עבור לתוכן

ראוטר במידות שלי

Featured Replies

פורסם

שאלה למומחים (וקחו בחשבון שאינני מבינה בתחום כלום):

הקדמה: קראתי שאלות ותשובות בנושא ואני עדיין מבולבלת. ???

השאלה שלי ארוכה, כי אני ממש ממש מיואשת וחייבת פיתרון מוסמך ! אז הכנסתי כל פרט שנראה לי רלוונטי לעיניין !

יש לי כיום ראוטר של בזק והוא חלש לי מידי. גם טכנאי שלהם אישר זאת. :-[

שתי אפשרויות עומדות בפני: הזדכות על הראוטר ורכישת אחר - ולא מבזק

או רכישת מגבר ושוב לא דרך בזק.

קראתי על הראוטר של 5 ק"מ... אנטנות... גגות... ואני גם לא רוצה להגזים...

1. לגבי המגבר (האפשרות הזולה יותר והקלה יותר) - יש שאומרים שיש כזה דבר ויש שאומרים שבכלל אין כזה דבר ?! מה נכון ?

בכל מקרה גם אם יש, אז לא בטוח שיתאים לראוטר ?!

הוא מתחבר לראוטר או איפושהו באמצע הדרך לחשמל ?

הוא בטוח יעזור ? (*בסוף אפרט את תנאי השטח).

2. לגבי החלפת ראוטר:

שוב, אינני רוצה להגזים אבל גם רוצה לגלוש בלי ניתוקים...

יש אין סוף המלצות של שמות ודגמים. וגם חלוקה לאותיות ?! A G D N ???

יפה שממליצים, אבל אולי לכל אחד מתאים משהו אחר ?! אולי מי שממליץ לי על ראוטר שעובד אצלו מצויין, יעבוד אצלי כמו הראוטר של בזק ? הלו יש כאלו שאצלם הוא עובד מצויין...

מה ההבדלים בין האותיות ? (יש לי מחשב נישא ולא כול מתאימים ?!).

מה אני עושה ת'חלס ? ??? בזק מוכנים לזכות, ואילו חנות מחשבים קטנה לא תיקח את הראוטר חזרה...

*יש לי 4 מחשבים.

הדירה שלי ארוכה (10-15 מטר בין הראוטר למחשב הרחוק ביותר + קירות בדרך) וצרה (כך שהמחשבים 'כאילו' בטור). אין אפשרות לחבר את הראוטר במקום אחר וגם איזה ניסיון פרוביזורי בעיניין לא עזר...

אין ממד.

אולי יש שידור כלשהו שמפריע !

המחשב הראשון שמחובר לראוטר - עובד מצויין.

המחשב השני עם מתאם USB מצוי בחדר עם קיר משותף ועובד טוב מאוד.

השלישי הוא מחשב נישא ! אני עובדת איתו בדר"כ במיקום קבוע - כאמור כ-10 מטר קו אוירי מהראוטר + קירות בלוקים בדרך (5 קירות. גם אחרי 4 במצב לא איי איי איי...).

הרביעי הוא כף-יד. איתו יש פחות בעייה, כי למרות שהקליטה לא מי יודע כמה, הוא יותר נייד...

מתחננת שתצילו אותי !!! :(

פורסם

אני מצטער להגיד (כי אנחנו בדר"כ מתחננים לכמה שיותר פרטים), אבל ההודעה הייתה קצת תפסת מרובה לא תפסת.

אני לא כ"כ הבנתי מה הבעיה? קליטה נמוכה? התנתקויות? חוסר קליטה?

אין אפשרות לחבר אותו איפה שמחשב השני מחובר?

אני לא הבנתי אם יש או אין הפרעה...

לגבי השאלות האחרות, הנתבים שנקראים "מומלצים" נקראים ככה כי הם אלו שמספקים את יחס המחיר/ביצועים הכי טוב.

אמנם קשה לדעת מראש איך תתפרס הקליטה בבית, אבל כל הנתבים שממולצים פה בפורום יעבדו כמו שצריך במרחק 10-15 מטר עם קירות.

לגבי הסטנדרטים של רשתות אלחוטיות (נמצא גם בFAQ), הסטנדרט הנפוץ ביותר כרגע הוא 802.11G (או G בקיצור) וכל המוצרים שיצאו בשנתיים האחרונות תומכים בסטנדרט הזה, B הוא סטנדרט ישן שעובד כמו G אבל מספק מהירות נמוכה יותר, אין A בארץ (עובד בתדרים שלא "פתוחים" לעבודה בארץ), N זה סטנדרט עתידי שכרגע יש נתבים שעובדים עם טיוטות שלו, צריך גם כרטיס רשת אלחוטי תואם והמחירים גבוהים אבל יספקו קליטה הרבה יותר טובה ומהירות גבוהה יותר. כל הסטנדרטים תומכים אחרונית (G תומך גם בN, B תומך בG וB).

אם המחשב הנייד שלך הוא מהשנה וחצי האחרונות אז קרוב לוודאי שהוא תומך בG וB.

אני ממליץ לך להחזיר את הנתב של בזק ולקחת מודם רגיל במקומו, ללכת ולקנות נתב בסגנון 3CRWER100-75 של 3COM או BR6204WG של אדימקס.

הוא מתחבר למודם (במקום ישר לשקע טלפון) ויתן קליטה לכל הבית.

ד"א, רוב החנויות יקבלו חזרה מוצר שקנית ולא מתאים לך תוך 14 יום.

פורסם
  • מחבר

תודה קודם כל.

הבהרות:

קליטה נמוכה מאוד מאוד מאוד, עד כדי התנתקות פה ושם.

לא ניתן לחבר במקום אחר: הוא מחובר למחשב בקצה אחד של הבית ויש מחשב נוסף 10 מטר ממנו (וקירות בדרך).

לגבי ההפרעה: איך אפשר לדעת בוודאות ? הטכנאי אמר : אולי...

לאור תשובתך, עוד שאלות:

יש לי את המודם הקודם, הלא אלחוטי של בזק עדיין אצלי. הוא יכול לעזור עם הראוטר הנוכחי ?!!!

המליצו על מגוון אנטנות ביתיות, מ 100 ש"ח והלאה. מה אתה חושב על פיתרון כזה?

והאם בכלל ניתן לחבר אנטנה אחרת לראוטר - ROTAL RTA 1025W

שוב תודה.

פורסם

הפרעות יכולות להגרם מכל מיני מכשירים וציוד בבית שיוצרים הפרעות אלקטרומגנטיות או שמשדרים על אותם תדרים.

למשל, טלפונים אלחוטיים עובדים באותו תחום של תדרים, לכן טלפון כזה או בסיס שלו יגרמו להפרעות אם ימוקמו קרוב למחשב או לנתב (לפעמים אם המיקום שלהם יהיה בפתח של חדר זה עלול לגרום הפרעה בחדר עצמו).

כמו כן, מכשירים חשמל פולטים לרוב הפרעות שכאלו בסביבה המיידית שלהם, דברים כמו רמקולים או מסך המחשב צריכים להיות במרחק סביר מהנתב או הכרטיס האלחוטי.

את רוב מקורות ההפרעה אפשר לאבחן ע"י הזזה או כיבוי זמני.

אני מניח שכבר ניסו לשנות את הערוץ בו משדר הנתב (דבר סטנדרטי למדי בתמיכה ואצל טכנאים), אז אני לא מאמין שיש עוד מה לעשות חוץ ממה שרשמתי ע"מ לשפר את הקליטה.

אם את הולכת לחבר נתב אחר במקום הנתב של בזק אז את תצטרכי את המודם, כל הנתבים שרשמתי מקודם לא מתחברים לשקע הטלפון ישירות.

כל הנתבים שרשמתי יעבדו מנסיון שלי בטווח שאת צריכה, אבל אם את בכל מקרה רוצה לחבר אנטנה, תבדקי שהאנטנה של הנתב מבזק מתפרקת (לדעתי היא לא).

אם היא לא מתפרקת אז צריך כבר ציוד שעולה יותר בסביבות ה300 ש"ח וזה ממש מיותר לדעתי.

כמה שילמת על הנתב מבזק?

פורסם
  • מחבר

9.90 לחודש כפול שנתיים.

לא יודעת מה לעשות.

האמת נמאס לי הבלאגן.

קראתי חוו"ד רבות על הראוטרים שהמלצת באתר "זאפ"

אמנם יש טובות אבל גם הרבה ממש גרועות ואני מפחדת ליפול.

פה לפחות יש לי עסק עם בזק ולא איזו חנות מחשבים קטנה...

פורסם

תראי, אני עבדתי בבזק גם בתמיכה רשתות וגם מעבר. בנוסף לזה אני עבדתי ועובד עם הנתבים האחרים שרשמתי.

אני אישית מחובר בבית עם הנתב 3COM הנ"ל.

אני יכול להגיד בבטחון גמור שהנתבים הללו, שהמחיר שלהם אותו דבר כמו הנתב של בזק, עולים עליו בשתי דרגות לפחות אם לא יותר בכל בחינה.

אני לא יודע להגיד לך בוודאות שהכל יעבוד, אני לא הייתי בבית שלך ואני לא ניסיתי לטפל בבעיה, אבל מהנסיון שיש לי אני יכול להסיק בבטחון רב למדי שהם יעשו עבודה יותר טובה.

החסרון שישנו מבחינת לעזוב את בזק זאת התמיכה 24/7 שהם מספקים, האופציה לטכנאי וה"חברה" שעומדת מאחרי המוצר.

בכל מקרה, אם יש לך את ידע מסויים במחשבים אפשר לעשות הכל לבד. ולמוצרי אדימקס יש תמיכה חינם דדך היבואן "פיקוק".

להכל יש חוברות והסברים באינטרנט ועם המכשיר ובזק עדיין אחראים על המודם והקו.

פורסם
  • מחבר

אתה נשמע לי מבין ורציני, אכן.

ונראה לי שאשמע לעצתך.

אבל עוד שאלה, לאור מה שאמרת:

האם יש חוץ מבזק, חברה / חנות / ספק שכן שולחים טכנאי,

שיראה המקום, שיתאים ויפעיל ציוד,

כך שאם הוא מסדר העיניין אני משלמת ואם לא... לא עשינו עסק ?

פורסם

את העניין הטכנאי צריך לבדוק מול החנות, אם יש לך חנות מחשבים קרובה הם בדר"כ יוכלו לעשות "ביקור בית" ולהתקין לך את הנתב (כמובן בתשלום, צריך לבדוק לפני).

אני לא מכיר שירות "אחיד" כמו שיש לבזק במחירים כאלו, חבל שהציוד שכרגע נמכר שם הוא לא בסטנדרטים יותר טובים. :-\

פורסם
  • מחבר

קבלתי המלצה על זה:

"אנטנה בייצור עצמי (שמרכזת את כל האות בכיוון אחד וכך מגדילה את הטווח) . צפי בסרטון הבא ואז תעקבי אחר ההוראות הפשוטות מאוד באתר הזה, והנה יצרת לעצמך אנטנה פשוטה שיכולה לפתור לך את כל הבעיות."

עם ההפניות הנ"ל:

http://www.freeantennas.com/projects/template2/index.html

ביצעתי (מה יש לי להפסיד ?)

השינוי:

עלה לי מ- 11 עד 18 Mbps ל- 24 עד 36 Mbps

ועלה לי מכיתוב של קליטה נמוכה עד מאוד נמוכה לקליטה נמוכה עד טובה וקפיצות בודדות לטובה מאוד...

לא מתנתק בכל מקרה.

למי שמכיר או צפה כרגע, מה שעשיתי זה כסף על החלקים החיצוניים: גם בחלק המרובע וגם בגליל. לא יודעת אם בגליל זו היתה הכוונה ...

אז מה ? להשאר ככה בשביל המשך תמיכה מבזק ?

פורסם

כן, למה לא?

אם זה עוזר.... אני לא חשבתי על זה האמת :-[

יש בפורום סטיקי שמסביר על זה גם.

אני לא אוהב את הנתבים של בזק במיוחד, אבל כלל הזהב אומר: אם זה עובד, לא לגעת :xyxthumbs:

פורסם

קבלתי המלצה על זה:

"אנטנה בייצור עצמי (שמרכזת את כל האות בכיוון אחד וכך מגדילה את הטווח) . צפי בסרטון הבא ואז תעקבי אחר ההוראות הפשוטות מאוד באתר הזה, והנה יצרת לעצמך אנטנה פשוטה שיכולה לפתור לך את כל הבעיות."

עם ההפניות הנ"ל:

http://www.freeantennas.com/projects/template2/index.html

ביצעתי (מה יש לי להפסיד ?)

השינוי:

עלה לי מ- 11 עד 18 Mbps ל- 24 עד 36 Mbps

ועלה לי מכיתוב של קליטה נמוכה עד מאוד נמוכה לקליטה נמוכה עד טובה וקפיצות בודדות לטובה מאוד...

לא מתנתק בכל מקרה.

למי שמכיר או צפה כרגע, מה שעשיתי זה כסף על החלקים החיצוניים: גם בחלק המרובע וגם בגליל. לא יודעת אם בגליל זו היתה הכוונה ...

אז מה ? להשאר ככה בשביל המשך תמיכה מבזק ?

אולי כדאי להריץ הדרכה של טכנאי בזק איך מכינים מגברים מהסוג הזה :).

בכל מקרה, אם זה שיפר את הקליטה, אבל לא לחלוטין, אני ממליץ להכנס לממשק הנתב

(אני מאמין שיש לך נתב של סימנס)תחת הגדרות ה Wireless, בתוך ה Basic, יש

משהו שנקרא multiplexing rate, אם תשני אותו למשהו קבוע, כמו למשל 18MBPS

או 24MBPS(הנמוך מבינהם) כמות הניתוקים תקטן עקב הגדרת יציבות, בנוסף

אני גם יכול להמליץ לך להחליף את הערוץ האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

הראוטר שלי הוא של ROTAL

בכל מקרה:

א. למה לנמוך דווקא ? למה להוריד מהירות אם אני יכולה על יותר ?

ב. השינוי לא ישפיע על מחשבים אחרים ? האחרים גולשים על 54...

פורסם
  • מחבר

חברה, לכל מי שיש בעיות קליטה עם הראוטר, העיניין עובד ובגדול ! :yelclap:

אפילו טוב יותר משחשבתי תחילה, ואפרט:

1. על החלק הגלילי לא צריך נייר כסף !

2. את האנטנה המוכנה ולמרות מה שמוסבר, לאו דווקא לכוון ישירות לכוון המחשב, אלא לנסות זויות שונות !!!

אמנם כתבתי קודם שעלה לי מ- 11 עד 18 Mbps ל- 24 עד 36 Mbps

ועלה לי מכיתוב של "קליטה נמוכה" עד "מאוד נמוכה" ל"קליטה נמוכה עד טובה וקפיצות בודדות לטובה מאוד", אבל...

אחרי כוון האנטנה לכוון שונה (במיקרה שלי הראוטר עןמד ליד חלון וכוונתי אותו 45 מעלות מכוון המחשב דווקא לכוון החלון - החוצה...

ועכשיו... שימו לב לקפיצה:

"קליטה טובה" עד "טובה מאוד" ו- 36 עד לפעמים אפילו 54 Mbps!!!

פורסם

הראוטר שלי הוא של ROTAL

בכל מקרה:

א. למה לנמוך דווקא ? למה להוריד מהירות אם אני יכולה על יותר ?

ב. השינוי לא ישפיע על מחשבים אחרים ? האחרים גולשים על 54...

rotal וסימנס בעלי ממשק זהה, לכן זה עדיין תקף.

א. יקטין את הסיכוי לניתוקים, כמה שהקישור יצטרך לעלות למהירויות איטיות יותר,

הסבירות לניתוקים תקטן.

ב. לצערי כן.

אבל זה לא רלוונטי היה והמגבר שיצר פתר לך את הבעיה כמעט לחלוטין :xyxthumbs:

אז כרגע הקליטה טובה גם במפלסים שונים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים