עבור לתוכן

בחירת מעבד

Featured Replies

פורסם

ברצוני לרכוש מחשב חדש ושיהיה תותח של מחשב (משחקים כבדים במיוחד ועבודה גרפית)

התכנון היה מעבד ה- 6600 QUAD של אינטל אך פתאום צצו כל מיני ביקורות/מאמרים

שארבעת הליבות של המעבד הזה "מודבקות" ולחברת AMD יש מעבד 4 ליבות אמיתי (לא מודבקות).

1. מה זאת אומרת "מודבקות"? תמיד חשבתי שזה או שזה 4 ליבות או שלא, מה ההבדל בפועל ומה ההבדל בביצועים?

2. האם שווה לרכוש את המעבד של AMD במקום האינטל הנ"ל?

3. אולי עדיף לחכות שאינטל יוציאו גם מעבד כזה? אם כן עוד כמה זמן צפוי להיות כזה לאינטל ומה לדעתכם יהיה מחירו?

פורסם

אין לי מושג למה המילה "מודבק" נכנסה לאוצר המילים

בכל מקרה כרגע יש רק מרובעי ליבה של אינטל בשוק

בסוף השנה אמור לצאת מרובעי ליבה של AMD וגם מעבדים חדשים של אינטל

פורסם

גם אני שמעתי על זה שהם "מודבקות" ..

אבל שמעתי שזה לא גורע מהביצועים של המעבד ככה שאין בעיה .

אם שווה AMD על אינטל זה תלוי בצרכים שלך .

ותמיד תדע שאם תחכה יצא משהו יותר טוב ביותר זול אבל שאתה מחכה אתה מפסיד זמן .

פורסם

1. "מודבק" = שני מעבדי E6600 (בקוואד המדובר כמובן) שמחוברים עם בקר. ולא נאטיבית, טיבעית.

2.המעבד הזה של AMD כרגע לא בשוק בכלל וכמו שlipa אמר יצא רק בסוף השנה.

3.אין טעם לחקות, כמדומני גם מעבדי ה45Nm שאמורים לצאת בקרוב הם לא נאטיבים (מודבקים, טבעיים). ואמורים לתת שיפור רק במישור החום וצריכת החשמל.

כן הייתי מחכה לסדרת ה 9XXX של אנויידה.

מה המפרט הנוכחי שלך?

פורסם
  • מחבר

חוץ מהמסך, מקלדת ועכבר שהם חדשים וטובים ,כל שאר המפרט הנוכחי שלי לא

רלוונטי כי הוא יחסית ישן (4 שנים) ואני רוצה לרכוש מחשב חדש מ- א' עד ת'.

כל ההכרזות שבפתח על מעבדי 4 ליבות של AMD, אינטל עם מעבדי 45Nm ועוד כמה

בנוסף לצ'יפים החדשים ולוחות האם, גרמו לי לעצור לרגע את הרכישה ולהתלבט מה עושים... מחכים? או קונים עכשיו?

האמת אין לי בעיה לחכות חודש חודשיים (אולי קצת יותר) אך רק אם אדע שהשיפור בביצועים

יהיה משמעותי ואפשרות השידרוג העתידיות שלי לא יהיו מוגבלות (זכרונות DDR3, כרטיס מסך וכו'...)

מה לדעתכם עלי לעשות?

פורסם

אני אנסה להסביר בצורה בסיסית את המונח הזה "ליבות מודבקות" ע"י משל:

יש לך בית דו-קומתי. אתה יכול להעביר דברים מקומה אחת לשניה ע"י שימוש במדרגות הפנימיות שבתוך הבית.

עכשו, קנית בית דו-קומתי נוסף, שצמוד לבית הדו-קומתי הקיים. אם אתה רוצה להעביר משהו מבית הראשון לבית השני, אתה צריך לצאת מהבית הראשון, לעבור ברחוב, ואז להיכנס לבית השני. אילו שני הבתים האלו היו מחוברים בצורה טבעית, כלומר היה מעבר ישיר בינהם, העברת הדברים מבית אחד לאחר הייתה יותר יעילה (לא הייתה צריך לצאת לרחוב). בשני המקרים יש לך סה"כ 4 קומות, אבל במקרה השני, הרבה יותר נוח לעבוד.

הנמשל:

בית דו קומתי - ליבה של מעבד כפול ליבה.

2 בתים דו קומתיים שלא מחוברים ישירות - 2 מעבדים כפולי ליבה "מודבקים", כך שמתקבל מעבד מרובע ליבות.

2 בתים דו קומתיים מחוברים - מעבד מרובע ליבות טבעי.

זה הרעיון באופן כללי.

פורסם

תראה, פנריין שאמור לצאת נתמך ע"י לוחות 35,33,31,38, של היום ומציג שיפור של 10-15 אחוז גג על הקונרו..

אז אם זה אינטל תדע שבעניין הלוחות אם אתה מסודר לשדרוג בעתיד.

AMD אומרת שהמעבדים החדשים שלה אמורים להיתמך ע"י לוחות AM2, תכלס אני לא זוכר אם ראיתי משהו רשמי שאומר את זה...

והמעבדים האלה אמורים לצאת רק בתחילת השנה הבאה. והם מציגים שיפור של 10-20 אחוז על אינטל.

מבחינת מעבדים, לא נראה לי שיש למה לחכות כרגע, אולי יהיה שווה לשדרג כשנחלם יגיע אם הוא יספק את הסחורה, אבל זה רק ב 2009.

כרטיסי מסך , פה יש למה לחכות, סדרה 9 של אנווידה ועוד איזה משהו של ATI שאמור לצאת...

לפחות אז המחירים של ה8800 ירדו קצת אני מקווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים