עבור לתוכן

קריאה להתנגדות למגמת הספקים לתשלום לפי כמות מידע!

Featured Replies

פורסם

גם בכתבה בYNET וגם בכתבות קודמות בעיתונות הכתובה והאלקטרונית, נראה כי מתקרב זמן בו ספקי האינטרנט רוצים להעביר את הציבור המשלם (שזה אנחנו) למודל של תשלום על פי תוכן - משמע, ככל שאתה מוריד יותר אתה משלם יותר.

אני רואה בזה אי צדק, ממספר סיבות:

1. התשלום שאנחנו משלמים היום גבוה משמעותית מזה שמשלמים בחו"ל (ארה"ב ואירופה), והתמורה נמוכה גם כן.

2. אנחנו לא מקבלים פיצוי על תקלות בתקשורת שקורות, ולא לעיתים רחוקות, אז אין שום סיבה שהם יקבלו פרס על אי קיום תקשורת תקינה בצורה של עליית רווחים בלתי מוצדקת.

3. אם להיות כנה, רוב תעבורת התקשורת ה"מהירה" בארץ היא של תוכנות לשיתוף קבצים, וזו גם הסיבה המרכזית אם לא היחידה לחיבור לאינטרנט מהיר.. כך שאם הם הופכים אותה ללא כדאית כלכלית, אין שום טעם או צורך להשאר מחוברים לאינטרנט מהיר..

הנקודה שאליה אני רוצה להגיע היא, שאם תתחיל המגמה הזו להתממש יש לנקוט בצעדים כאלה:

הראשון, לעבור מספק שמגביל כמות לפי תשלום לספק שאינו מגביל. והשני - אם המגמה תמשיך, לעבור חזרה לחיבור בחיוג, או להתנתק לחלוטין מהאינטרנט..

אולי זה נשמע דרסטי, אבל זו דרך הפעולה היחידה שאני רואה כקבילה במקרה כזה..

פורסם

דווקא הגישה הזו יותר מקובלת בעולם, ויותר הגיונית ברגע שלא מדובר בחיבור dial up (ובטח ובטח כשמדובר בחיבור כמו הVPN).

פורסם

בסדר, אבל לבינתיים אין שום סיבה לבצע הגבלה כבדה כ"כ בארצינו, אין כאן משתמשי "על" העושקים את רוחב הפס בצורה מטורפת, כפי שמתחולל באירופה.

זה אמנם יכול לפתור לספקיות הרבה בעיות תחזוקה ושדרוגים (העיקר להסיר את העול מעל גבן ושוב, להפנות אצבע מאשימה כלפי הלקוחות שכביכול עושקים לספקיות את כל רוחב הפס), אבל לבינתיים אני לא רואה לנכון לאפשר הגבלה מסוג זה.

פורסם

דבר כזה יסתור גם את המטרה של חיבורי הADSL והכבלים. אחת מהסיבות שאנשים מתחברים אליהם זה בגלל החיוב הקבוע. שאתה יודע שאם מתחשק לך ב5 בלילה לבדוק אם מישה ענה לך על השאלה בפורום אתה פשוט נכנס לאתר בכיף ולא צריך לבצע תהליך מסורבל של התחברות. התנייה של תשלום לפי הורדה\צפייה תגרום למשתמשים לחזור לגלישות ממוקדות ומרוכזות ולפחות עניין מהאינטרנט

פורסם

אני זוכר כתבה שסיקרה מפגש אנשי מקצוע וספקיות אינטרנט בישראל.

דובר (אני לא זוכר של מי ) אחת החברות אמר כי בנתיים זו אפשרות מאוד רחוקה והם יפסידו לקוחות בגלל צעד שכזה.

אני אישית עוקב אחרי הנושא ונשמח לקבל עידכונים נוספים מאחרים שמקבלים מידע בנושא.

פורסם

זהו צעד שגוי ומעוד בעייתי כי זה בעצם הופך את כל האתרים ברשת לאתרים בתשלום גם אתרים שאמורים להיות חינם בעצם יעלו כסף עכשיו

באוסטרליה כבר כל הפסקיות עובדות ביטה הזאת וגם בארה"ב יש כמה ספקיות שהתחילו לעבור שיטה אני מאוד מקווה בארץ זה לא יקרה

פורסם

הכל תלוי בתמחור נכון, הם יכולים אפילו להרוויח לקוחות מזה.

פורסם

אני נגד כזה דבר ואני מבטיח לחברות האלו שאם זה יעבוד בשיטה כזאת אני חוזר למודם 56kb הישן והטוב..... (והאיטי רצח)

אבל מה לעשות זו הדרך היחידה ואנחנו צריכים להראות להם שהם לא יכולים לעשות מה שבא להם!! :AR15:

גם ככה הם גונבים מאיתנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים