עבור לתוכן

אז מתי נראה כבר את ה-ADSL2 המדובר של בזק?

Featured Replies

פורסם

ומה לדעתכם תהיה התגובה של HOT, תוך התחשבות, שפוטנציאלית, היא יכולה לקרוע לגזרים את ה-ADSL2 של בזק ע"י שחרור חבילות של עד 60Mbps (אם אני לא טועה) בלי הגבלת מרחק, בעוד ש-ADSL2 (בלי הפלוס) מסוגל, נראה לי להגיע ל-12Mbps (או 24Mbps מהירות הורדה) עם צורך במרכזיות כל חצי קילומטר...

אשמח לשמוע תגובות.

פורסם

איפה שמעת / ראית דבר כזה? (כנהראה זה שמועות שלא מבוססות בכלל במציאות)

אם קראת / ראית תתן קישור לאותו מקום...

פורסם

בכבלים בתקן DOCSIS 1.1 הקצב המקסימלי התיאורטי האפשרי הוא 38/9 (down/up) מסל"ש (מגה סביות לשניה).

בתקן 2.0 הקצב בUP מגיע ל27 מסל"ש.

בADSL2 הקצב הוא 12/1, בADSL2+ הקצב הוא 24/1 מסל"ש. בהרחבת הפרוטוקול אפשר גם להגיע ל3.5 מסל"ש בUP.

שתי בעיות ניצבות מול הרצון להגיע לכאלו קצבים.

הבעיה הראשונה היא הבעיה הטכנולוגית. על מנת לממש את התקנים המהירים יותר התשתית עצמה, הBACKBONE, צריכה להיות מוכנה או מתאימה.

זה לא עניין כ"כ טריוויאלי, המודמים צריכים לתמוך, הציוד בצד של החברה צריך לתמוך, התשתית עצמה צריכה להיות מספיק חזקה להתמודד עם כל המידע.

אני לא יודע להגיד לך לגבי הBACKBONE של הכבלים, אבל אני יודע להגיד לך שמבחינת בזק פחות או יותר הכל מוכן לADSL2.

וזה מביא אותנו לסיבה השניה שאין את הקצבים הללו בארץ והיא הרגולציה. הרגולציה, או בשמה האחר הגוף המחוקק של המדינה על מנגנוניו השונים, לא מאפשרת לחברות התקשורת לתת מהירויות יותר גבוהות ממה שכרגע משווק. הסיבות שונות משונות, אבל לא זאת הבעיה האמיתית בעניין הרגולציה (לדעתי לפחות).

הבעיה האמיתית, והסיבה שאנחנו לא גולשים ב100 מסל"ש כמו בקוריאה או שבדיה או יפן, היא שהממשלה לא משקיעה בתשתית התקשורת, היא מטילה את האחריות על חברות פרטיות ובאותו זמן מגבילה את השימוש של אותן חברות בתשתית שהן בונות ומתחזקות. למה לבנות לך תשתית לגלישה ב100 מסל"ש אם הממשלה בכלל לא נותנת להם למכור לך אותה?

פורסם
  • מחבר

מה הדפיקות המטומטמת לגבי ההגבלה?

פורסם

יש הגיון נורא פשוט

בהנחה שבזק יכולה לתת לך מחר 12 מגה מהירות הורדה

ולהוט אין תשובה תוך זמן לא קטן אתה נשאר אך ורק עם בזק

ואז אין תחרות שווה מחירים יקרים שווה שירות גרוע שווה אותך לא מרוצה

בקיצור נכון שזה דפוק אבל יש הגיון מאחורי העניין

ולגביי בזק יש כבר מספר מודמים שמוכנים ל ADSL 2 ו לי יש ECI בבית ורשום עליו ADSL2 +הוא מוכן לזה.

פורסם

נראה לי מוזר לכבלים אין "תשובה" ל12/1 מסל"ש, אלא אם כן הBACKBONE שלהם ממש חלש.

בכל מקרה, אם הממשלה הייתה משקיעה כסף בתשתית תקשורת ארצית אז לא הייתה בעיה.

זה נכון שיש הצדקות מסויימות לעניין הזה של ההגבלה, אבל כיום (ע"פ מה שידוע לי) יש לובי חזק נגד זה. חלק ממנו זה חברות שלא מעוניינות שבזק תצא מהגדרת המונופול שלה ע"מ להכניס שירותים זולים יותר, חלק זה מארגונים דוחפים טכנולוגיות מתחרות (למשל גלישה בסלולרי).

ולגביי בזק יש כבר מספר מודמים שמוכנים ל ADSL 2 ו לי יש ECI בבית ורשום עליו ADSL2 +הוא מוכן לזה.

כמו שאמרתי, בבזק הכל פחות או יותר מוכן לADSL2...

ובנוגע למודם הספציפי הזה, למרות שרשום עליו, הוא לא באמת ADSL2.

פורסם

אני לא חושב שאתה צודק

הוא ADSL 2 או לכל הפחות תומך עתידית ע"י עידכון קשוחה או משו

ואם אני לא טועה יש לו באפשרות מודלציה תמיכה ל ADSL2 ככה שרוב הסיכויים שהוא תומך

פורסם

אני אומר לך בתור מישהו שעבד פעם במוקד התמיכה של בזק.

אבל זה לא כ"כ משנה כי ממילא זה לא יעזור לך להיות עם מודם שבאמת תומך בADSL2/2+, זה לא משפר לך שום דבר בחיבור העכשווי.

כשיגיע הזמן לשדרג אני מאמין שיהיה לך מודם תומך.

פורסם

אני לא השווצתי או משו

המודם אצלי בבית זה לא אומר שהוא בשימוש ,

אני מנוי של הכבלים ידידי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים