עבור לתוכן

פתיחת פורטים +העדפות לתוכנות מסויימות בנתב LINKSYS WRT54GL

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

אני רוצה לפתוח פורטים מסויימים בנתב שלי עכשיו איך אני עושה את זה והאם אני עושה את בכללי לנתב? או לפי מחשב?

ואיך אני עושה העדפות לתוכנות מסוימות בשני המחשבים כלומר שתוכנה אחת תקח יותר פס מהשנייה

ואיך אני מבטל את הרשת האלחוטית שיש לי עם הנתב כי כרגע אני משתמש ברשת חוטית

תודה מראש

פורסם

כנס לאתר

http://www.portforward.com

תבחר את סוג הנתב שיש לך והוא מראה לך מדריך במפורט איך לבצע את הפתיחת פורטים .

אם לא הסתדרת תגיד לי אני אנחה אותך איך לפתוח , זה קל מאוד .

קבל לינק ישיר לראוטר שלך

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GL/eMule.htm

אגב

שמתי לב שמה ששחכו כנראה להגיד שיש צורך לקבוע כתובת IP ידנית לכרטיס הרשת במחשב עליו מותקן ה EMULE .

שים לב

אתה צריך להיכנס לחיבורי הרשת -> קליק ימני על ה Local Area Connection ומאפיינים -> לאחר מכן לחיצה כפולה על פרוטוקולי אינטרנט TCP/IP

אתה בוחר בהשתמש בכתובת ה IP הבאה .

רושם לו לדוגמא ב IP

192.168.1.2

את המסכת רשת הוא ממלא באופן אוטומטי ב 255.255.255.0 שזה CLASS C

את השער ברירת מחדל אתה יכול להשאיר ריק או לרשום 192.168.1.1 שזה כתובת הנתב .

וללחוץ פעמיים על האישור ולהמשיך בהוראות שיש לך באתר שנתתי לך .

מקווה שעזרתי אחי !!!

פורסם
  • מחבר

תודה אחי

אני יעדכן אותך בהמשך עוד כמה שעות שאני ייסים עם זה

פשוט עכשיו אני לא יכול

תודה אחי עשיתי IP STATIC ועשיתי PORT FORWARD לפורטים המבוקשים אבל תגיד לי משו

בפורטים היה שמה START ו END

אז כאילו אם אני שם בSTART 6100

ובEND 6200 זה כולל את כל הפורטים שבאמצע נכון?

פורסם

כן האחי בדיוק !!!!

אבל עדיף לא לפתוח טווח גדול כל כך כי זה רק מגדיל את הסיכון במחשב

פורסם

תגידו משהו, אני גם רוצה לקנות את הנתב הזה, והוא יהיה מחובר בין שני מחשבים או שלושה..

האם אני יכול שלכול מחשב יהיה אייפי בנפרד??

ואם אני רוצה להחילף אייפי מה אני צריך לעשות?(נגיד אני מוריד מראפידשר אני צריך לכבות את האאינטרנט והדליק ששוב על מנת שאני יכול להוריד ולא לחכות שעתיים)

פורסם

hag911 > ראשית תפתח דיון משלך, ואני יענה לך בקצרה, כל המחשבים שמחוברים בין רשת ה LAN יקבלו כתובת IP שונה תחת אותו Subnet Mask

כתובת ה WAN תהיה כתובת IP שתקבל מספקית האינטרנט שלך והיא תשתנה כאשר תתנתק מהאינטרנט.

arik100 > אל תפתח טווח פורטים גבוה מידי אלא רק את הפורטים הרלוונטים.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי על העזרה

וHAG

כן אתה יכול שלכל מחשב יהיה IP בנפרד יותר מזה אין אפשרות שלשני מחשבים יהיה את אותו IP

אתה יכול להגדיר IP STATIC שיהיה קבוע למחשב או לתת להם לבחור את הIP לבד

ואם אתה שם IP קבוע כדי להחליף אותו אתה צריך לשנות את ההגדרות במחשב המסויים לקחת IP אחר

ועכשיו מספר שאלות בנוגע לכמה דברים קודם כל:

PORT TRIGGERING ו PORT FORWARDING מה ההבדל ביניהם? השימוש שלי בפתיחת פורטים הוא כדי לאפשר תעבורת נתונים בתוכנות שיתוף והכי חשוב כדי שיהיה STREAMING GAMING ברמה הכי טובה שאפשר כלומר משחקי רשת ללא DELAY

חוץ מזה אני גם רוצה להיות HOST במשחקים מה שכרגע אני לא יכול למרות שהגדרתי PORT FORWARD ו PORT TRIGGER לפורטים 6110 עד 6120 שהם הפורטים שהמשחק משתמש בהם כדי להיות HOST וכדי להתחבר לשרתים הנכונים

כמובן שהגדרתי פורטים שונים לכל מחשב

למחשב A הגדרתי PORT 6110 ולמחשב שני הגדרתי PORT 6112

ואני יכול לשחק אבל לא להיות HOST במשחק המדובר

בנוסף בראוטר שלי יש לי מלא אפשרויות שאני לא יודע מה הם אומרות והאם יש לי צורך בהם והם:

DMZ

QoS

ומכיוון שאני לא משתמש כרגע ברשת האלחוטית שלי אני מעוניין לבטל אותה

איך אני עושה את זה?

יש לי ראוטר WRT54GL

תודה מראש

עריכה:

Wh1t3 שמתי לב שהגבת בזמן שאני הגבתי ולכן אוסיף זאת

איך אני פותח רק פורט אחד כאילו בפורטים האלו ?

כאילו זה כולל או לא כולל?

אם אני רוצה לפתוח פורט 6110

אז אני רושם START 6110 END 6111?

פורסם

תודה הבנתי...

hag911 > ראשית תפתח דיון משלך, ואני יענה לך בקצרה, כל המחשבים שמחוברים בין רשת ה LAN יקבלו כתובת IP שונה תחת אותו Subnet Mask

כתובת ה WAN תהיה כתובת IP שתקבל מספקית האינטרנט שלך והיא תשתנה כאשר תתנתק מהאינטרנט.

לא רציתי לפתוח סתם ת'רדים ואני קונה את אותו ראוטר, חשבתי שזה יתאים... :)

פורסם

Port Forwaring אשר נקרא גם העברת שערים מבצעת פעולת העברה של פורט מסוים ממחשב אחד למחשב שני, לצורך העניין פתיחה של פורט X במחשב שלך יאפשר העברה של נתונים על גבי אותו פורט שפתחת ובכך יאפשר לתוכנה אשר מקבלת נתונים ע"ב אותו פורט לעבוד בצורה תקינה ברשת.

Port Triggering - למעשה Port Triggering זה Port Fowarding רק עם "מפסק" on / off מזאת אומרת, כביכול "המפסק" נכבה או נדלק בהתאם למידע העובר על אותו פורט.

שיטה זו גם נותנת לכמה משתמשים לחלוק את אותו פורט כל עוד הם לא מתנגשים(כלומר משדרים באותו זמן)

DMZ - המכונה גם demilitarize zone ("אזור מפורז") כשמו כן הוא , ברשת ה DMZ באפשרותנו להגביל את הגישה המסופקת עבור כל שירות, משתמשים ב DMZ

כדי להפריד בין הרשת הפרטית והמוגנת לרשת ציבורית.

DMZ למעשה מוסיף עוד שכבה של הגנה על הרשת הפרטית.

להלן המחשה:

dmz_flow.gif

QOS - מוגדר כיכולת של רשת לספק שירות טוב יותר לתעבורה נבחרת על גבי מגוון טכנולוגיות

המטרות העיקריות של QOS הם:

1.הקצאת ייחודית של רוחב-פס

2.בקרה על שהייה ברשת(דבר הנדרש לתעבורת מידע זמן-אמת ברשת)

3.שיפור תכונות הרשת

כדי לפתוח רק Port אחד יש צורך לרשום גם ב START וגם ב END את אותו מספר פורט

פורסם

אני חושב שאתה טוענה אחי בנוגע להגדרה שלך בנוגדע ל DMZ .

מה שאני יודע ש DMZ זה אזור פתוח .

הכוונה .

אם אתה פותח את ה DMZ למחשב מסויים על ידי כניסה לממשק של הראוטר ומגדיר שהוא יתלבש על כתובת (מחשב ) מסויים אז הוא פותח כל פורט שתוכנה או אפליקציה מסויימת דורשת .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים