ואומר שאין לך מושג איזה דברים נוראים אתה שופך פה על ציבור המתנחלים וגולש על חופש הדיבור שניתן לך על גבי האינטרנט, אבל אם היית מגיע לפלוגה שלי (צנחנים, גדוד 101) לא היית מוציא מילה וחצי מילה כשהיית רואה כמה מתנחלים בעלי תחת שעיר שלדבריך לא מגינים על עצמם ועל מדינת ישראל עומדים מולך.

איך כל זה קשור למה שאמרתי?

יש המון אנשים ששולחים אותם להגן על התחת השעיר שלהם בלי שהם בעצם רוצים את זה.

מתנחלים זה כאב ראש אחד גדול. לכולם יהיה הרבה יותר טוב אם הם היו מפוזרים בתוך גבולות מדינת ישראל.

המצב עכשיו הוא כזה שהולכת עליהם בלי שום סיבה מוצדקת הרבה מדי כספים והרבה חיי אדם הולכים לאיבוד בגללם. הם הרבה יותר מתרד מתועלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים