עבור לתוכן

בעיה בשליטה מרחוק ברשת ביתית ונושא אבטחה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

התקנתי רשת ביתית ע"י ראוטר אלחוטי, שאליו מתחברים המחשב הנייח והנייד.

על הנייח יש את קבצי המוזיקה והוא זה שמחובר למערכת, אז אני רוצה לשלוט עליו עם הנייד וככה להשמיע מוזיקה.

ניסיתי להשתמש בREMOTE DESKTOP של ווינדוס.

הבעיה - כשאני משתלט על הנייח באמצעות הנייד- אני בוחר בקובץ שיר, הנגן של הנייח עולה, אבל האודיו עצמו מוזרם לנייד שלי ומושמע ממנו ולא מהנייח לכיוון המערכת.

לא ברור לי למה, הרי אני עובד על המחשב מרחוק. וברגע שהנגן מוזיקה של הנייח עולה, למה הוא עושה לי streaming למחשב השולט?

ושאלה נוספת, איך אני מגן על עצמי משליטה מרחוק מבחוץ? הגדרתי את הראוטר לקבל רק את הMACS של 2 המחשבים שלי, וכמובן שיש גם סיסמה, אבל מישהו אמר לי שזה עדיין לא מוגן. יש עוד מה לעשות?

האם כשאני מגדיר את רשימת הMACS בראוטר, אז הוא רק מונע כניסה מבחוץ של מאקים אחרים, או שהוא גם מונע תעבורה פנימית של מאקים אחרים?

תודה

פורסם
ffsnm2.jpg
פורסם
  • מחבר

תודה :)

כנראה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד...

ולגבי נושא האבטחה? מה הדרך הכי בטוחה להשתמש בREMOTE DESKTOP אבל להגן מפני נסיונות חיצוניים?

פורסם

חסימת כתובות MAC לא שווה אבטחה, אלא מניעת כניסה לא מכוונת לרשת שלך.

האבטחה היחידה לרשת אלחוטית זה הצפנת WPA/WPA2. ברשת ביתית היא תהיה בתצורת PSK (מפתח מרכזי שכולם משתמשים בו).

אם אתה באמת מעוניין באבטחה אז הקוד שאתה מגדיר לרשת צריך להיות לפחות 20 תוים כמה שיותר רנדומאליים.

ואם כבר 20, אז למה לא ללכת על המקסימום - 64 תוים רנדומאליים. גם ככה את לא יכול לזכור את זה, שים את הקוד בתוך קובץ טקסט על דיסק-און-קי ותעביר ככה בין המחשבים.

אם זה רק בין המחשבים ברשת אז אין צורך בעוד אבטחה.

אתר לקבלת רצף תוים הכי קרוב לראנדומלי שאפשר פחות או יותר

www.grc.com/passwords

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים