עבור לתוכן

שאלה קטנטנה לגבי תזמוני זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

כרגע ברשותי זכרון DDR שרץ ב

166MHz:

2.0-3-3-7

וב 200MHz:

2.5-3-3-8

(אני מריץ אותו ב200, רק רציתי לתת את כל המידע שיש לי לגביו)

אני רוצה לקנות עוד זכרון למחשב אשר רשום כ

400MHz:

3-4-4-8

אני מניח שההשוואה היא ל 200MHz בזכרון הנוכחי שלי וההכפלה זה צורת ביטוי שונה של טכנולוגית ה DDR (תקנו אותי אם אני טועה)

אני לא מעוניין לעשות OC, מה בדיוק יקרה כאשר אני אחבר את שתי הזכרונות האלה למחשב ביחד?

ממה שאני מבין כל הזכרונות ירוצו בצורה המושתפת המהירה ביותר שהיא תהיה 3.0, אך האם זה יתבצע אוטומטית או שאני אצטרך לבצע שינויים?

בנוסף עד כמה שאני מבין ההשפעה של מהירות הזכרון על המהירות הכללית של המחשב היא מינימלית ולהשקיע עוד 300 שקל בזכרון חדש של 2.5 הוא לא דבר כדאי (במידה והכל יעבוד ביחד בלי תקלות). האם אני טועה וה0.5 הזה שווה עוד 300 שקל? (שוב אני לא מתכנן OC)

בתודה מראש,

נעם.

פורסם

נראה הגיוני שזה DDR400

אם יש לך כבר 2 זכרונות מותקנים אז השלישי יוריד את המהירות המקסימלית ל.332 (עריכה: הסתכלתי במפרט שלך, הלוח אם שלך כן תומך ב4 זכרונות בDDR400)

אם יש לך רק אחד אז הם ירוצו במהירות של הזכרון האיטי ביותר.

בעקרון אין בעיה, פשוט תתקין את הזכרון במחשב, תוודא שהוא יושב כמו שצריך ובכיוון הנכון ואז בהפעלה הבאה תיכנס לביוס ותשמור את השינויים (זה ישנה לבד).

עריכה: שים לב שאתה שם את זה בסלוטים הנכונים בשביל לקבל dual channel

פורסם
  • מחבר

תאמת כרגע יש לי ארבע זכרונות בשימוש מתוך 4

אני רוצה להחליף שתיים מתוכם עם שתיים אחרים

אתה אומר שהכל כרגע רץ על 333?

תאמת זה יכול להיות אני כבר לא בטוח. לא הייתי ליד המחשב כשהוא עלה כבר הרבה זמן.

בהנחה שיהיו לי ארבע זכרונות אז גם הזכרונות החדשים ירוצו ב 333

שזה אומר יותר מ 3.0 CL ?

פורסם

הכי פשוט זה שתריץ שניה CPU-Z, ותגיד בדיוק מה אתה רואה בתווית הזיכרון.

הלוח שלך תומך 4 זכרונות במהירות 400MHZ. אם תוסיף זכרונות כאלה אז זה צריך לעבוד ב400, רק שתדע שהתיזמונים הכי נמוכים באחד מ4 הסטיקים הם אלה שיקבעו את התזימון הכללי.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז בשעה טובה ומוצלחת קניתי את הזכרון והוא הגיע (נועה מחשבים)

כמה שאלות קטנות.

כרגע יש במחשב

2x256mb corsair xms 400mhz cl2

2x1024 ocz value 400mhz cl3

(זה לפחות מה שכתוב עליהם)

כאשר אני משאיר את הכל על AUTO בביוס

המצב הוא כזה: http://img222.imageshack.us/img222/4943/memoryautoaw6.jpg

(סלוט2 זהה ל1 ו4 זהה ל3 כמובן)

כפי שאתם רואים הבעיה העיקרית היא שהם רצים כ DDR333.. בעצם רוחב פס של 2700MB/s (תקנו אותי אם אני טועה)

השאלה הראשונה היא זאת:

האם לשנות את ההגדרה בביוס ל 200MHZ ידנית נחשבת ל OC ? הרי הזכרונות תוכננו במפעל לעבוד ב 200MHZ..

אז שיניתי את ההגדרות בביוס ידנית שירוצו על 200MHZ, התוצאה היא זאת:

http://img231.imageshack.us/img231/8859/memory200manualni4.jpg

הזכרונות רצים כ DDR400... שזה 3200MB/s , התזמונים השתנו טיפה לרעה (למרות שהתזמון הראשון CL שלפי מה שהבנתי הוא הכי חשוב מבינהם נשאר 2.5)

השאלה השנייה שלי היא:

האם המצב הזה יותר טוב מבחינת ביצועים מאשר המצב האוטמטי? (אני מניח שכן אז השאלה האמיתית היא..) עד כמה השיפור מבחינת ביצועים? האם יש איזשהו סיכון בהרצת הזכרון במצב זה? אני מניח שאם אפשר לקרוא לזה OC אז זה באמת דבר מינימלי יחסית.

והשאלה המסכמת

באיזה מצב לדעתכם לתת לזכרונות לרוץ? בהנחה שאני לא רץ אחרי כל שיפור קטן אבל אם יש שיפור עם סיכון מינימלי אני אקח אותו.

שוב בתודה מראש,

נעם.

פורסם

אחי, תתחדש זה קודם כל.. :xyxthumbs: .

ע"פ איך שזה נראה אתה נהנה כרגע מכל העולמות, יש לך דואל צ'אנל בשני הערוצים, תיזמונים לא רעים בכלל וגם מהירות 400MHZ.

מה שמטריד אותי זה שזה ב T2 ולא T1.

ואני לא מכיר את הלוח שלך אישית, אם יש מישהו שכן - אז בטח כבר יכתבו לך איך לשנות את זה.

התיזמונים של ה 256 שלך טיפל'ה יותר טובים משל ה1G שלך.. אבל באופן מוזר הוא במקום להאט את כל הסט תיזמונים- את הCAS הוא לא שינה, הרווחת. :xyxthumbs:

וזה לא נחשב OC... לא של חצי CAS.... דיי בטוח בזה.

פורסם

אני ממליץ לך להריץ memtest במשך כמה שעות רק כדי לוודא שהזיכרונות לא מייצרים שגיאות.

בקשר ל T2 - בקר הזיכרון במעבדי AMD, כאשר מותקנים 4 זיכרונות, עושה קצת בעיות. בליבות הראשונות התדר בכלל ירד ל 333MHz במקום 400MHz, ובליבת Venice (אני מניח שזאת הליבה שיש לך), הם תיקנו את זה, ועכשו הזיכרון יכול לעבוד ב 400MHz, אבל רק ב T2 ולא ב T1.

מה שמפריע לי הוא שרשום שיחס ה FSB:DRAM הוא CPU/5, מה שאומר שהמעבד שלך עובד ב 1000MHz בלבד...

פורסם
  • מחבר

אני ממליץ לך להריץ memtest במשך כמה שעות רק כדי לוודא שהזיכרונות לא מייצרים שגיאות.

בקשר ל T2 - בקר הזיכרון במעבדי AMD, כאשר מותקנים 4 זיכרונות, עושה קצת בעיות. בליבות הראשונות התדר בכלל ירד ל 333MHz במקום 400MHz, ובליבת Venice (אני מניח שזאת הליבה שיש לך), הם תיקנו את זה, ועכשו הזיכרון יכול לעבוד ב 400MHz, אבל רק ב T2 ולא ב T1.

המעבד שלי הוא

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, 2.21 GHz (Toledo, 939)

אז אתה אומר בעצם שאם אני "מכריח" אותם לעבוד ב 400MHZ זה לא OC אלא משהו שהמעבד לא קובע אוטומטית? ומשהו שכדאי לי לעשות?

לגבי ה T1/T2 חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שככל הנראה בשימוש אמיתי ההבדלים הם בין 3-7% בביצועים. אין לי כוונה לשנות את זה ל T1 (למרות שראיתי את האופציה בלוח אם), אני יותר דואג לגבי הרוחב פס העיקרי (333MHz / 400MHz

מה שמפריע לי הוא שרשום שיחס ה FSB:DRAM הוא CPU/5, מה שאומר שהמעבד שלך עובד ב 1000MHz בלבד...

זה היה פשוט ה amd cool&quiet , הוא רץ ב 2200MHZ בעקרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים