עבור לתוכן

מחשב לא עושה BOOT לאחר התקנת UBUNTU

Featured Replies

פורסם

אני אתחיל בכך שאלו נגיעותיי הראשונות בעולם הLINUX.

אז ככה. התקנתי היום UBUNTU בבית בתור מערכת הפעלה שנייה (הראשונה היא XP SP2 PRO).

ה-XP מותקן בהארדיסק 1 ה-UBU מותקן באחד אחר במחיצה חדשה.

ההתקנה הלכה טוב, עשיתי RESTART והעלתי את הUBUNTU דרך הBOOT MENU.

על הכיפאק עד כאן. באתי להתקין דרייברים של NVIDIA לכרטיס מסך, וקראתי באתר של NVIDIA שצריך לצאת מה-X SERVER מה שזה לא יהיה, וצריך לעשות INIT 3. אני כמו ילד טוב וטיפש עשיתי את זה, ומאז התחילו הבעיות למרות שאני לא בטוח ב-100% שזה בגלל זה.

ב-RESTART הבא שעשיתי קבילתי את ההודעה הבאה:

Press CTRL - ALT - DEL to restart
Disk Read Error

מה שעשיתי לאחר מכן היה להתקין את UBUNTU מחדש, שלא עבד. עשיתי עוד כמה דברים אבל אני אחסוך מכם. הדבר האחרון שניסיתי היה לנתק לגמרי את ההארדיסק השני עם הUBUNTU. לצערי יש את אותה הודעה מה שאומר שWINDOWS זה מי שנדפק (איזה הפתעה...).

ניסיתי להעלות את הדיסק של WIN בשביל הRECOVERY CONSOLE אבל הוא לא מוכן לעלות בכלל.

לפי מה שחקרתי קצת, הבעייה כנראה בגיאומטריה של הדיסק הראשון שכנראה שונתה בעקבות ההתקנה של UBU.

יש למישהו איזה רעיון?

בבקשה, אני נואש ועייף.

פורסם

לפי דעתי זו בעיה בMBR של הארד דיסק הראשון שעולה בביוס (זה שעליו מותקן הוינדוס).

אתה לא יכול לעלות את הדיסק בגלל הסדר העלאה שמוגדר בביוס.

תשנה בביוס כך שדיסק יעלה ראשון לאחר מכן לך לrecovery console ושם תעשה fixmbr.

מקווה שזה יעזור

פורסם

מוזר לי שההתקנה של אובנטו מחדש לא התקינה גם את GRUB מחדש...

אור, היו איזושהן שגיאות במהלך ההתקנה?

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי זו בעיה בMBR של הארד דיסק הראשון שעולה בביוס (זה שעליו מותקן הוינדוס).

אתה לא יכול לעלות את הדיסק בגלל הסדר העלאה שמוגדר בביוס.

תשנה בביוס כך שדיסק יעלה ראשון לאחר מכן לך לrecovery console ושם תעשה fixmbr.

מקווה שזה יעזור

הMBR בסדר, בדקתי. והדיסק נטען אבל לא מוכן לעלות, אולי לא הייתי ברור. הוא כותב SETUP IS INSPETCING YOUR HARDWARE... ההודעה הרגילה שלו ואז כלום, מסך שחור והוא מפסיק.

מוזר לי שההתקנה של אובנטו מחדש לא התקינה גם את GRUB מחדש...

אור, היו איזושהן שגיאות במהלך ההתקנה?

היא התקינה את GRUB מחדש, אבל אני חושב שמשהו נדפק מבחינת WIN איכשהוא, ולא מבחינת הBOOT. לא היו בעיות עם ההתקנה קרפד.[br]פורסם בתאריך: 3.10.2007 בשעה 09:09:57

רק להדגיש, אני פירמטתי את המחיצה של UBUNTU, ביטלתי אותה, יצרתי חדשה והתקנתי מחדש וזה לא עבד.
פורסם

התקנת את הgrub על הmbr של ההארדיסק הראשון? (של וינדוס)

אם הדיסק של הוינדוס פגום ואין לך ממי להשאיל אחד אחר אתה יכול לנסות לתקן את הנזק למחיצות בעזרת אחד הכלים בUltimate Boot CD(יש גרסה לוינדוס).

פורסם
  • מחבר

זה לא שהדיסק התקנה של ווינדוס פגום, ניסיתי שלושה. ווינדוס פשוט לא יודעת איך לגשת להארדיסק כנראה.

כשאני אגיע הבייתה אני אנסה להתקין ולסדר את GRUB מחדש ואחזור עם תוצאות.

פורסם

על הכיפאק עד כאן. באתי להתקין דרייברים של NVIDIA לכרטיס מסך, וקראתי באתר של NVIDIA שצריך לצאת מה-X SERVER מה שזה לא יהיה, וצריך לעשות INIT 3. אני כמו ילד טוב וטיפש עשיתי את זה, ומאז התחילו הבעיות למרות שאני לא בטוח ב-100% שזה בגלל זה.

חבל, אני וקרפד אומרים כל הזמן לא להתקין תוכנות בלי המנהל חבילות. במיוחד לא בהפצה כמו אובונטו ששם יש כלים מיוחדים וכל דבר אחר ישבור את המערכת

בכל מקרה, קח LIVE CD, אני אפילו ממליץ לקחת את האובונטו האחרון (זה שבבאטה, יש לו תמיכה בNTFS) ולהעלות איתו, לבדוק שהוא כן מזהה את המחציה של הוינדוס או שהוא מזהה משהו (אפשר לבדוק דרך fdisk -l [אם אין לי איזו שגיאה כתיב :-X]) אם הוא אכן מזהה את הכונן אז תנסה לתקין שוב את אובונטו [תפרמט את המחציה שהתקנת עליה בפעם הקודמת] ואם אתה רק רוצה לשחזר את GRUB אז

grub-install /dev/hda
or if you have sata
/dev/sda

להבא, תעשו לנו טובה, זה לא וינדוס - יש לכם מנהל חבילות אז תשתמשו בו.

(התגובה לא אמור לתקוף אף אחד, ואם מישהו מוצא עצמו נעלב מהתגובה, מצטער.)

פורסם
  • מחבר

i wasn't offended, i just have no idea what you are tlaking about

:)

in any case. i managed to load up ubuntu. the thing is now, i cant load win xp. it says: "Error 12 : Invalid Device Requested".

I can't even mount that partition from within ubuntu. i can see it when i do fdisk -l though.

any thoughts?

פורסם

איזה חלק לא הבנת ממה שרשמתי?

מה השגיאה שאתה מקבל מאובונטו (כשאתה מנסה לטעון את המחציה)

פורסם

אתה עושה Boot מהדיסק של ה- Windows?

אני גם נוב של לינוקס, והבעיה הזו הופיעה אצלי בעבר, אבל אם אני זוכר נכון פשוט צריך להחליף בביוס שתעשה בוט מהכונן של Windows.

פורסם

תשמע אני חושב שהבנתי מה הבעיה, אתה פשוט דרסת את הBOOTLOADER של windows לGRUB יש נתייה לעשות זאת, להשטלת שזה בדרך כלל סבבה והוא עושה עבודה טובה אבל לפעמים סדר המחיצות אינו נכון.

עם אתה מצליח לאובונטו אז תגיע לקונסול ותערוך את boot\grub\grub.conf, כמובן אחרי שאתה יודע איפה המחיצה של חלונות תכוון אותו לשם ( hdX,Y) ובסוף ההגדרות של המחיצה שמגדירה לך את חלונות תוודע שישנוchainloader +1 :

דוגמא:

title Windows

rootnoverify (hd0,4)

chainloader +1

בהצלחה

אם אתה לא מצליח להחזיר כלום אז תנסה לעשות REPAIR עם חלונות בהתקנה, פשוט תנסה התקנת תיקון וזהו על תנסה להתעסק עם קונסולת התיקונים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז מה שקרה זה שאיכשהוא ביטלתי את המחיצה של ווינדוס. כרגע אני עובד עם Ubuntu כי יש לי בעיה להתקין מחדש את WIN.

בכל מקרה, הבעייה הזו נפתרה (עכשיו רק נשארתי עם מלא אחרות...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים