עבור לתוכן

אפשר למדוד עם מולטימטר נתוני לד כגון מתח/זרם?

Featured Replies

פורסם

ובנוסף האם זה אפשרי גם לגבי נגד?

אז אלו השאלות ולכל אלו שיש להם תשובות ת'נקס

פורסם

לאיזה נתונים אתה מתכוון?

אם אתה רוצה למדוד כמה הלד שלך מקבל מבחינת זרם\מתח אין שום בעיה , בשביל זה המכשיר נועד. אם התכוונת לזה שאתה רוצה למדוד כמה הוא אמור לקבל אתה צריך לבדוק באינטרנט או לעשות ניסוי קטן ולראות מתי ה LED הופך לSED.

נגדים אפשר לחשב בקלות ע"פ הפסים הצבעוניים שמופיעים על הנגד , כאן אתה יכול למצוא מקרא נחמד:

http://engr.astate.edu/circuits/resistor-code1.jpg

על רוב הנגדים תמצא 4 פסים , הרבה זמן לא התעסקתי בזה אבל אם אני זוכר נכון אתה פשוט לוקח את הספרה שעל הפס הראשון (נניח פס ראשון הוא אדום אז הספרה היא 2) לוקח את הספרה על הפס השני (נניח שחור אז זה 0) , תחבר את זה ויצא לך 20 , תכפיל את זה במה שמופיע על הפס השלישי (למשל כתום אז ההכפלה היא באלף) ויש לך נגד של 2000 או 2K.

פורסם

מישהו מכיר אולי כלי לישוב התנגדות שבא בצורת פלאש ?

זה יהיה פנטסטי כי אני אוכל להעביר אותו לנגן שלי !

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :)

אבל עכשיו שאני יודע שזה אפשרי למדוד איתו את הזרם\מתח...עדיין אין לי מושג איך להשתמש במולטימטר ז"א לאיזה סימון לסובב את החוגה כאשר אני רוצה לבדוק לד

פורסם

אי אפשר למדוד נתוני לד עם מולטימטר. אתה צריך להסתמך על נתונים ברשת, לפי סוג הלד וצבעו.

מה שכן אפשר לעשות, זה לחבר לו נגד משתנה בטור, למצוא את עוצמת ההארה הרצויה לפי העין, ואז למדוד מתח/זרם. שים לב, קצת מסוכן, אתה יכול לשרוף במעגל כזה גם את הלד וגם את הפוטנציומטר. אפשר ליתר ביטחון לחבר לו עוד נגד קטן בטור, שיגביל את הזרם בנקודת המינימום של הפוטנ'

התנגדות אתה יכול למדוד במדידת התנגדות. היא מסומנת בד"כ באומגה, המציינת אום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים