עבור לתוכן

מה נותן השידרוג של מודם האלקלטל מ- Home ל- Pro?

Featured Replies

פורסם

על מה זה משפיע?

מומלץ לא מומלץ?

פורסם

נושא כבר שחרשו עליו ....

חפש בפורום תמצא אלף כאלו .

פורסם
  • מחבר

אומנם עשיתי חיפוש אבל בכל התוצאות שמצאתי לא מדובר ת'כלס מה זה נותן... אני לא מבין גדול בתחום So Give me a break! 8)

פורסם
  • מחבר

לא משנה... קיבלתי תשובה!

פורסם

מה התשובה גם אני רוצה לדעת!

פורסם

טוב אז פעם אחת ולתמיד!

שידרוג אלקטל מפעיל את הראוטר הפנימי המובנה בתוכו. ככה שהמודם יתפקד גם כמודם, וגם כראוטר.

אחרי שמדרגים, ניתן להנות מכל היתרונות של אינטרנט על מספר מחשבים עם ראוטר. שזה: אי-תלות במחשב אחד שידלוק כל הזמן, גישה יותר טובה לאינטרנט במחשבים שלא היו מחוברים ישירות לאינטרנט (אלא דרך מחשב סרבר), נגישות לפתיחה וסגירה של פורטים (מה שלא כ"כ אפשרי בצורה מלאה בשיתוף אינטרנט רגיל של ווינדוס), הגנה על המחשבים, אין צורך בחייגן לאינטרנט, כי המודם מחייג לבד, וכו' וכו' וכו'...

כמובן שיש גם חסרונות, כמו זה שאין אייפי חיצוני למחשבים, לפעמים קצת קשה לפתוח סרברים על המחשב או לארח דברים באינטרנט, וכו' וכו'...

פורסם

למרות שכאשר אתה הופך את המודם לPRO הסיסמה והUSERNAME שלך שמורים במודם מכיוון שהוא תמיד מחובר ניתן להתחבר אליו מכל העולם ולהוריד את הסיסמה והUSERNAME ולהשתמש בסיסמה שלך. אתה לא תאמין עד כמה זה פשוט. אז כש"משדרגים" יש מייד לשנות סיסמה. ולא להשתמש בסיסמת בזק שיש עכשיו.

פורסם

מה זאת אומרת סיסמת בזק?? הסיסמא של החשבון שלי אצל הספקית אינטרנט?

ואם משנים אותה, מה ימנע מלהיכנס שוב למודם ולראות מה הסיסמא החדשה שהזנתי?

פורסם

ישנה סיסמת ADMIN לקינפוג הMODEM מרחוק ומקרוב בזק שמים אותה סיסמה בכולם (לא קשה לגלות אותה) מאחר ולכולם אותה סיסמה קל מאוד לפרוץ. במקרה הרע הם לא נותנים סיסמה כלל וכלל - ואז בכלל קל. ובנוגע לשאלתך בנוגע לסיסמת החיוג - בכיוון שהמודם מחייג לחשבון ולא המשתמש - הסיסמה חייבת להיות במודם ולכן אם סיסמת הקינפוג של המודם ידוע כל עולל בן יומו יכול להשתמש בחשבון שלך בשביל לגלוש. :o

פורסם

ישנו יתרון נוסף. עצם שידרוג המודם לנתב בעצם מפעיל את התכונה של ה- Nat , כך הפורטים דיי מוגבלים ולא מנותבים אוטומטית למחשב הלקוח ברשת. זה בעצם FireWall דיי טבעי ופשוט, שמי שיודע לנצל אותו היטב רק מרויח.

כל פורט חדש שדרוש ניתוב , ינותב ידנית ע"י המשתמש.

פורסם

זה נכון שהוא משמש גם כפיירוול?

באיזו צורה בדיוק?

משו שאפשר לסמוך עליו? או שיש כאלה שמתקינים עוד איזה תוכנה על כל מחשב?

פורסם

כן. כמו שידידי udicol אמר, לאחר שידרוג תופעל התכונה של Nat, שאומרת שהפורטים באינטרנט סגורים באופן אוטומטי, אלא אם כן אתה פותח אותם.

לכן זהו בעצם מעין פיירוול, מפני שאין לאף אחד גישה מבחוץ אליך, אלא אם כן אתה פותח במיוחד גישה באופן ידני. הפתיחה הזאת נעשית על-ידך, לכן אם אין התערבות שלך, הרשת שלך חסומה מבחוץ = פיירוול.

אפשר לחלוטין לסמוך על ה"פיירוול" הזה, למרות שהוא פרימיטיבי. פרימיטיבי, אבל עושה את העבודה.

מניסיון, אין צורך בהתקנת תוכנת פיירוול נוספת על המחשב. היא פשוט לא תעשה כלום. לא תהייה לה עבודה.

פורסם

NAT - Network Address Translation

מטרת התהליך הוא יצירת SOCKET : IP+PORT חדש במחשב מעבר לחוצץ מסויים שיכול להיות ראוטר או FIREWALL. מטרתו האמיתית היא לא הגנה אלא מניעת מעבר כתובות מהרשת הפנימית לרשת האינטרנט ומניעת התנגשויות. מאחר וכתובות המתחילות ב10 לדוגמה אינן חוקיות ברשת, גם זו סיבה - מאחר והרבה חברות משתמשות בהם לרשתות תוך אירגוניות. אך NAT יכול גם לשמש כמנגון הגנה שכן הוא פותח ןסוגר SOCKETS לפי רצונו של המשתמש. אני הייתי משתמש ב ACCESS LISTS אם הם קיימים בראוטר ולא בפונקיית הNAT.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כמובן שיש גם חסרונות, כמו זה שאין אייפי חיצוני למחשבים, לפעמים קצת קשה לפתוח סרברים על המחשב או לארח דברים באינטרנט, וכו' וכו'...

החסונות האלה תופסים גם לגבי ראוטרים אחרים?

פורסם

כן כמובן. ככל שמדברים על נתבים ביתיים פשוטים ו/או מודמים משודרגים של אלקטל המפורסמים, התמיכה שהם נותנים בשיתוף משחקים ושיתוף שרתים שונים מוגבל ומצומצם ביותר.

אל תשכח שאתה לוקח כתובת IP אחת למס' מחשבים בבית , הניתוב נעשה ברמה יחסית פשוטה (יחסית לנתבים מתוחכמים יותר), ולכן רק מחשב אחד ברשת יוכל לעבוד מול מחשב שני בצורה של Peer 2 Peer.

בל נשכח את המוגבלות של התוכנות(תוכנות רבות כולל שיתוף משחקים) אשר לא כולן תומכות בשיתוף וניתוב בעזרת Nat ומכאן חסרונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים