עבור לתוכן

לקראת תחילת הלימודים באוניברסיטאות - שאלת צעירות:)

Featured Replies

פורסם

פתרון מסויים לבעיית הכתיבה (אני מתכוון באופן כללי, לא ספציפי לקורסים) זה להשקיע באיזה טייפ מנהלים טוב (לדעתי משהו של סוני יכול לעשות ת'עבודה) וככה יש לך ת'הרצאה שבקלות ניתן להעביר למחשב ולסכם בצורה נוחה יותר, למרות שלא בטוח כמה זה פרקטי מבחינת החומר שלך, אבל שווה לנסות. :xyxthumbs:

• תגובות 46
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נוסחאות קצת קשה להגיש בע"פ.

פורסם

אני מתחיל פיזיקה שנה ב', אבל אני עובד במקביל ללימודים (משרה מלאה בסימסטר ראשון, חתיכת קריעה!), אז אני לוקח השנה מעבדה א', אולי נתראה.

ראיתי שכבר הציעו לך, אבל אם יש קורסים שאתה תצטרך סיכומים/מבחנים/פתרונות, אתה מוזמן לפנות.

פתרון מסויים לבעיית הכתיבה (אני מתכוון באופן כללי, לא ספציפי לקורסים) זה להשקיע באיזה טייפ מנהלים טוב (לדעתי משהו של סוני יכול לעשות ת'עבודה) וככה יש לך ת'הרצאה שבקלות ניתן להעביר למחשב ולסכם בצורה נוחה יותר, למרות שלא בטוח כמה זה פרקטי מבחינת החומר שלך, אבל שווה לנסות. :xyxthumbs:

לא צריך את זה. רוב הקורסים של מדעים מדוייקים בתל אביב מצולמים, ויש את השיעורים באתר אינטרנט של האוניברסיטה.

זה מעולה גם אם מפספסים שיעור, למרות שבדרך כלל לא היה לי כח לראות והעדפתי פשוט לצלם ממישהי.

טיפ חשוב: כבר בשיעורים הראשונים תנסה לאתר מי הבחורה שנראית הכי טיפשה בכל קורס - בדרך כלל, הסיכומים שלה יהיו הכי טובים.

בנוסף, אני מצטרף להמלצה לא להתפתות ולהעתיק תרגילים ועבודות, כי בסופו של דבר תקופת הבחינות היא מאד צפופה (במיוחד במסלול משולב), כך שכדאי לך להגיע אליה באופן שאתה מבין את הקורס אבל רק צריך לעשות חזרה לקראת כל מבחן. תנסה כמה שיותר להשקיע תוך כדי השנה וזה יחסוך לך לילות לבנים ומועדי ב'.

פורסם

אהה.. לא, אני לא בשנה הרביעית, אני בשלישית. יש לי עוד שנה עד ההתמחויות. :)

בכל מקרה, ללומדים במשולב יש רק 3 אופציות (מתוך ה6 או 7 שיש) שהם יכולים לבחור. המצטיינים מביניהם גם לוקחים את כל השלושה (אם אתה שומר על ממוצע מעל 90, אתה מסוגל). אני לא זוכר מהן (נראה לי מיקרוגלים, אופטיקה אלקטרונית ועוד משהו... :P ).

בכל מקרה, אני מצטער אם הבהלתי אותך או משהו, ואין שום טעם לפתח פוביות למעבדות. הן לא קשות, ובד"כ הניסויים דווקא די כיפיים.. מה שארוך מייגע ולפעמים מתסכל זה הדוחות... אבל מתרגלים.. ;)

לגבי לנסות ולראות איך הולך, זו גישה אחת. בדיעבד, הייתי ממליץ לך על ללכת עם :" אני אעשה את זה, ולא רק שאעשה, אלא גם אצליח". לי היו את השריטות האישיות שלי שגרמו לי לעבור. מה שאני כן רוצה להגיד לך זה, שאם אתה רואה שזה קשה מדי ואתה לא מצליח לעקוב, אל תחשוב ישר על לעבור , קודם תראה איך הולך לך במבחנים.

דבר נוסף וחשוב! אם אתה כן מחליט לעבור, אל תעבור בין הסמס ה3 וה4. נוצר פער מיידי, סיוט מוחלט. או שתעבור ישר עם תחילת השנה השניה , או ישר עם תחילת השלישית. אל תעבור באמצע.

לגבי העניין עם המחשב, אני לא מסכים. לדעתי ,זה ממש לא פרקטי לשבת עם מחשב ולסכם כל דבר. היה לנו אחד שעשה את זה במשך זמן מה, אבל הוא הפסיק..

אם יש לך בעיות כתב, ההמלצה שלי היא לצלם ממישהו בסוף ההרצאה, או לפנות לספר הלימוד שהומלץ על ידי המרצה.

לפעמים יש סיכומים של הקורס משנים קודמות. אתה יכול לבקש מהמרצה שיעלה לרשת את הרשימות שלו.

הדרך הכי טובה זה לשנות באופן מודע את הכתב שלך, פשוט תפסיק לכתוב מחובר. מנסיון אישי, שיניתי המון פעמים את הכתב יד שלי (במסגרת ניסויים שלי בגרפולוגיה) , זה קשה רק ביום הראשון...

וטייפ מנהלים גם לא נראה לי פתרון ממש טוב, זה תלוי במרצה, אם הוא לא מדבר חזק מספיק, או לא מדבר ברור באופן כללי, מה גם , רובם לא אומרים כל דבר שהם כותבים על הלוח (במיוחד קווי שבר בנוסחאות)

נ.ב : LOL אהבתי את הקטע עם הבחורה הכי טיפשה. זה אמנם מצחיק, אבל זה גם מאד נכון, לבחורות החכמות יש כתב קטן, צפוף ולא ברור.

האמת, היו גם כמה בחורים שראיתי אצלנו עם סיכומים מאד טובים.

אה כן, מיץ חתולה. יש אפשרות לעבוד במקביל ללימודים, במיוחד אם אתה לא עתודאי (אתה יכול להאריך קצת הלימודים, בהנדסה מותר עד 5 שנים תואר).

בכל מקרה, אתה יכול לעבוד כבודק תרגילים בפיסיקה (יכול להכניס בערך 1000 ש"ח לחודש במאמץ סביר).

לגבי עבודה שלא קשורה ללימודים, אפשרי, אנשים עושים את זה. אבל, זה תלוי רק בך. מבחינה מערכתית, אמור להיות לך מספיק זמן בשביל עבודה במשרה חלקית במשמרות אחר צהריים - ערב. אבל לפני שאתה חושב על זה, אל תשכח שיש לך עוד שנתיים עד לשם , וגם הרים של מלגות ליוצאי צבא ומתקשים בתשלום שכ"ל (והורים). קיצר, אל תדאג לזה בינתיים.. ;)

פורסם

שלום, בקשר לפיזיקה יש לי שאלה.

במידה ואני מתחיל ללמוד תואר ראשון פיזיקה בלבד, לאחר שאני מסיים את התואר ואני בעל תואר ראשון בפיזיקה,

האם זה אפשרי בתואר השני לעשות כפול? ואז בסיום התואר יהיה לי פיזיקה-אלקטרוניקה? או משהו בסגנון?

פורסם

אממ.. אני לא יכול להגיד לך בביטחון מלא.

מה שאני יודע , זה שאם אתה רוצה לעבור ממסלול למסלול בתואר השני.

לדוגמא, עשית ראשון בפיסיקה ואתה רוצה שני בהנדסה. זה אפשרי, אתה משלים מספר קורסים והולך למסלול התמחות ספציפי.

לדוגמא, עיבוד אותות או תקשורת, יצרוך יותר מדי קורסי השלמה מבחינתך. לעומת זאת, אלקרטומגנטיות וקרינה, זה בדיוק בצד שלך של הכביש...

פשוט, תואר שני, זה תואר שני. אתה הולך לקבל תעודה של תואר שני, השלמה לראשון כפול זה לעשות תואר נוסף בהנדסה, ואז לא יהיה לך תואר שני.

אני יודע בוודאות שאפשר לעשות תואר שני בהנדסה אחרי ראשון בפיסיקה (עם השלמות). אחד המרצים שלי עשה את זה, לא זוכר מי בדיוק אבל ... :)

פורסם

ואז אפשר להגיד שיש לי 3 תארים?

כלומר שני בחשמל וראשון בפיזיקה?

איך זה הולך?

פורסם
  • מחבר

זה לא כך...

לא ניתן "לספור" תארים כאלה...

בפועל מה שקורה הוא פשוט: יש לך תואר ראשון בפיזיקה ותואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות ב-....

גם בקורות חיים שלך, החשיבות היא לידע שנרכש ולא לדרך שעברת:

אם אתה מעוניין להתקבל לעבודה שנדרש בה תואר שני בהנדסת חשמל, לא יעניין אותם כל כך אם עשית אפיק מעבר או שלמדת מלחתחילה

להנדסה. מה שחשוב הוא שבסופו של דבר התוצאה שווה: תואר שני בהנדסת חשמל.

מקווה שהבנת...אני יכול לנסות להסביר יותר אם לא...

ל- ABSTRACT...

תודה רבה לך על התשובות המפורטות. זה עוזר לדעת מה מצפה לך, גם אם בכלליות.

יש לך אגב כבר מושג לגבי ההתמחויות שמעניינות אותך יותר? (האם הסקרנות לפיזיקה מושכת לכיוון ההתמחויות הפיזיקליות...)

פורסם

מממ... תראה, בעיקרון אתה צודק. הסקרנות לפיסיקה מושכת לכיוונים יותר פיסיקליים.

מצד שני, הנדסה זה לא מקצוע של דגדוג אינטלקטואלי. בסופו של דבר, הולכים להנדסה בשביל הכסף.

והכסף הטוב לא נמצא בדברים הפיסיקליים. הוא נמצא בניתוח אותות, בתקשרות, בכל שאר הדברים שאתה לא חושב על מעבדה מעופשת באיזה מרתף כשאתה חושב עליהם...

אני מניח שבסופו של דבר אני אקח איזושהי פשרה. משהו מעניין ומשהו עם פוטנציאל לכסף.

כנראה קרינה אלקטרומגנטית, ביו-אלקטרוניקה (שאמור להיות לא קשה במיוחד ודי כיפי) ואולי ניתוח אותות או משהו כזה (למרות שהמון אנשים שונאים את זה)

בכלל, די קשה לי לענות לך, כי אני בעצמי עוד לא יודע. נתקלתי עד עכשיו רק במסלול בקרה. אותות, קרינה א"מ אני אתחיל רק בסמס' הקרוב...

קיצר, אין לך מה לחשוב על זה בינתיים. באמת... במשולב, אתה צריך לבחור מסלול רק בשנה השלישית.

עד אז, אתה כבר תגבש דיעה די קשיחה לגבי מה אתה לא סובל... :)

פורסם

אני מבין, הנדסת חשמל ופיזיקה אלו תחומים שמאוד מעניינים אותי,

אז זה באמת אפשרי "לקפוץ" לתואר השני מיד לאחר התואר הראשון בפיזיקה?

כי גם אני מאוד אוהב את התחום של הפיזיקה, זה מאוד מעניין אותי, ובדיוק אתמול אמא שלי טענה שאולי אין עבודה לפיזיקה ואולי עלי לחשוב על מקצוע אחר,

ואם זה הדבר אז קפיצה לתואר שני בהנדסת חשמל יסדר את התהייה הזו אני מאמין.

פורסם

אם אתה רוצה לעשות תואר שני בהנדסת חשמל ויש לך תואר ראשון בפיזיקה, אתה רק צריך להשלים ארבעה קורסים ספציפיים (וחלקם די קשים, יש לציין), בממוצע של מעל 85.

אני מכיר כמה שעשו או עושים את המעבר הזה. הקורסים האלו די טחינה, אבל הם מרוצים.

ודווקא כן יש עבודות בפיזיקה, אמנם הכסף לא כמו בהנדסה או מחשבים, אבל אם אתה תופס מעצמך מוצלח, ואתה באמת נמשך לפיזיקה - אין לך מה לדאוג, אתה תסתדר טוב.

פורסם

איזה עבודות חוץ מהוראה יש עם תואר ראשון בפיסיקה?

פורסם

אם אתה רוצה לעשות תואר שני בהנדסת חשמל ויש לך תואר ראשון בפיזיקה, אתה רק צריך להשלים ארבעה קורסים ספציפיים (וחלקם די קשים, יש לציין), בממוצע של מעל 85.

אני מכיר כמה שעשו או עושים את המעבר הזה. הקורסים האלו די טחינה, אבל הם מרוצים.

ודווקא כן יש עבודות בפיזיקה, אמנם הכסף לא כמו בהנדסה או מחשבים, אבל אם אתה תופס מעצמך מוצלח, ואתה באמת נמשך לפיזיקה - אין לך מה לדאוג, אתה תסתדר טוב.

ממוצע 85 של תואר ראשון בפיזיקה, או ארבעת הקורסים שעלי להשלים?

ובאמת אילו עבודות יש לתואר ראשון בפיזיקה פרט להוראה?

ואל תגיד "לווינים, לייזרים" וכודמה, אלא עבודה ממש ומקומות עבודה גם לא יזיקו, תודה :xyxthumbs:

פורסם

עד כמה שאני יודע...

עם תואר ראשון בפיסיקה אין הרבה מה לעשות.

בד"כ מה לעשות מגיע עם תארים מתקדמים יותר.

אם אתה הולך לתואר שני ושלישי באוניברסיטה, אתה מקבל על זה (ועל המחקר שלך) משכורת. ככה שזו כן פרנסה.

אחר כך, אתה יכול להיות בתחום המחקר ופיתוח בחברות בעלות התמחות (אינטל למשל).

יש גם עבודות ייעוץ. בדומה למתמטיקאים. אבל, זה שמור בד"כ למצטיינים במיוחד.. ואלה לא נשארים עם תואר ראשון...

הרבה אנשים עושים את זה בשביל "הנשמה"... אם זה מה שמעניין אותך, אז לך על זה.

לא משנה שאמא שלך אומרת שאין בזה כסף, זה התפקיד של אמא. קודם כל היא תדאג שיהיה לך אוכל וחם ונוח, ורק אחר כך שתהיה מאושר (אלא אם כן, אתה מסביר לה, שלצייר זה הייעוד שלך ושתעזוב אותך בשקט... :) ) בסופו של דבר, היא "תראה את האור".

הקטע עם פיסיקה , שאפשר להרחיב אותה פחות או יותר לכל התמחות שבא לך...

אתה תצטרך ללמוד עוד קצת... אז ללכת לעשות מה שבא לך.

פורסם

אבל מה דעתך על שילוב של תואר ראשון בפיזיקה [לקיחת קורסים שאני אוהב\מעניינים אותי] ותואר בהנדסת חשמל [כמה כבר פרנסה יש בזה?]

באמת מעניין אותי, הרי אם כולם נוהרים אל עבר הנדסת החשמל [כך זה נראה לפחות], האם יש בזה מספיק תעסוקה? ואיך המשכורת? [ובמספרים אם אפשר].

המתרגל שלי שנה שעברה אמר שהמשכורת של תואר ראשון בפיזיקה זה 10 אלף נטו [לאחר מיסים], ואילו תואר שני זה 12 אלף נטו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים