עבור לתוכן

IP סטטי זהה לשתי MAC שונים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי ראוטר Linksys WRT54GL עם קושחת Tomato.

יש לי לפטופ ישן שכגע מחובר בכבל רשת אך אני מתכוון לקנות לו כרטיס רשת אלחוטי. לפעמים הלפטופ יהיה מחובר דרך הLAN ולפעמים דרך האלחוטי.

לכל אחד מהכרטיסים יש כמובן MAC שונה. האם תהיה בעיה להגדיר IP סטטי זהה לשתי הכרטיסים?

תודה.

פורסם

כל עוד שניהם לא פעילים באותו זמן, לא אמורה להיות בעיה. זה אם אתה מגדיר ב-WINDOWS (אולי הוא רק יזרוק לך הערה).

לא בטוח שהנתב ייתן לך.

פורסם
  • מחבר

כל עוד שניהם לא פעילים באותו זמן, לא אמורה להיות בעיה. זה אם אתה מגדיר ב-WINDOWS (אולי הוא רק יזרוק לך הערה).

לא בטוח שהנתב ייתן לך.

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

בנוגע להגדרת הIP - קודם כל, הם לא אמורים לפעול באותו זמן. רוב הזמן הוא אומר להיות מחובר דרך הLAN ומתי שרוצים אפשר יהיה לנתק אותו מהLAN ולעבור חדר. אין שום סיבה (או דרך?) שהם יהיו מחוברים בו זמנית.

אני דווקא מתכוון לרשום את הMAC בראוטר ולעבור בין הרשת הקויות והאלחוטית דרך הלפטופ. למקרה שזה לא היה ברור, בTomato אני עובד עם DHCP אך כמה כתובות MAC (המחשבים הקבועים של הבית) שהנתב נותן להם IP סטטי.

פורסם

אני דווקא מתכוון לרשום את הMAC בראוטר ולעבור בין הרשת הקויות והאלחוטית דרך הלפטופ. למקרה שזה לא היה ברור, בTomato אני עובד עם DHCP אך כמה כתובות MAC (המחשבים הקבועים של הבית) שהנתב נותן להם IP סטטי.

הנחתי שזו כוונתך. תנסה. יכול להיות שהנתב ייתן לך לעשות דבר כזה, יכול להיות שלא. זה ממש תלוי בדרך שבה בחרו לממש את זה.
פורסם
  • מחבר

הנחתי שזו כוונתך. תנסה. יכול להיות שהנתב ייתן לך לעשות דבר כזה, יכול להיות שלא. זה ממש תלוי בדרך שבה בחרו לממש את זה.

ושוב תודה על העזרה. אני אעדכן ברגע שאני אחזיר את הלפטופ ואבדוק אם ההגדרות עובדות.

:xyxthumbs:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

יש תשובה!

לסיכום הנושא, לצערי הרב הראוטר לא הסכים להגדיר לשני MAC שונים את אותו IP ססטי. להזכירכם אני משתמש בLinksys WRT54GL אבל עם קושחת Tomato 1.07.

זה לא סיפור גדול, אני צריך רק לדאוג לפתוח פורטים לשני IP שונים במקום לאחד.

QTTP - שוב תודה על העזרה.

פורסם

יש פתרון ביניים: אתה יכול להגדיר לאחד מההכרטיסים IP סטטי ב-WINDOWS. למשל, אם אתה מתחבר ב-LAN (כבל) רק לרשת שלך, אין צורך ממשי שכרטיס הרשת יקבל IP דינאמי. ואז אתה יכול בנתב להגדיר אותו IP לכרטיס האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

יש פתרון ביניים: אתה יכול להגדיר לאחד מההכרטיסים IP סטטי ב-WINDOWS. למשל, אם אתה מתחבר ב-LAN (כבל) רק לרשת שלך, אין צורך ממשי שכרטיס הרשת יקבל IP דינאמי. ואז אתה יכול בנתב להגדיר אותו IP לכרטיס האלחוטי.

וואלה נכון, רעיון טוב. למרות שנראה לי שאני פשוט אשאיר את המצב כמו שהוא ופשוט אפתח פורטים שצריך לשתי IP שונים.

תודה רבה על כל העזרה.

פורסם

וואלה נכון, רעיון טוב. למרות שנראה לי שאני פשוט אשאיר את המצב כמו שהוא ופשוט אפתח פורטים שצריך לשתי IP שונים.

על לא דבר.

כמובן, תצטרך לפחות פורטים שונים לכל IP. בתוכנות כמו EMULE תצטרך לשנות את הפורט כל פעם ידנית. לא יודע אם זה ימצא חן בעיניך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים