עבור לתוכן

יש לי כמה הצעות למערכת קולנוע, צריך את עזרתכם בהתלבטות

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=290467.0

הלכתי למספר חנויות לשמיעת מערכות קולנוע והנה המערכות שאהבתי:

1. סט 5 רמקולים של וורפידל דגם דיימונד 9 (2 רצפתיים, שני מדפיים וסנטר) - עלות 4000 ש"ח (אולי אפילו 3.5 אלף)

2. זוג מדפיים mission שהמליצו לי לשמוע בתור קדמיים + סנטר ואחוריים של JAMO - עלות 3390 ש"ח שלא משתווים לשניים האחרים

3. סטלייטים 5.1 של קנטון (לא זוכר את הדגם אבל אין להם הרבה רמקולים) שהרשימו אותי לטובה יחסית לגודל שלהם- עלות 1200 ש"ח (בן דוד שלי עובד בזה והוא יכול להביא לי במחיר הזה, בחנות זה עולה 2690 ש"ח)

אז ההתלבטות היא ככה: אין לי מספיק כסף לקנות את כל המערכת בפעם אחת אז חשבתי לקנות קודם את המדפיים (של מספרים 1 או 2) ואח"כ לקנות את הרצפתיים ואת הסנטר, או שאני אקנה את הסטלייטים של קנטון (מבחינה פסיכולוגית- ככל שהרמקול יותר גדול הוא יותר טוב......)

רסיבר אני הולך כבר על ימאהה שבן דוד שלי מסדר לי.

תקציב? לא בשמיים, לכן זאת קניה בחלקים. רק נגיד ככה שיש לי יכולת לקנות את הקנטון אבל מעבר לזה זה רק בחלקים....

שימושים? שמיעת שירים כל היום (אחרי ששמעתי את האיכות הזוועתית של MP3 במערכות כאלה אני שומע רק OGG ו-WMA) ובלילה סרטים (אקשן, הרבה אקשן).

גודל חדר- 3.5 רוחב על 4.5 אורך.

אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות או אפילו למצוא מקומות יותר זולים לקניה של המערכת.

תודה לעוזרים

פורסם

דבר ראשון, כל הכבוד לך שהלכת ושמעת. כך קונים מערכת!

בנוגע לרמקולים עצמם, סטאילטים הם פשרה מאוד גדולה, לכן במידה ואתה אוהב לשמוע מוזיקה לדעתי כדאי ללכת לכיוון רמקולים אמיתיים. אם אהבת את הרמקולים של וורפידל זו אפשרות בהחלט.

בנוגע לרסיבר, ימאה הם אחלה בחלה בסרטים, אבל במוזיקה לא הייתי מגדיר אותם בתור רסיבר "מאוזנים". יש להם באס מוגבר. כמובן שאם זה הטעם שלך (ועם רמקולים מדפיים אני יכול להבין למה) אז אין סיבה למה לא.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר לקחת את הוורפידל? מה לקחת קודם, רצפתיים או מדפיים ? (יש בבית מדפיים של פיוניר שאני יכול להשתמש בהם לבינתיים ואפשר גם לא.....)

יש לגיסי רסיבר של ימאהה והוא בסרטים מעולה(מלפני 5 שנים בערך) אולי הדגמים החדשים לא טובים לסרטים, יש לך המלצה אחרת לרסיבר? בסביבות 1500 ש"ח

ועוד משהו, המוכר אמר לי שהרמקולים מדגם אבולושן של וורפידל הם מעפנים ואמרתי לו שאני רוצה לשמוע אותם בכל אופן, אני לא יודע אם פסיכולוגי או לא אבל הם לא נשמעו לי טוב.... מה דעתך עליהם? (אני לא מתכוון לקנות אותם, הם מעבר לתקציב שלי)

פורסם

אני לא אומר וורפידל, אני אומר שהבחירה שלך. אם שמעת ואהבת אז אין סיבה למה שלא תיקח. מדפי מול רצפתי גם הוא עניין אישי. בעיקרון רצפתי עדיף, אבל לפעמים בחדרים קטנים בעיקר רצפתי יכול לגרום לבעיות של באס מוגזם וזה קצת כאב ראש לפתור את זה.

בנוגע לרסיבר של ימאה. דווקא בסרטים אין איתם בעיה. במוזיקה הם פחות טובים לדעתי.

האוולושן היא סידרה שלא שמעתי אז אני לא יודע איך הסאונד שלה. המחיר בפני עצמו אינו מדד לאיכות, זה תלוי מאוד בטעם אישי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הנה שירטוט של החדר, תגיד לי מה עדיף (הריבועים השחורים זה הרמקולים). המרחק בין הטלויזיה לספה הוא טיפה יותר מ2 מטר (החלל הריק).

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין לי שום דרך לדעת איך זה יישמע בחדר שלך. עד שלא תנסה לא תוכל לדעת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני אקנה לבינתיים את הרצפתיים של וורפידל דיימונד 9 עם רסיבר ימאהה ונראה אם "המערכת" תישמע ביחד עם המדפיים של פיוניר עד שאני אקנה את הסנטר והמדפיים. יש אולי מקום שאפשר לקנות את כל הסט בסביבות 3 אלף איפשהו? אם כן אז אני אוכל לקנות את כל בבת אחת....

תגיד, לאומגה אודיו יש רמקולים בתקציב שלי? משהו ששווה לבוא מירולשים ולשמוע? כמה עולה הסט Set Encore 703 - Center 4.2 - Surround 103.2

שיש להם באתר?

פורסם

אני לא יודע כמה עולה הסט הזה, סביר להניח שכמה מאות מעל התקציב שלך, אבל תתקשר ותשאל.

בנוגע לתקציב שלך, רצפתיים בתקציב שלך אני לא חושב שיש להם. מדפיים יש להם 2 או 3 אפשרויות. תתקשר תגיד לו מה התקציב ומה בדיוק אתה רוצה ותשמע מה יש לו להציע לך. אחרי זה תחליט אם לדעתך שווה את הנסיעה לשם.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים