עבור לתוכן

ראוטר פנימי ?

Featured Replies

פורסם

אין לי מושג אם אני שואל נכון ?

ברשותי מחשב שולחני המחובר ישירות עם מודם לשקע הADSL .

וברשותי גם מחשב נייד עם WIFI תקשורת מובנה .

האם אני חייב לרכוש ראוטר אלחוטי כדי לגלוש בנייד באלחוט ?

או שישנם כיום כרטיסים / נתבים שמחוברים לסלוט על הלוח אם שמשמשים כנתב אלחוטי ?

תודה .

פורסם

בפשטות, התשובה היא לא, אתה לא חייב, אבל זה מקל על התהליך.

אם תתקין במחשב עם האינטרנט כרטיס רשת אלחוטי, לא משנה איזה, תוכל כבר לחבר בין המחשבים במה שנקראה חיבור AD-HOC.

החיבור הזה דומה לחיבור בין שני מחשבים עם כבל ואתה יכול לשתף את האינטרנט ע"פ הסטיקי ICS.

חלק מכרטיסי הרשת האלחוטיים נותנים לך גם אפשרות לעבוד במצב נקודת גישה (ACCESS POINT). החיבור הזה דומה לחיבור אל נתב ובעצם אתה יוצר לעצמך רשת אלחוטית שיכולים להתחבר אליה כמה מחשבים בו זמנית. אחרי החיבור שוב השיתוף הוא ע"פ המדריך ICS.

היתרון פה הוא בבטיחות וקלות עבודה.

הרבה מכרטיסי הרשת בחיבור PCI מגיעים עם האפשרות הנ"ל וחלק מהכרטיסים בחיבור USB, צריך לבדוק במפרט הכרטיס.

אם אתה ממש רוצה להתפרע ויש לך זמן וציוד, אתה יכול לקחת מחשב ישן, להרכיב עליו את המודם הפנימי, כרטיס אלחוטי וכרטיס רשת רגיל ולהתקין עליו מערכת הפעלה שתגרום לו לפעול כנתב (בדר"כ הפצה מיוחדת של לינוקס). אתה יכול להתקין עליו חומת אש מלאה, אנטי-וירוס, חסימת תכנים ועוד אלף ואחת תכונות תקשורת.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכווין שהאפשרות הראשונה יוצרת רשת לא מאובטח והשנייה כן ?

והאם הדרך השנייה פותרת את הבעייה אז היא ממש חוסכת את הראוטר וההתעסקות איתו (פורטים וכו) ?

פורסם

באפשרות השניה אתה יכול ליצור חיבור מאובטח. כמובן שזה ממולץ.

בכל מקרה תהיה לך התעסקות עם פורטים כי במחשב ה"ראשי" תצטרך להגדיר אותם בחומת האש, אבל זה לא ברמה של ההגדרה בנתב.

וכמו שאמרתי מקודם, התקנת נתב תפשט לך את החיבור לא תסבך אותו.

בחיבור ללא נתב המחשב הנייד יהיה תלוי במחשב הנייח, אם לדוגמא המחשב הראשי כבוי לא תוכל לגלוש. אם המחשב הנייח בדיוק יבצע אזושהי עבודה מאומצת הגלישה במחשב הנייד תפגעה.

פורסם
  • מחבר

מעולה , תודה . רוב הזמן רק אני משתמש במחשב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים