עבור לתוכן

[עזרה] תזמון זכרונות CORSAIR XMS2 675Mhz בOC ל800Mhz! כנסו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כהמשך לOC של המחשב שלי, החלטתי לעלות מFSB375 ל400.

מה שהעלה את המעבד ל3.2 (X8, 1.36V, יציב 3 שעות בPRIME95 והגיע עד 51 מעלות - אני מרוצה).

ואם זאת, העלה את הזכרונות ל800Mhz (מהירות מקורית 675).

הבעיה היא כזאת,

במהירות הזאת אני לא מצליח להגיע לתזמונם 4-4-4-12, או אפילו 5-5-5-15.

אני עכשיו עובד על תזמונים 5-6-6-18, עם מתח של 2.06V וזה עדיין לא עובד כזה טוב, אחרי 20 דקות בדיקת זכרונות בPRIME95 קיבלתי שגיאה =/ .

(החברה אומרת שהם אמורים לעבוד ב1.9 ב675 עם תזמונים 4-4-4-12 מה שלא בדיוק נכון, היה צריך עוד מתח).

האם נראה לכם שאני יכול לעלות עוד את המתח של הזכרונות בלי לגרום ליותר מדי נזק? יש בכלל סיכוי להרוס את הזכרונות מ-OverVolt?

לזכרונות אומנם יש אחריות לכל החיים, וגם אם לא, אני יוכל לעמוד ב70$ שיעלו לי חדשים, אבל מעדיף שלא.

מה נראה לכם כדאי לעשות? להשאיר ככה?

לעלות במתח באיזה +0.1 להשאר על תזמונים האלה ולהתפשר?

או לעלות במתח איזה +0.3 או משו ולהוריד תזמונים חזרה ל4-4-4-12 ?

תודה רבה,

פיטר.[br]פורסם בתאריך: 22.09.2007 בשעה 20:13:13

*** עריכה קטנה:

העלתי את המתח קצת, ל2.11V, והם מצליחים לעבוד על 5-5-5-15, 800Mhz.

עכשיו אני מריץ PRIME95 ואני יעדכן.

פורסם

המתח אותו אתה מציב בהגדרות, לא מתקבל במדוייק בכל לוח, יכול להיות שהמתח המתקבל הוא נמוך יותר, תבדוק קריאות מתחים בביוס.

אם הזכרונות לא עומדים בנתונים שלהם, יש לך זכות לקבל החלפה באחריות.

תוכל לדעת אם תוספת מתח היא אפקטיבית כאשר הוא מניב לך עוד MHz ו\או תזמונים נמוכים, אך אם אחרי תוספת המתח הזכרונות פחות יציבים, זה יהיה מתח אשר מזיק להם.

כשמוסיפים מתח גבוה אשר גורם לחימום הזכרונות (בלי קשר ליציבותם), יש לקררם עם מאוורר מעליהם למניעת שחיקה.

פורסם
  • מחבר

המתח אותו אתה מציב בהגדרות, לא מתקבל במדוייק בכל לוח, יכול להיות שהמתח המתקבל הוא נמוך יותר, תבדוק קריאות מתחים בביוס.

אם הזכרונות לא עומדים בנתונים שלהם, יש לך זכות לקבל החלפה באחריות.

תוכל לדעת אם תוספת מתח היא אפקטיבית כאשר הוא מניב לך עוד MHz ו\או תזמונים נמוכים, אך אם אחרי תוספת המתח הזכרונות פחות יציבים, זה יהיה מתח אשר מזיק להם.

כשמוסיפים מתח גבוה אשר גורם לחימום הזכרונות (בלי קשר ליציבותם), יש לקררם עם מאוורר מעליהם למניעת שחיקה.

תודה רבה על התגובה שלך.

אני מודע לקטע של נפילת המתח, בעיה די גדולה בלוח שלי (DS3P - לדוגמא, המתח שאני נותן למעבד בביוס הוא 1.4 ובאמיתי הוא 1.36 - ע"י CPU-Z).

נתתי לזכרונות בביוס +0.30 מה שהתבטא ב2.11V (ע"י EVEREST).

הוספת ה+0.5 האחרונים היתה מצויינת.

הזכרונות הצליחו לעשות BOOT על 5-5-5-15, ירדתי ב0.2 בSUPER-PI, ועברתי שעה+ של PRIME95 (בדיקת RAM) בלי שגיאות (כמו שהיו לי בניסיון הקודם אחרי 20 דקות).

נראה לי שאני ישאיר את הזכרונות במצב הקיים.

2.11V, 800Mhz, 5-5-5-15 . יציב לחלוטין.

פיטר.

פורסם

תבדוק 5-4-5-15 / 5-5-5-12 / 4-5-5-15 או שילובים נמוכים יותר.

פורסם
  • מחבר

תבדוק 5-4-5-15 / 5-5-5-12 / 4-5-5-15 או שילובים נמוכים יותר.

איזה מהשילובים יהיה עדיף?

אשמח אם ישלך איזה קישור למאמר שמסביר מה המספרים באמת אומרים, כי הידע שלי טיפה מוגבל בתחום הזה.

תודה רבה.

** עריכה:

בשיטת הניסוי וטעיה, הצלחתי לעשות בוט על 4-5-5-12. זה הכי נמוך.

הגעתי בSUPER-PI ל16.032.

פורסם

מאמר המסביר על התזמונים של הDDR:

http://www.diy-street.com/forum/showthread.php?t=11397

4-5-5-15 יהיה שקול בביצועים ל5-4-5-12 בערך , תלוי באופי הצ'יפסט והמעבד.

אם הצלחת 4-5-5-12 , תנסה 4-4-5-12 , יהיה קשה יותר לזכרון ומומלץ לנסות בפחות 50MHz DDR.

פורסם
  • מחבר

מאמר המסביר על התזמונים של הDDR:

http://www.diy-street.com/forum/showthread.php?t=11397

4-5-5-15 יהיה שקול בביצועים ל5-4-5-12 בערך , תלוי באופי הצ'יפסט והמעבד.

אם הצלחת 4-5-5-12 , תנסה 4-4-5-12 , יהיה קשה יותר לזכרון ומומלץ לנסות בפחות 50MHz DDR.

אוקי. דבר ראשון תודה על המאמר, בהחלט מצויין בעל הרבה מאוד מידע.

הסקתי הרבה מסקנות, וכמה נוסחאות.

אני ינסה לתזמן את הזכרונות מחדש ואני יחזור עם תשובה, בתקווה לשבור את מחסום ה16 בSUPER-PI =]

תודה אחי,

פיטר.

** עריכה / עדכון:

אוקי, הצלחתי לעשות בוט על 4-4-6-12. מצויין.

עכשיו הבעיה היא שהמונחים שהשתמשו בהם במאמר הם לא אותו דבר שרשום אצלי בביוס.

אז העלאתי תמונה של הביוס שלי:

dsc00987zz3.jpg

מה המקומות המסומנים מציינים? ואיזה הגדרות נראה לך שכדאי לתת להם?

פורסם

בעקרון עדיף להוריד כל תזמון, לאחר מכן לבדוק השפעתם על הביצועים.

בוט = הכוונה ליציב או לא לפי מה שאתה אומר?

אם הצלחת 4-4-6-12 , בטוח תצליח 4-4-5-12 , מתחת לזה הרבה יותר קשה לרדת.

אולי תצליח להוריד קצת בTRAS - אם יתן לך עוד ביצועים תוריד, אחרת לא שווה להוריד מתחת ל12.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני ינסה את ה4-4-5-12.

חוץ מזה החלטתי להשאיר את כל השאר על AUTO, המחשב מספיק מהיר גם ככה. אין למה למשוך אותו.

תודה על התגובה.

פורסם

למעבדים של אינטל יותר חשוב תדר העבודה של הזיכרונות מאשר התיזמונים שלהם, תשתדל להשאר ב800 גם במחיר תזמונים משוחררים מאוד.

וכן, אפשר לשרוף זכרונות מOVERVOLTAGE כמו כל רכיב אחר. אתה יכול למשוך עד 2.2V לדעתי.

פורסם

למעבדים של אינטל יותר חשוב תדר העבודה של הזיכרונות מאשר התיזמונים שלהם, תשתדל להשאר ב800 גם במחיר תזמונים משוחררים מאוד.

אם אני לא טועה, במעבדי AMD לעומת זאת אסור לעלות מעבר לתזמונים של 4-4-4-12, אחרת הירידה בביצועים דראסטית.

פורסם

רק אזהרה קטנה:

בלוחות P35 של גיגהבייט - יש UNDERVOLTAGE למעבד אבל לזכרונות זה הפוך!

ככל שתעלה את המתח לזכרונות...הלוח יתן יתר מתח ממה שרצית בביוס...הזהר.

אם תוכל עדיף לנטר את המתח עם DMM בנקודות המדידה השונות בלוח.

פורסם

כל עוד הוא לא עובר את רמת המתח הנורמאלית, אין לו מה לחשוש.(2.2V+-)

ואין שום סיבה שהזכרונות יצטרכו יותר מתח מזה, לפחות לא במהירות הזו. למען האמת אני בספק אם הם יצטרכו בכלל 2.1V.

פורסם

וכן, אפשר לשרוף זכרונות מOVERVOLTAGE כמו כל רכיב אחר. אתה יכול למשוך עד 2.2V לדעתי.

זה תלוי באילו צ'יפים מדובר, אם הוא מוריד תזמונים מבלי לאבד תדר, אז למה לא להוריד תזמונים?

יש צ'יפים שכמה שלא תעלה להם את התזמונים, לא תשיג עוד תדר, כנ"ל לגבי מתח.

פורסם

אם הוא מצליח אז כמובן שעדיף, רק לא צריך לשבור שיניים (לדעתי) בשביל CL אחד שייתן שינוי לא משמעותי ומערכת לא בהכרח יציבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים