עבור לתוכן

מחשב לגרפיקאית - תקציב 4500~ כולל מסך.

Featured Replies

פורסם

ופעם, כשאני קניתי את המסך VP930, הוא עלה 3000 ש"ח ולא 1600 :) מחירי הזכרונות עברו נפילה חופשית בזמן האחרון.

המפרט שלי הוא היחיד עד כה שהורכב ללא מסך, כל השאר לא רחוקים כ"כ אחד מהשני. שני המפרטים שלפניו הן האלטרנטיבות הכי טובות שכוללות מסך, והשיקולים מפורטים בהם.

אז את ההתלבטות שלך תצמצם ל 3 המפרטים האחרונים.

• תגובות 34
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל, ליישומי גראפיקה אין שום תועלת במסך רחב מלבד עריכת וידאו. ונכון, היתרון היחיד של פאנל IPS הוא זויות הצפייה, יתרון שלא בא לידי ביטוי לעבודת גרפיקאי אלא אם כן המסך עצמו הוא גדול מאוד.

שנית

קצת סתרת את עצמך כאן. אם הוא מגיע פחות מכוייל אז הצבעים שלו פחות מדוייקים. אבל אני סתם קטנוני כאן :P

אני חייב להתייחס לביטוי שקצת מרגיז אותי לאחרונה - "צבעים עמוקים". אנשים, אין דבר כזה מסך שמציג "צבעים עמוקים" יותר. תמונה על מסך היא לא כמו ציור על קנבס. תרדו מזה, זה מושג של אנשי מכירות שמנסים להציג מסך עם צבעים רוויים מאוד כאילו הם "חיים" יותר, כי רוויה נותנת תחושה כאילו הצבע "חי". אבל רוויה אפשר לכוון בכל מקרה. כמו שאנשי מכירות של מערכות שמע ישמיעו לכם מערכת סטיראו סוג ב' ורק יגבירו את הבאסים כדי לתת לכם אשלייה שהצליל "עמוק ועשיר" יותר.

ההקשר היחיד לעומק צבע בנוגע למסכים הוא 8 ביט או 6 ביט. אבל במסכים שלנו עומק הצבע הוא 8 ביט בכל מקרה.

לא רק. בנוסף ליתרון זוויות צפייה הרחבות פאנל לIPS צבעים עדיפים על הVA..

בקשר לדבר ש"מרגיז אותך", צבעים עמוקים הם צבעים "חיים"אני לא שמעתי אף פעם איש מכירות שאומר את זה. ולפי דעתי זה נכון להשתמש במושג הזה כי באמת יש מסכים שאתה רואה את הצבעים "חיים"(עמוקים) ויש כאלו שהצבעים שאתה רואה על הצג פשוטים.

לפותח האשכול, קניית מסך LG עם מטריצת TN תיהיה שגיאה. עדיף לך להשקיע עוד 700 שקלים ולקבל מסך איכותי יותר שיהיה בשבילה עדיף יותר.

עבודה ממושכת עם מסך כזה ישגע אותה, ואתה לא תאמין עד כמה. אחידות הצבעים "תתפרק", דיוק הצבעים נחות מפאנלים VA/IPS.

וקשר למה שאמרת על המפרט האחרון שהורכב לך - אין לך שם 4G, יש לך 2GB (2X1GB).

פורסם

עוד פעם, הצבעים ה"חיים" הם אשליה. הם פשוט רוויים יותר, ורוויה זה דבר אפשר לכוון. זה בסה"כ פרמטר במודל צבעים (כמו RGB או CMYK) שנקרא HSB - Hue\Saturation\Brightness. (רוויה = saturation) רוויה יכולה להפגע בעקיפין מפגיעה ביחסי בהירות/ניגודיות, אם למסך יש יחס גרוע במיוחד. בדקת פעם אם יש הגדרה מקצועית ל"צבעים חיים"? אולי תופתע לגלות שאין.

שים לב! צבעים רוויים יותר הם לרוב פחות מדוייקים. צבע שנראה לך לפעמים פחות "חי" יכול לעתים להיות עדיף כי הוא מדוייק יותר. והרבה מסכים באים מהמפעל עם רוויית יתר כדי להציג צבעים "חיים ועשירים" כשלמעשה הדיוק שלהם ברצפה. כמו שמסך יכול להיות לא מכוייל ולהציג למשל גוונים "ירוקים" מדי מבחינת מודל RGB, כך מסך יכול להיות לא מדוייק ולהציג גוונים רוויים מדי מבחינת מודל HSB, ולכן הצבעים בו ייראו יותר "חיים".

ל IPS אין צבעים עדיפים על VA (יש לך בכלל הגדרה ל"צבעים עדיפים"?). שני הפאנלים (ברוב המכריע של המקרים) מציגים את אותו מכלול הצבעים של 8 ביט. ייתכנו הבדלים ב LUT שלהם, אבל הם תלויים בדגם הספציפי של המסך ולא בסוג הפאנל. לדוגמא, ל EIZO יש מסכי S-PVA עם LUT של 14 ביט שמציגים יתרונות משמעותיים לעומת מסכי S-IPS כמו DELL 2007WFP עם LUT של עד 10 ביט (אני לא בטוח אם 10 או 8 ביט) . היתרונות באים לידי ביטוי בפרטים עדינים בגוונים כהים או בהירים מאוד, ובגרדיאנטים מושלמים, וזה המקרה היחיד שאפשר לייחס ל"צבעים עדיפים".

כל המושג הזה של איכות צבע - color reproduction - קשור לדיוק בדיוק שבהצגת צבעים (כיול) ולפרמטרים של ניגודיות ובהירות וההתאמה ביניהם כך שהם לא פוגעים אחד בשני. טיב ה color reproduction תלוי בדגם הספציפי של המסך, ולא בהאם הוא VA או IPS.

עריכה: ובמפרט שנתתי יש 4 ג'יגה. 2 קיטים, כשכל קיט הוא של 2 ג'יגה.

פורסם

לא בדקתי כי כמובן שאין. המילה "חיים"/עמוקים היא כדי לתאר שהצבעים נראים כמו במציאות.

בקשר לעדיפות צבעים של הIPS על הVA - תקרא את המדריך של ארז "מסכי LCD - חלק ב' " בדף על מטריצת הIPS ותיווכח לדעת שיש לו יתרון על פאנל הVA(הוא היה שם מעומעמם ולא רשם איך בידיוק זה בא לידי ביטוי, אבל כתב שיש יתרון).

אומנם ההבדל לא גדול כמו ההבדל בין VA לTN, אבל יש.

פורסם

לא בדקתי כי כמובן שאין. המילה "חיים"/עמוקים היא כדי לתאר שהצבעים נראים כמו במציאות.

וזה בדיוק מה שאני מנסה לגרום לך לשים לב - ברוב המקרים, מה שאתה מגדיר כצבעים "חיים" יהיו צבעים רחוקים מהמציאות בגלל רוויית יתר. כאן נמצאת האשלייה. זה מאוד מושך את העין האנושית, אבל זו אשלייה. אני לא אומר שכשרואים הבדל הין 2 מסכים צריך מיד לשלול את זה עם הצבעים הרוויים יותר, אבל זו בהחלט לא הדרך להחליט שהוא המסך הטוב יותר.

עריכה: פשוט רציתי שתשים לב שמה שאתה מגדיר צבעים חיים זה לא צבעים רוויים מדי. אם זה לא ככה, אז סבבה. :)

אני מכיר טוב מאוד את המאמר של ארז. במשפט היחיד שתיאר את יתרון הצבע של IPS הוא התכוון לכך שעומק הצבע הוא 8 ביט ללא כל ספק (אולי מלבד מקרים סופר-חריגים) , וששימוש ב IPS הוא ערובה לקבלת עומק צבע ודאי של 8 ביט, בניגוד לפאנל VA.

אבל כשמשווים בין מסכי VA ו IPS עם עומק צבע 8 ביט מלא, ההבדלים כבר תלויים במסכים עצמם ולא במשפחות הפאנלים. עובדה ש EIZO S1931 טוב בפירוש בהצגת הצבעים שלו מאשר DELL 2007FP\WFP מכל הבחינות, והם באותה קטגורית מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים