עבור לתוכן

ציוד אופטימלי לשמיעת MP3 ממחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז מה בעצם הציוד הטוב ביותר לשמוע MP3? נניח בצד לרגע את הנושא של האוזניות, ונתרכז בכל השאר. כרטיס קול מומלץ?

מגבר, DAC....?

תודה!

פורסם

מה אתה מגדיר אופטימלי/הטוב ביותר? אין לזה סוף.

הכל קשור בתקציב.

פורסם

ולמה לשמוע MP3?

תעבור על הדיון הארוך שהיה לנו פה לפני שבוע גג בנוגע ל-MP3, אולי זה יפתח לך קצת את העיניים או את האוזניים :)

Anatoli.

פורסם

אנטולי אתה ממש מגזים, אתה בין היחידים בפורום שיכולים להרשות לעצמם לקטר על MP3 320KBPS.

מיותר לשטוף את המוח לאנשים שזה לא ישפיע עליהם והם סתם ירתעו בלי סיבה.

בקיצור ALLANON, כמו שיוסי רשם הכל תלוי בתקציב (ראה ערך "צוואר הבקבוק של אנטולי";)), וזה גם תלוי מאוד באוזניים של המשתמש.

פורסם

אני ממש לא מגזים. אתה מבלבל 2 דברים. MP3 בקצב של 320 שהומר כמו שצריך מדיסק מקורי הוא משהו שאפשר לחיות איתו. אבל MP3 בפני עצמו מתקשר אצל הרוב המוחלט של האנשים ל-MP3 שהם מורידים מהרשת שזה תמיד בקצבים נמוכים יותר, וההמרה שלהם בוצעה במה שנקרא "עבודה ערבית". תסלח לי, אבל מי שלא שומע הבדל בין החרא הזה לבין קובץ איכותי, מבזבז את הכסף שלו על ציוד אודיו לשווא. לא רק זה, השקעה של כסף בשביל לשמוע קבצים נחותים כמו אילו שנמצאים בכל מקום ברשת בפורמט mp3 באיכות ירודה היא לא השקעה, אלא זריקה של הכסף לפח.

Anatoli.

פורסם

מי שמוריד את כל הג'אנק מהאימיול יודע מראש מה הוא מוריד.

אבל לא חסר ברשת קבצי MP3 320KBPS ברמה טובה (למשל הדיסקים בקיווץ שמורידים מטורנטים).

פורסם
  • מחבר

מוזר, שלחתי תגובה אבל היא נעלמה :s05:

לא משנה, אני אחדד את השאלה המקורית כי לא ניסחתי את עצמי נכון.

כמובן שלא שאלתי על דגמים ספיציפיים, מה שענייין אותי זה לאור העבדה ש MP3 (ונניח לצורך העניין גם 192 VBR אבל לרוב 320) די נחות, איזה ציוד כדי לחבר למחשב כדי למצות עד תום את הפוטנציאל. כלומר, מגבר, DAC, ציוד אחר שכדאי לחבר לשרשרת מבלי בעצם לזרוק כסף לאוויר כי מילא לא ישפר את הסאונד.

אולי הדבר היחיד שכן הייתי רוצה לדעת ספיציפית זה כרטיס קול. יש כרטיס קול שבאמת שווה לקנות למחשב או שגם כרטיס בינוני בסגנון אודיג'י 2 זה מספיק.

נ.ב. כל המחשבות האלו באו לאחר קניית RP-21 בהמלצת אנטולי. לשמחתי אני כבר שבוע לא יכול להוריד אותם מהראש...מה יהיה? ;D

תודה.

פורסם

עכשיו קצת יותר קל.

בהתייחסות אל הציוד שלך אז אין לך שום סיבה להשקיע עוד שקל, גם אם היתה לך ספרית FLAC ענקית.

עכשיו בוא נגיד ובמערכת שלי, שהשקעתי בה לא מעט, 80% זה MP3 וקיבלתי שדרוג בסאונד עם כל רכיב מהמערכת (DAC,מגבר,כרטיס קול).

אבל בוא נגיד שלא כדאי להשקיע מעבר למה שאני השקעתי על ספריית mp3.

פורסם

DAC, מגבר, ושאר ירקות אני לא רואה סיבה לרכוש, זה כבר יהיה לא כדאי כלכלית. אבל כרטיס קול טוב יכול להועיל במידה והקבצים שלך הם באיכות טובה ולא רוב הזבל שיש ברשת. השאלה היא איזה כרטיס יש עכשיו.

X-Fi בימינו עולה לא הרבה, ובתאכלס למרות שיש טובים ממנו הדגמים הזולים יותר שלו נותנים סך הכל תמורה סבבה עם איכות קול סבירה ביותר ויציאה עם עוצמה טובה. גם ה-Revolution 5.1 הוא אפשרות מצוינת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

עכשיו קצת יותר קל.

בהתייחסות אל הציוד שלך אז אין לך שום סיבה להשקיע עוד שקל, גם אם היתה לך ספרית FLAC ענקית.

עכשיו בוא נגיד ובמערכת שלי, שהשקעתי בה לא מעט, 80% זה MP3 וקיבלתי שדרוג בסאונד עם כל רכיב מהמערכת (DAC,מגבר,כרטיס קול).

אבל בוא נגיד שלא כדאי להשקיע מעבר למה שאני השקעתי על ספריית mp3.

לא הבנתי כל כך, מצד אחד לא כדאי להשקיע עוד שקל מצד שני לא מעבר ממה שאתה השקעת והשקעת לא מעט. :silly:

השאלה היא איזה כרטיס יש עכשיו.

AUDIGY 2

פורסם

לא חושב שתרגיש הבדל ששווה את הכסף בין האודיג'יי ל-XFI זול.

הרבולושן 5.1 כרטיס מעולה למחיר שלו אבל ממה שקראתי יש לו פאשלות בסראונד.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שתרגיש הבדל ששווה את הכסף בין האודיג'יי ל-XFI זול.

הרבולושן 5.1 כרטיס מעולה למחיר שלו אבל ממה שקראתי יש לו פאשלות בסראונד.

מה זה X-FI לא זול, 900 ש"ח או הדגמים יותר יקרים? ראיתי שיש להם DAC מובנה...

פורסם

לכל רכיב אודיו שיש לו יציאה אנלוגית יש DAC (=ממיר אותו דיגיטלי לאנלוגי) מן הסתם... אולי התכוונת למגבר מובנה.

אממ אני חושב שהוא התכוון יותר דגמי הAudio והGamer, שעולים בסביבות 400-500 ש"ח, שהם לא נשמעים טוב כמו הדגמים היותר מתקדמים (מיוזיק ומעלה).

יש כרגע למכירה בלוח יד שנייה M-AUDIO רבולושן, מציע לבדוק אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים