עבור לתוכן

רעשים סטטיים - X-FI FATALITY

Featured Replies

פורסם

הי יש לי רעשים סטטיים מעצבנים ביותר (אותי לפחות) שאני לא יודע ממה הם נובעים ורציתי להתייעץ איתכם פה בפורום אולי תוכלו להאיר על הבעייה שלי קצת אור ולעזור לי לפתור אותה.

אני לא אודיופיל קשה אבל אני אוהב לשמוע טוב והשקעתי סכומים לא מבוטלים כדי לשמוע בצורה סבירה לפחות והרעשים הסטטיים האלה פשוט הורגים אותי.

אז ככה האלמנטים שיש ברשותי הם כאלה :

מחשב :

לוח גיגהבייט עם כרטיס קול מובנה (לא בשימוש אבל מותקן במחשב - לפעמים אני משתמש בו לכן הוא לא מנוטרל כרגע, כל הסאונד מופנה לקריאייטיב) IPE1000PRO 2 W

מעבד P4 2.8

2 גיגה זיכרון

כרטיס קול : X-FI Fatality עם פנל 5.25 - יציאות אופטיות וכו ...

מערכת הפעלה WIN-XP PRO עם כל העדכונים הרלוונטיים של קריאייטיב לכרטיס קול, חשבתי פעם על וויסטה אבל היא לא תומכת בכל המאפיינים של הכרטיס אז חזרתי לאקס פי.

כמו כן אני משתמש בפאנל הקדמי והיציאה האופטית שלו לחיבור למגבר -

מגבר מסוג סוני - דגם לא זוכר ולא רלוונטי מאחר שהרעשים לא נובעים ממנו (בדקתי גם באוזניות ישירות מהכרטיס קול)

אוזניות - סוני MDR-V700 - נבדקו מול נגנים ניידים וכו, דרך הנגנים אין רעשים סטטיים מסוג כלשהוא

כמו כן אם זה רלוונטי - המחשב יושב בתוך מארז של זלמן מאלומיניום מלא (אני משדרג לאט לאט , והחלפתי מארז ומסך לאחרונה , השלב הבא זה לוח מעבד זיכרון (מחכה לPENERYN) -

בעבר הייתה לי נזילה מהמערכת קירור מים שהייתה לי במחשב - הנוזל קירור פגע בכניסה של הכרטיס מסך וביטלתי את המערכת קירור לבינתיים,

הכרטיס קול נקנה אחרי זה , לכן אני לא מקשר את הנזילה כאפשרות לרעשים הסטטיים..

כרגע האוזניות מחוברות ישירות לכרטיס דרך הפאנל הקדמי ועדיין יש רעשים סטטיים, גם בשמיעה דרך המגבר החיצוני אני חווה את הרעשים הללו

הסאנוד מצויין לטעמי אבל הרעשים הורסים לי את זה ..

כמובן שמרגישים אותם במצב של PAUSE או בהפסקות בין שירים וכו ..

למישהו יש רעיון מאיפה נובעים הרעשים הסטטיים ?

פורסם

השתקת את כל הLine In?

פורסם

זה ידוע בכרטיסי Creative ובגלל זה האנשים עם חומרת סאונד מתקדמת נוטשים אותה ועוברים לכרטיסים אחרים.

יש בפורום הזה דיונים נרחבים בנושא הזה - לחלק ניתוק מ- Line In פותר את הבעיה, לחלק החלפת לוח אם מבוסס על nForce Chipset וחלק אחר פשוט ויתרו ועברו ל Auzen / Xonar / וכרטיסים טובים אחרים.

פורסם

כמו שאמרו פה, זו בעיה שקיימת בחלק מכרטיסי קריאטיב. עם זאת, זה קורה הרבה עם כרטיסים אחרים גם כן. לכן, לפני שקובעים סופית שהבעיה בכרטיס, כדאי לבדוק מספר דברים.

ראשית, תדאג להשתיק כל התקן שלא בשימוש (כולל line in, mic, cd וכו'). אחרי זה, תדאג שהכבל מחובר כראוי, ושהכרטיס יושב כראוי על הלוח והמארז. לבסוף, תנסה לבדוק את עם כבל אחר, ואת הכרטיס במחשב אחר. לעיתים יש בעיה של ground שגורמת לרעשים.

Anatoli.

פורסם

גם לי הייתה בעיה דומה עם ה-X-FI שלי בהתחלה,הכבל שחיבר בינו(היציאה האנלוגית) למגבר שלי "לכד" רעשים חשמליים שהמחשב מפיק

כמו תנועת העכבר,או רעשי הכוננים,והיה אפשר לשמוע אותם בצורת רעשים חלשים..החלפתי כבל והבעיה הפסיקה.

פורסם

כרגע האוזניות מחוברות ישירות לכרטיס דרך הפאנל הקדמי ועדיין יש רעשים סטטיים

זה ידוע שחיבור דרך הפאנלים הקדמיים האלה פוגע בסאונד, תנסה לחבר ישירות ליציאת הליין אאוט של הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים