עבור לתוכן

רמקולים למחשב- המלצה, בבקשה דחוף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש כאן והתרשמתי מאוד מהאתר, מהאנשים והתגובות העוזרות והתומכות ומהחומר הרב שיש לי ללמוד כאן.

אני חובב מוסיקה וחייב לשמוע באיכות. קיבלתי המלצה לגבי רמקולים של ALTEC LANSING מדגם FX6021. ורכשתי אותם בדיוטי פרי (במחיר זול לעומת המחיר בארץ 200$ לעומת 1300 ש"ח). שמעתי אותם בחנות אבל זה לא הספיק וגם היה רועש שם. כשהגעתי הביתה גיליתי שהרמקולים שאני קיבלתי שרופים וארוזים מחדש. הנציגה של סקאל הצליחה לדאוג שיחליפו לי אותם והיבואן אמור ליצור עימי קשר. אגב, רק אציין שהשירות של סקאל יותר ממצויין ושאין בכוונתי לפגוע בהם אלא רק לספר מה הביא אותי להתלבטות. עכשיו בינתיים אני מקבל המלצות שונות על רמקולים כמו AUDIO ENGINE שהם יותר יקרים וגם על עוד זוג של ALTEC LANSING מדגם FX5021 שלעניות דעתי אמור להיות פחות טוב. רציתי לדעת מה דעתכם האם שמעתם ועל איזה מאלו אתם ממליצים או בכלל אם יש לכם המלצה. רק שתדעו שהדגם שרכשתי הוא כמה רמות מעל ה ATP 3 של החברה אז מדובר על משהו רציני שאני מחפש ואך ורק 2.1 או 2.0 למוסיקה.

בתודה ענקית מראש. :jump:

פורסם

יש תקציב אחינו?

פורסם

גם אני קניתי מהם

איך גילית שהם שרופים וארוזים מחדש?

פורסם
  • מחבר

לתמיר,

התקציב הוא עד 1500 ש"ח אבל רק אם הרמקולים ברמה יותר גבוהה מאלו שרכשתי והם שווים בארץ סביב ה 1300 ומעלה (לפי זאפ).

ל PAINKILLER

איך גיליתי שהם שרופים וארוזים מחדש ?

הגעתי לעמדת פטור ושמור בדיוטי פרי על מנת לקחת אותם כשחזרתי מחו"ל. האריזה נראתה קצת נפוחה וחבולה. אמרתי לנציג שיחליף לי את האריזה, אז הוא טען שהכל בסדר ופשוט היו על זה עוד חבילות ובגלל זה היא נראית ככה. ביקשתי ממנו לפתוח את החבילה שנראה אם הכל באמת בסדר בפנים והוא אמר שהוא לא יכול כי יש גדוד מאחורי שמחכה גם לאריזות שלו. אז ביקשתי לפחות שיפתח מלמעלה וראיתי שזה נראה יחסית בסדר, אתה יודע, ניילונים, קלקרים, ותעודת אחריות. כשהגעתי הביתה ופתחתי את האריזה עלו לי הטורים. הנילונים מודבקים עם סלוטייפ מעפן, הניילון עם הבועות של האריזה כבר מזמן לא יודע איך נראות בועות, החוטים של הרמקולים פצועים בדיוק במקום שבו הם נתפסים מתחת לרמקול והכי גרוע כשחיברתי אותם הם מחרחרים חבל על הזמן. בקיצור היה בא לי :bash: למוכרן שם שלא היה לו זמן לפתוח.

פורסם

אהלן,

האמת שאני די נמצא כרגע במקום דומה לשלך, בנוגע לבחירת סט רמקולים חדש סביב רמה דומה, וממה שהספקתי לבדוק לאחרונה הסטים ה"חמים" בקטגוריות מחיר אלו הם אכן ה-fx-6021, mx-5021, והיקרים יותר m-audio lx4 2.1, וכמובן ה-audioengine5.

לגבי צמד האלטק (מחוות דעת שונות בעולם, לא מהתנסות אישית) הביקורות על ה-5021 מהללות בעיקר את יחידת הבס העשיר והעוצמתי, כמו כן את ה-6021 אוהבים אף יותר ברשת - מצטיינים בפירוט רב יותר בעיקר בתחום הבינוניים והגבוהים, אם כי הקטע שמנע ממני לרכוש את המוצר הם תגובות חוזרות ונשנות של לקוחות המתלוננים על זמזום סטטי כאשר לא מתנגן דבר, ומפנים אצבע מאשימה לשנאי הקלוקל המסופק עם הסט.

לגבי ה-m-audio נחשבים כבר לסט ברמה שונה, הרבה יותר מדויק, ועל פי הנאמר מתקרב יותר לרמה של רמקולי מוניטור. אולם הביקורת העיקרית על הסט היא אי התחשבות במשתמשי המחשב, שכן יחידת הסאב (שהוא גם המגבר) אינה כוללת חיבורים סטנדרטים לכרטיס הקול, ולכן כנראה תיאלץ לקנות מתאם, כמו כן נטען ע"י חלק מהמבקרים שיחידת הסאב אינה יורדת נמוך מספיק, אך שוב הצגתי בעיקר חסרונות - הרושם הכללי ברשת הוא מצויין.

אחרונים חביבים הם ה-audioengine עליהם כאילו יש קונצנזוס מוחלט ברשת על כמה טוב הם נשמעים. במקור רמקולים אלו עוצבו לשמש כרמקולים חיצוניים לאי-פוד ולהתחרות במוצרים דומים בשוק, אך כל מבקר שני טוען שהם חורגים בהרבה מקטגוריה זו, וכי חיבורם לאי-פוד אינו ממצה את הפונטנציאל הטמון בהם, וכי מרבים להשוות אותם לרמקולי מוניטור הקיימים בשוק עם מוזיקה שאינה דחוסה, וכן נוטים להסיק שאיכות הקול הבוקעת מהם טובה לפחות כמו כל רמקול מוניטור במחיר שלהם (בחו"ל 350 דולר) מלבד זאת שהם מספקים פיצ'רים נוספים כמו מגבר אינטגרלי (המונע את הצורך לחבר לרסיבר, למשל) מטען USB לאי-פוד או לכל נגן mp3 עם חיבור דומה, וכן תושבת לסטרימר כדוגמת ה-squeezebox3.

אני אישית מחפש לשדרג את צמד הסאונדסטיקס, שמהם לא ממש נפרדתי, אלא החלטתי (ביתר שאת, עליי לצייין ;)) להשאיר לאחי הקטן בבית ההורים, לאחר ששכרתי דירה בקרבת הטכניון. האמת היא שממש אהבתי את הסאונד של הסאונדסטיקס בעיקר לאחר שידוך של כרטיס קול ראוי (במקרה שלי XtremeGamer שהיווה שיפור משמעותי של ה-OnBoard, אם כי כנראה קיימות אופציות משתלמות יותר אם המטרה העיקרית היא ניגון מוזיקה במחשב), שכן איתם הרגשתי בקלות את השינוי המשמעותי בעיקר בתחום התדרים הגבוה והנמוך לעומת הכרטיס הקודם.

אני כנראה אזמין בשבוע, שבועיים הקרובים את הaudioengine בעיקר בגלל הורסטיליות שלהם, והאופציה המוטמעת לחבר אליהם ישירות את ה-squeezebox3 שטרם הגיע אליי, וכן בעיקר בגלל הרצון לשמוע משהו טוב מהסאונדסטיקס, שכן קיימות השוואות בינם לבין ה-6021 שבפירוש אינן חד משמעיות לגבי אף אחד מהסטים.

ולאחר שדיברתי כל כך הרבה אסכם ואומר: אם אתה שומע מוסיקה עתירת באס, ולא רוצה להשקיע המון כסף ברמקולים mx5021 לדעתי תהיה הבחירה הנכונה. אם תחום הבאס אצלך אינו העיקר, ולא מפריע לך הזמזום הקבוע של אחיהם הגדולים, לך על ה-fx6021.

שיקולים דומים בהתאמה, בקטגוריות מחיר גבוהות יותר (שלדעתי עדיין בתחום התקציב שלך, בדולרים) יהיו ה-m-audio lx4 וה-audioengine 5 איתם כנראה תקבל רמה אחרת של שמע, בלי זימזומים וקישקושים אחרים, עוצמה רבה יותר ואיכות מוצר באופן כללי טובה בהרבה.

אמנם ציינת בכותרת את דחיפות ההחלטה, אבל אם תוכל בכל זאת לחכות, ואם תרצה כמובן, אפרסם רשמים מה-audioengine אותם אזמין בימים הקרובים.

פורסם

ב-6021 אין שום זימזום, רק בהדלקה יש תזזז כזה לחלקיק שניה וזהו.

הם מתאימים במיוחד למשחקים, למוזיקה קצת פחות.

פורסם
  • מחבר

לאופיר יאיר,

:hi:קודם כל תודה על המידע,

שמעתי את הסאונד סטיקס ולדעתי נשמעים פחות טוב. לגבי ה FX5021, הם עם יותר עוצמה ופחות איכות סאונד מה 6021.

לגבי AUDIO ENGINE אנחנו מדברים על קפיצה משמעותית במחיר לא ? הבנתי שהם עולים 2400, תקן אותי אם אני טועה.

ומי אלה M AUDIO LX4 ? בחיים לא שמעתי עליהם, היכן ניתן לראות ולשמוע אותם ומה מחירם ? בזאפ אינם נמצאים.

פורסם

אז ככה:

על ה-m-audio גם אני לא שמעתי עד שערכתי בירור לאחרונה. הנה כמה קישורים לביקורות על הרמקולים:

http://www.tweaknews.net/reviews/lx4/

http://www.audiomidi.com/aboutus/reviews/haynes_LX4.cfm

http://www.pcworld.com/article/id,124629-c,51soundsystems/article.html

וכמובן שניתן בקלות למצוא קישורים רבים נוספים בגוגל.

קישורים לחנויות בארץ שמוכרות את הרמקולים האלו:

http://www.tzachcomputers.e-shop.co.il/pl_product~LX4-21-System~160~0.htm

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=LX4_21&affiliate=scn

http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=MaudioLX4&Cat2Cat1ID=14&Cat2ID=308

מחיר ממוצע בארץ 1800 שקל, לעומת מחיר בחו"ל 350$

ואני ממש לא יודע היכן ניתן לשמוע אותם, דורש בירור קצת עמוק יותר.

לגבי ה-audioengine הם אכן קפיצה די משמעותית במחיר - 2400 שקל בארץ, אך במחיר של 350$ בחו"ל

ניתן לשמוע אותם בחנות הנדי בת"א וכן בחנויות נוספות המופיעות באתר החברה: www.audioengine.co.il

ביקורות עליהם קל יותר למצוא בגוגל, ואף יש אחת בעיברית בקישור: http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=899

* ד"א המבקר משווה סט זה לרמקולי מוניטור ולא לרמקולים למחשב, אז קח בחשבון את מידת הביקורתיות כלפיהם שם.

לדעתי ה-lx4 יהיו קנייה משתלמת יותר במחירם מה-audioengine, אך אם בכל מקרה שני הסטים מחוץ לתקציב, תדבוק ב-6021, הם כנראה האופציה הטובה ביותר למחירם בארץ.

פורסם

לדעתי ה-lx4 יהיו קנייה משתלמת יותר במחירם מה-audioengine, אך אם בכל מקרה שני הסטים מחוץ לתקציב, תדבוק ב-6021, הם כנראה האופציה הטובה ביותר למחירם בארץ.

800 שקל בדיוטי פרי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים