עבור לתוכן

שני מעבדים-לוח אם אחד

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכול חברי הפורום. ;)

יש לי שאלה קצת....מוזרה.

אפשר להתקין 2 מעבדים על לוח אם אחד?אתמול ראיתי כמה סרטונים בYOUTUBE ושם מדברים על מערכת בעלת 8 ליבות(מעבד 4 ליבות 2X )

זה אפשרי?אם כן,אז אפשר לפרט על זה קצת...?

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

יש לוחות כאלה שמיועדים בעיקר לשרתים. ל-AMD יש לוחות שאפשר להרכיב עליהם 2 מעבדי אופטרון בסוקט F, ולאינטל יש לוחות דומים למעבדי ה-Xeon. מעבדים אלה הם כפולי-ליבה כמובן כך שבמערכת יש 4 ליבות סה"כ.

לא מזמן AMD גם ניסתה לשחרר משהו דומה לשוק הביתי בשם AMD 4X4 שלא כ"כ הצליח. אם אני זוכר נכון ההבדל היה שהלוחות היו עם סוקט 940 במקום F כדי להתאים עליהם את מעבדי השוק הביתי.

פורסם

יש ארכיטקטורה כזו,קוראים לה SMP

זה לא מיועד למחשבים ביתיים בגלל ש:

1)זה יקר למדי

2)המעבדים האלה לא עובדים בארכיטקטורת X86

פורסם

העלות מאד יקרה ולכן התחילו את נושא ה CORE!!!

לוח: בערק פי 5 יותר יקר

זכרונות : גם ודורשים בקרה כפולה לקריאה וכתיבה

בקרי דיסקים : מובנים בדר"כ מתצורת RAID ל SCSI או IDE \ SATA .

האם משתלם ? כן אם אתה צריך הרבה עח חישוב !

מי צריך ? חברות גדולות עם בסיסי נתונים רצחניים (MYSQL או EXCHANGE)

שרתי דואר וכן שרתי VM ....

חברה טובה שמיצרת לוחות היא TYAN

פורסם

לוח אם sli בממוצע עולה 1200 שקל ולהוסיף ללוח sli של אסוס צריך עוד 600 שקל עכשיו השאלה למה זה טוב?

נניח אתה צריך בעתיד לשדרג את המחשב אז במקום לקנות מחשב חדש אתה קונה רק עוד מעבד של ארבע ליבות וזה יעשה שידרוג משמעותי .

עכשיו תגיד לי למה זה לא שווה?

פורסם

^^^

ולמה לא שווה ליקנות עכשיו מעבדים מרובעי ליבה, הסיבה פשוטה הם לא טביעים לכן עדיף לחכות למעבדים הבאים של אינטל\AMD

וגם בישביל לנצל את ה-4 ליבות אתה צריך תמיכה מצד התוכנות\משחקים שאתה מישתמש בהם כי עם לא אתה לא תשים לב להבדל ענק בביצועים בין מעבד כפול ליבה.

לפותח התראד.

עם אין לך שימוש של שרתים SQL וכוליי כמו שאמרו פה, אין לך מה לחפש בלוח עם שני מעבדים.

חסרונות:

יקר מאוד.

ביצועים די נחותים בישביל תועלת\מחיר.

יתרונות:

כוח עיבוד חזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים