עבור לתוכן

איזו הפצה של לינוקס מתאימה למחשב חלש מאוד

Featured Replies

פורסם

כן.

פורסם

למה סתם ללכלך?

השרת שלי מריץ אובונטו מלא לא זובונטו ולא נעליים

כולו פנטיום 2 266...

לא תותח על אבל עובד יופי כולל דפדפן וכל מיני עזרים נלווים

אני גם אוהב את ה-Widget של מזג האוויר אז הוא גם פועל אצלי...

פורסם

אני לא מלכלך, אני ריאליסטי.

אני הרצתי אובנטו עוד לפני שהיא היתה כזאת הפצה שמנה על פנטיום 3 1GHz עם 256MB SDRAM וכבר אז זה היה רק סביל.

אפילו ארצ' עם fluxbox תחחיל להחנק אחרי כמה טאבים פתוחים בפיירפוקס על מחשב כזה (ואפילו לא התחלתי לדבר על אתרים כמו youtube...).

פורסם
  • מחבר

עדכון: התקנתי את OpenSUSE 10.2 על המחשב הישן שלי (עוד לא שדרגתי את הזיכרון) והיא עובדת בצורה סבירה בהחלט (חוץ מהשלב שבו המערכת עולה, שזה ממש סיוט). הורדתי גם כמה תוכנות ללינוקס דרך ה-PC שלי (עוד לא חיברתי את לינוקס לרשת כי לא היה לי כוח) ולא הבנתי איך מתקינים את התוכנות בלינוקס. אני פשוט העתקתי אותם לספריית ה-Home והן עובדות בסדר גמור, אבל לא ידעתי אם יש דרך יותר מסודרת לעשות את זה.

ד"א, התקנתי את המערכת עם ממשק GNOME אבל אחרי ההתקנה רציתי להחליף ל-KDE כדי לראות איך הוא ולהחליט איזה ממשק הכי מתאים לי, אבל לא מצאתי דרך לעשות את זה ואני אשמח לקבל הדרכה בעניין.

בן.

פורסם

תעשה לעצמך טובה ותתתקין את הרשת.

כל הדברים שרשמת הם ממש שטות ברגע שמנהל החבילות פועל, מה שדורש רשת.

פורסם

המממ החלפה מגנום לקדא יחסית פשוטה באובונטו אבל לא הייתי ממליץ לך להשתמש במדריכים שלהם זה יכול לעשות לך נזק בלתי הפיך...

אני יודע שזה אפשרי אגב כי ראיתי פעם מדריך בפורום כלשהו כשריפרפתי ב-DistroWatch

אגב האובונטו שאני מריץ על השרת היא לא אחרת מאשר פייסטי פאוון (עופר חמום מוח?!?)

הם שיפרו כמה מודולים ועכשיו הם דורשים פחות זיכרון

בוא נצא מנקודת הנחה שגם אם אני ממש משתוקק להריץ בריל ודברים כאלה הכרטיס גרפי (32 מגה חארטה) לא יריץ את זה בחיים

שלא נדבר על זה שהכרטיס קול הוא בכלל ISA

אני מדבר איתך על גרוטאה אמיתית...

עבודה יומיומית לא באה בחשבון אבל לצורכי שרת אם לבחור בין 2000 XP או אובונטו הייתי מתעלם באלגנטיות ממוצא ידיו של מיקרוסופט...

פורסם

הבחור משתמש באופן סוזה, לא אובנטו.

וכמו שהוא רשם, השימושים שלו יהיו יומיומיים ולא ישומי שרת למיניהם.

פורסם

האם שגם עבדתי תקופה קצרה עם ZenWalk

כמובן שלחובבי Xfce למיניהם אידיאלי

מתאימה למחשבים חלשים מאוד יחסית (בעיקר בגלל הממשק)

הבעיה שהכי מטרידה שם זה שלא משנה איך תקנפג את הXORG שלך אתה לא תצליח ליצור צירוף מקשים שמחליף את האותיות של המקלדת לעברית או להפך

כלומר יש איזשהי הגדרה להחליף קידוד מקלדת אבל לא ליצור מקשי קיצור שיאפשרו לך להחליף בחזרה

כנ"ל Damn Small Linux בעיות עברית

תשמע, לגבי האובונטו

זה לא שזה רק שרת, אני גם עובד איתו לערוך את הקבצים שעל השרת

לדוגמא, התקנתי דרופל אז התקנתי מתוך השרת, אחרי זה גם הרצתי בדיקה לג'ומלה ועוד איזה מערכת CRM שרציתי לבדוק

את כל ההתקנות עשיתי פיזית עם מקלדת ועכבר שמחוברים

זה אפשרי זה לא כזה נורא להפעיל 7.04 על מחשבים מיושנים

לפי ההמלצות ששמעתי ולפי התמיכה המורחבת לה זוכה Dapper Drake 6.06 לדעתי היא המומלצת למחשבים ישנים

אני לא יכול להתקין אצלי במחשב הפצות שבאות על DVD, זה חלק מהשיקולים של התקנת מערכת הפעלה על מחשב ישן, שלרב אין לו כונן DVD...

BOOT מDOK זה מילה גסה

NETWORK BOOT - PXE בחלומות הלילה...

אלו דברים שצריך להתחשב בהם

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אמורה לצאת גרסא חדשה של Fluxbuntu בעוד כמה ימים, את הגרסא הקודמת ראיתי על פנטיום 1.

פורסם

אני שמח לראות שהם נסגרו על עצמם סוף סוף, הגרסה הנוכחית עדיין מבוססת אובנטו 6...

הם עומדים להפוך לחלק רשמי בפרויקט אובנטו?

פורסם

למה לא להתקין Arch? אחלה הפצה עם אחלה מנהל חבילות. פשוט להתקין Openbox ואתה מסודר.

פורסם

לדעתי אם המטרה היא יותר עבודה יומיומית ופחות לימודית, עדיף לצבור איזשהו מינימום של ניסיון בלינוקס לפני שעוברים לארץ'.

פורסם

אני שמח לראות שהם נסגרו על עצמם סוף סוף, הגרסה הנוכחית עדיין מבוססת אובנטו 6...

הם עומדים להפוך לחלק רשמי בפרויקט אובנטו?

קשה לי להאמין שהם יהפכו לחלק רשמי. קודם נסתפק בגרסא שמבוססת על אובונטו7 =)

פורסם

יש גרסה חדשה של puppy linux

puppy היא הפצה קטנה ותעבוד טוב על מחשב חלש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים