עבור לתוכן

הסרת גוף קירור מתושבת 939

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

השאלה בכותרת, איך ניתן להסיר את גוף הקירור מבלי לגרום לנזק למעבד וללוח אם?

פורסם

באיזה גוף קרור מדובר ?

אם אין לך את הידע הדרוש כדי לעשות זאת תן למשהו שמבין שיעשה את זה, חבל שמשהו יהרס,

אנחנו לא יכולים להנחות אותך מכאן.

פורסם

אם מדובר בגוף קרור STOCK של AMD : יש ידית שחורה באחד הצדדים, היא נועלת ומהדקת את הצלעות למעבד. מסובבים אות לפתיחה, אח"ח מזיזים את הצלעות ימינה ושמאלה(מעלה ימינה מעלה שמאלה, זה מה שאפשר) בשביל שלא יגרם מצב שבו אתה שולף את הצלעות עם המעבד דבוק אילהם מלמטה. לאחר מכן מנתקים את אחד הקליפסים של הצלעות מהתושבת, אח"כ את השני ואז מרימים את הצלעות.

אם יש לך ספק - אל תעשה את זה ללא עזרה ממישהו שעשה את זה כבר כי אתה יכול לגרום נזק בלתי הפיך, למרות שזה תהליך פשוט.

עוד משהו, תוודא שהמחשב לא בחשמל כשאתה עושה את זה (שלא ייגרם בטעות קצר בלוח האם).

פורסם
  • מחבר

זה גוף קירור של SPIRE שנמכר בזמנו ב KSP כתחליף של הקירור סטוק. אני מכיר את השיטה של הזזה עדינה של הגוף קירור עד שהוא מתנתק אך מעולם לא ניסיתי את זה.

האם יש שיטה יעילה יותר כמו לאמץ את המעבד לפני פירוק גוף הקירור כדי השהמשחה או הפד - (אני לא יודע מה יש שם) יהיו חמים ואז להוציא את גוף הקירור?

פורסם

מזיזים את הצלעות ימינה ושמאלה(מעלה ימינה מעלה שמאלה, זה מה שאפשר) בשביל שלא יגרם מצב שבו אתה שולף את הצלעות עם המעבד דבוק אילהם מלמטה. לאחר מכן מנתקים את אחד הקליפסים של הצלעות מהתושבת, אח"כ את השני ואז מרימים את הצלעות.

פורסם
  • מחבר

מה סדר הפעולות?

האם קודם משחררים את התופסן הגדול, לאחר מכן מזיזים קצת את גוף הקירור ואז משחררים את התופסני מתכת? או שקודם כל משחררים את כל התופסנים הגדול ואחר כך הקטנים ואז מזיזים את גוף הקירור בעדינות?

פורסם

הבעיה עם משחה היא שבחום היא נוזלית ונוצר מעין ואקום בין המעבד לצלעות. אתה יכול לחמם את המעבד גם בפעולה רגילה, לכבות ולבצע את התהליך שרשמתי וזהו.

תשלוף את הצלעות בזוית ישרה ללוח אם כך שגם אם המעבד ייצא (אני בספק) אז לא יתעקמו רגלים, אז קח מברג שטוח, שים אצבע על הרגלים של המעבד (שלא יעוף) תכניס את המברג בין הPCB של המעבד לצלעוצ ותן חצי סיבוב עם המברג...זהו![br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 18:52:23

מה סדר הפעולות?

האם קודם משחררים את התופסן הגדול, לאחר מכן מזיזים קצת את גוף הקירור ואז משחררים את התופסני מתכת? או שקודם כל משחררים את כל התופסנים הגדול ואחר כך הקטנים ואז מזיזים את גוף הקירור בעדינות?

משחררים הכל ומזיזים.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אני אנסה את זה מחר כשיגיע (אני מקווה) הקירור החדש - הזמנתי ALPINE 64 של ארקטיק קולינג - די זול טוב ושקט, מעולה למחשב של אשתי.

פורסם
  • מחבר

עכשיו סיימתי להתקין את הגוף קירור החדש, ההסרה של הישן עברה בלי בעיה, כמו שצויין קודם: שחרור התופסן הלחיץ לאחר מכן התופסן הרגיל, הזזה קלה מאוד של גוף הקירור והוא בחוץ.

שמתי את גוף הקירור החדש הוא ענק לעומת הישן, שקט יותר ויש שיפור קל בטמפרטורות.

אני מאמין שעם הזמן כשהחומר התרמי שבתחתית גוף הקירור יהיה קצת יותר יעיל הטמפ' ישתפרו.

פורסם

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה!

שכחתי לציין שבתחתית גוף הקירור הישן היתה רק משחה תרמית פשוטה והיא עדיין היתה לחה.

אני מאמין שאם היה הגוף קירור המקורי של המעבד עם הפד התרמי היה יותר קשה להוציא אותו, כי אז באמת היה נוצר אפקט הוואקום הידוע, מה גם שאת הגוף קירור החדש מצמידים ע"י הברגה ולא ע"י סגירה בלחץ כמו ברוב גופי הקירור של אתלון 64 לסוגיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים