עבור לתוכן

רציתי להבין משהו לגבי מערכת סראונד..

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הרסיבר זה DENON 1601 ..

משחקים כמו שאמרתי אני לא צריך את הסראונד.. אני רוצה את הסראונד רק שאני רואה משהו על הטלויזיה ושאני על המחשב אני רוצה שהרמקולים הרגילים של המחשב יעבדו.

בקשר ליאס לפי מה שאני רואה יש מאחורה רק יציאות רגילות כאלה של אדום לבן אבל אני זוכר שיאס עשו פרסום פעם של סרטים בדולבי סראונד... אם אני יתקשר אליהם הם אולי יבואו ויחליפו לי את הממיר השאלה אם יש להם כזה דבר..

• תגובות 36
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש להם כזה. אבל לא סביר שיחליפו לך ממיר ככה סתם בחינם. ורק שתדע שבנתיים יש רק סרט או 2 בדולבי ב DVD-BOX.

פורסם
  • מחבר

הקטע היותר חשוב בשבילי ( שאני לא יודע אם קיים כזהדבר ) הוא לשמוע בכל הרמקולים.. זאת אומרת אם אני מחבר רק אדום לבן של סטריאו אז מן הסתם אני ישמע רק בשני רמקולים וכל השאר יהיו דוממים ואני רוצה לשמוע בכל הרמקולים כדי שתהיה יותר עוצמה וזה בלי קשר לקטע של סראונד.. האם זה אפשרי?

פורסם

תלוי ברסיבר. אני חושב שזה אפשרי. בכל מקרה בהגדרות של הכרטיס קול זה אפשרי. (במקרה ואתה משתמש עם רמקולים 5.1 של מחשב ולא בחיבור לרסיבר)

פורסם

הי

אני נכנס לדיון כי אני חולק בעיה דומה

יש לי רסיבר תומך 5.1 וגם 2 ערוצים בפרו לוגיק.

יש לי במחשב כרטיס audigy 2 ZS ואני רוצה ליצור בניהם סראונד 5.1

לפי התרשים צריך כבל RCA בודד ל3.5 עם 3!!! פסים עם המחבר עצמו

למישהו יש מושג איפה להשיג כבל כזה? עד כה לא מצאתי....ואם הגיוני שהדבר יעבוד

תודה לכל העוזרים

אסף

פורסם

TiGeRGuY, למה אתה סתם מטעה, אם אתה לא יודע אז אל תיעץ לאנשים, אין קשר בין EAX וסראונד, והחיבור האופטי בכרטיסים ה-O/B הוא בסך הכל SPDIF passthrough, הוא יוציא סראונד רק אם התוכן הוא בפורמט DD\DTS ורוב הסרטים הם לא. הוא צריך כרטיס שיודע לעשות קידוד DD\DTS חי, לדוגמא Audigy\XFi, SoundStorm או לחליפין לחבר 3 כבלים סטריאו אנלוגיים.

עדכון מאנטולי: Audigy\XFi לא יודעים לעשות קידוד DD\DTS חי...

כן יכולים:

Azune Perlude/X-plosion

Razer Baracuda

Xonar D2

פורסם

אני מטעה? EAX זה קידוד סראונד של הכרטיס במשחקים. החיבור האופטי מוציא אות לא מקודד, הוא יכול להוציא סראונד והוא יכול להוציא סטראו אבל לא יכול להוציא סראונד במשחקים. וסלח לי אתה מדבר שטויות, כי אם הוא רוצה שהרסיבר יקודד הוא לא צריך כרטיס שיודע לקודד.

פורסם

דבר ראשון, אין שום קשר בין EAX וסראונד, EAX נותן אפקטים בלבד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_audio_extensions

Creative, seeing the rising popularity and marketing significance of having a proprietary sound API, gave the functionality of this effects engine the name EAX. EAX is a library of extensions to Microsoft's DirectSound3D API, adding environmental audio presets to DS3D's audio positioning. Developers taking advantage of EAX literally choose an environment for their game's setting and the sound card will use the mathematical DSP filter presets for that environment.
EAX has nothing to do with actual 3D audio positioning. Positioning is done by Microsoft's DirectSound3D API. An alternative to DirectSound3D, called Open Audio Library (OpenAL), surfaced in 2003 in several titles.

שנית, אתה צריך לדעת להבדיל בין פיענוח\פריסה וקידוד\דחיסה. הרסיבר מפענח\פורס את האות ולא מקודד אותו.

שלישית, בפעם העשרים, החיבור האופטי הוא בסך הכל Passthrough, אם המקור הוא לא ב-DD/DTS לא תקבל סראונד.

פורסם
  • מחבר

אתם קצת יוצאים כאן מנושא הדיון..

א. כמה מכשירים אני יכול לחבר לרסיבר (DENON AVR 1601 ) שיעבדו בסראונד?

ב. האם אפשר לחבר את המחשב שכאשר אני רואה בטלויזיה יעבוד על סראונד וכאשר אני על המחשב יעבוד על הרמקולים וכל זה בלי לחבר ולנתק חוטים ולשחק בהגדרות כל דקה?

פורסם

שידורי הטלוויזה בארץ הם לא בסראונד...

ואתה יכול להשתמש במפצל בכדי לחבר גם את הרמקולים וגם את הריסיבר ופשוט לכבות ולהדליק את מה שאתה רוצה...

פורסם

דבר ראשון, אין שום קשר בין EAX וסראונד, EAX נותן אפקטים בלבד.

טוב בזה חידשת לי תודה. אני הבנתי שה EAX זה סראונד במשחקים.

שנית, אתה צריך לדעת להבדיל בין פיענוח\פריסה וקידוד\דחיסה. הרסיבר מפענח\פורס את האות ולא מקודד אותו.

שלישית, בפעם העשרים, החיבור האופטי הוא בסך הכל Passthrough, אם המקור הוא לא ב-DD/DTS לא תקבל סראונד.

מן הסתם.. אבל אתה רשמת שהכרטיס צריך לדעת לקודד, וביציאה דיגיטלית הוא מעביר אות לא מקודד ואז הרסיבר מקודד הלא כך?

פורסם

אתה יכול לחבר למגבר את היציאה הדיגיטלית ולרמקולים של המחשב את היציאה הירוקה הרגילה.

אתה תשמע בשניהם, אבל יכול להיות שסרטים יושמעו רק דרך המגבר (תלוי בהגדרות של AC3FILTER)

פורסם

מן הסתם.. אבל אתה רשמת שהכרטיס צריך לדעת לקודד, וביציאה דיגיטלית הוא מעביר אות לא מקודד ואז הרסיבר מקודד הלא כך?

זה שיש לך כשל עצום בהבנת הנקרא לא בעיה שלי. איך לעזעזל אתה חושב שאפשר להעביר אות אנלוגי על כבל אופטי אין לי מושג...

ביציאת SPDIF passthrougth אפשר להעביר אך ורק PCM סטריאו או DD/DTS, כל שאר הפורמטים ומשחקים שאינם תומכים DD/DTS ישמעו בסטריאו בלבד, על מנת לקבל סראונד בכל המקרים יש להשתמש בכרטיס קול היודע לקודד את האות כ-DD/DTS, או לחליפין לחבר אנלוגי.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שיש לי רסיבר עם 5 רמקולים , כל הרמקולים ישדרו רק עם המכשיר ממנו מגיע הסאונד ( נגיד הדיוידי) מחובר בעזרת כבל לחיבור הסראונד ?

אין אפשרות נגיד לחבר מכשיר מסוים בחיבור סטריאו רגיל ( אדום לבן ) ולקבל פשוט צליל אחד אבל מכל הרמקולים במקביל? זאת אומרת שלא יהיה סראונד אבל שיהיה סאונד שיצא מכל ה5 רמקולים..

פורסם

בטח שאפשר, אבל זה לא יהיה סראונד אמיתי, אתה יכול להשתמש בכל אחת מה-Presets, אבל את התוצאות הכי טובות תקבל מ-Pro Logic 2 שמבצע המרה ל-5.1 בעזרת אלגוריתם או 5ch Stereo שבעצם מעתיק את הקדמיים לאחוריים ולסנטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים