עבור לתוכן

אבק במארז ומניעתו

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עכשיו. בקודם הייתי כל חודש צריך לפתוח ולנקות אבק עד שהוא שבק חיים.

מישהו עשה מארז אטום לאבק? יש אפשרות לדבר כזה בכלל?

אם אני אקח פילטרים של מזגן למשל, ואאטום את כל הפתחים של המחשב, לא יהיה טוב? יהיה חם מדי בפנים?

עניין האבק פשוט מטריף אותי.

תודה על העזרה

פורסם

נתין לקנות פילטרים שותאמו במיוחד למאווררים של המחשב.

ניתן למצוא אותם בכל חנות מחשבים נורמאלית.

הם מגיעים בגדלים של 80מ"מ, 92מ"מ ו120מ"מ. בהתאם לגודל המאוורר.

פורסם

תוכל גם להכין לך פילטרים מגרביונים או נייר מגבת, אבל קח בחשבון שכל הפילטרים האלו חוסמים כמות ניכרת של אוויר וכך משפיעים על הטמפ'

פורסם

הפילטרים שמותאמים למאווררים בדרך כלל חוסמים פחות.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הבעיה היא שיש עוד המון פתחים במארז שאין בהם מאווררים.

למשל שני הפתחים המחוררים הגדולים מול המעבד.

וכל מני חריצים מאחורה...

פורסם

הם מכניסים הרבה פחות אבק.

המאווררים הם שואבי האבק העיקריים במחשב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי סבבה.

אתם יודעים איפה אפשר לקנות רק פילטרים?

רוב מה שראיתי זה מאוורר עם פילטר ביחד.

פורסם

הם מכניסים הרבה פחות אבק.

המאווררים הם שואבי האבק העיקריים במחשב.

אבל המאווררים שואבים החוצה. לי מצטברים כמיות אדירות של אבק דווקא איפה שאין מאווררים. כמו מול המעבד למשל.

פורסם

כל עוד יש מסננים על המאוררים, אם תשאב יותר אוויר ממה שאתה מוציא לא יהיה לך אבק, המארז סגור יחיסת ואתה יוצר מצב של על לחץ בתוך המארז האבק לא יכול להכנס פנימה דרך שאר החורים.

פורסם

במארזי לחץ גבוה יש הרבה בעיות של סרקולציה. בעיקר כיסים של אוויר מת שלא זז ומתחמם יותר משאר האזורים.

יש 2 בעיות עם מסננים:

1) הם חוסמים את זרימת האוויר בצורה מאוד ברורה ומורגשת.

2) צריך לנקות אותם כל הזמן.

אני מנקה את שלי כל כמה שבועות והם והמארז בכלל יושב על השולחן והפילטרים שלי הם רשתות לא צפופות מידי (0.5 מ"מ)

מצטבר לי אבק על כל הפתחים של המחשב בגלל שהמארז הוא בלחץ נמוך.

יש 3 מאווררי 120 שמוציאים ו2 שמכניסים.

בגדול, ניקוי אבק פעם בכמה שבועות זה פחות עובדה והרבה פחות מסוכן מלהרביץ ניקוי מלא על המחשב פעם בשנה.

אם הטמפרטורות שלך לא בשמיים ואתה יכול להקריב כמה מעלות לטובת הגנה מאבק אז תעשה את זה.

מסננים על כל המאווררים שמכניסים אוויר + לשנות את המארז ככה שיהיו לך יותר מאווררים שמכניסים מאשר שמוציאים (קח בחשבון שיש מאווררים שדוחפים כמויות שונות של אוויר ועובדים במהירויות שונות) ואז לא יהיה לך אבק במארז אבל תצטרך לנקות את הפילטרים.

אם לא תנקה את הפילטרים הם יחסמו עוד יותר אוויר והטמפרטורות יעלו עוד יותר.

הזכרתי שהמארז שלי יושב על השולחן שלי ולא על הרצפה, זאת גם דרך לחסוך הרבה מאוד אבק.

פורסם
  • מחבר

כנראה שאי אפשר להימנע מזה לגמרי...

תודה רבה על כל המידע, שמתי מסנן על המאוורר הקידמי, ועכשיו אני גם קצת יותר מודע לנקיון של הסביבה של המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים