עבור לתוכן

PCI Analyzer ללוח אם - מישהו שמע על הכרטיס הזה? [כנסו לרגע לראות]

Featured Replies

פורסם

שלום חברה

אני מקווה שזה הפורום הנכון,

רציתי לקבל טיפה יותר מידע על הכרטיס הזה:

A12.jpg

פרטים:

Browse diagnosis code given by POST (power on self test).

Remember to power off the computer motherboard, insert the card into the slot you want to use either ISA or PCI.

Power on your PC, The first thing to look at is the LEDS across the TOP, and refer to the manual for any error.

If you want to test the parts like video cards, modem, NIC (Ethernet card? one by one on your computer, take all PCI cards like video, modem, NIC (Ethernet card? off from your mainboard, add the PC diagnostic card with one device at a time and turn on the computer, watch for the visual and beep code and reference the error code with the manual.

השאלה שלי היא:

איך זה עובד? והאם זה באמת מסוגל לאבחן בעייה מבלי לגעת בשום חומרה במחשב?

פורסם

הכרטיס הזה פשוט "מקשיב" לפורט 80 (אם אני לא טועה) בלוח ובסה"כ מראה לך את קוד ה POST האחרון שהמחשב ביצע. בד"כ, כשהכל תקין, הקוד האחרון יהיה FF (שוב - אם אני לא טועה). אם בשלב ה POST יש בעיה, אז תהליך ה POST נעצר, והקוד המסויים שמוצג מאפשר לזהות (לפי טבלת הקודים המצורפת) איזה תהליך גורם לבעיה, מה שמאפשר לך לזהות את הרכיב הבעייתי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי תודה.

רק לוודאות:

נגיד והמחשב נדלק [לדוגמא..] אין POST ורק המאווררים פועלים.

אני מכבה את המחשב מכניס את הכרטיס לPCI ומבלי שאני אתחיל להוציא את הזיכרונות \כרטיסי PCI \ כרטיס מסך \ וכו' וכו'

זה אמור לומר לי מה הבעייה?

האם שווה לקנות אותו?

פורסם

נראה לי שעדיף פשוט לזכור מה עשית פעם אחורנה מאשר שאיזה כרטיס יתן לך קוד ויגיד לך משהו שאתה יודע.

אם העלת מהירות זיכרונות יותר מדי לדוגמה, למה אתה צריך קוד שיגיד לך את זה?

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך למה,

לא מזמן התעסקתי עם כמה לוחות עם חיבורים רופפים, לך תדע מי מארבעת הסטיקים של הזיכרון לא מחובר טוב או האם הכרטיס מסך מקבל את כל המתח המקובל.

האם הכרטיס יכול לזהות זאת?

פורסם

הוא לא יגיד לך איזה זכרון למשל לא תקין, רק שהבעיה עם הזכרונות.

כל שלב בPOST מקבל קוד, המכשיר הזה מאפשר לך לראות את הקוד שהמערכת נעצרה בו.

נגיד, בצורה מופשטת שבהתחלה יש בדיקה למעבד שמקבלת את הקוד 1, אח"כ בדיקה לזכרון שמקבלת את הקוד 2 וכו'

אם המערכת נתקעת בPOST בשלב של בדיקת הזכרונות המכשיר יראה לך קוד 2 ותדע שהבעיה בזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקי עכשיו הבנתי סופית:)

תודה רבה לך supergirl :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים