עבור לתוכן

לקראת תחילת הלימודים באוניברסיטאות - שאלת צעירות:)

Featured Replies

פורסם

השנה אני מתחיל שנה א' בלימודי פיזיקה והנדסת אלקטרוניקה באונ' תל אביב ורציתי לשאול אם ישנם כאן

אנשים נוספים שלמדו או לומדים בחוגים האלה?

בכל מקרה אשמח לקבל טיפים לקראת תחילת הלימודים:

מה העומס בשנה הראשונה (צריך להכין את החברה מראש... ::) )?

מה לקנות ומה מיותר?

קלסרים מול מחברות?

האם באמת יש צורך במחשב נייד ועד כמה הוא מקל על החיים?

קיצר כל טיפ ייתקבל בברכה,

אשמח לשמוע על עוד אנשים שלומדים בתל אביב או למדו...

שנה טובה לכולם!

  • תגובות 46
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לומד במסלול דומה שנה שניה עכשיו ויש לי חברים במסלול כמו שלך.

לדעתי עדיף קלסרים. העומס מטורף, בייחוד במסלול שלך, תתכונן. לא ראיתי סיבה מסויימת לקנות מחשב נייד. יש ספריה עם מחשבים (כולל אינטרנט) ובמעבדות יש מחשב לכל עמדה.

אם בכל זאת תבוא עם מחשב נייד, יש אינטרנט אלחוטי פרוס בכל הפקולטה, לנוחיותך.

עריכה: יש מצב שאצליח לארגן לך חוברות בחינות. דבר איתי.

פורסם
  • מחבר

בנושא הלחץ בהחלט הכינו אותי נפשית לכך שהחיים לא קלים אבל כמו בכל דבר,

עד שלא אתנסה בזה לבד, אני לא אדע מה זה:)

נעשה את המיטב ובמקרה הכי רע, נעבור למסלול של אלקטרוניקה בלבד.

בנוגע למחברות בחינה אני אשמח לקבל כאלה אם יש לך...אני אצור איתך קשר בפרטי!

תודה!

פורסם

זה המסלול שרציתי ללכת אליו, פיזיקה ואלקטרוניקה [תואר כפול].

מצד שני, אני לא אוכל לממן אותו היות ולא יהיה לי זמן לעבוד כלל, לכן אני כנראה אליך לפיזיקה בלבד =\

פותח הת'רד - מה היו השיקולים שלך לבחור את ת"א על פני שאר האוניברסיטאות? אני תכננתי על אב"ג אבל שמעתי הרבה שלומדים בת"א וטוענים לרמה גבוהה.

פורסם

אני לומד באת"א, אומנם מתמטיקה ומדמ"ח. מתחיל שנה שנייה עוד מעט. העומס בעיקר בגלל כמות השעות ומפני שקשה להסתגל להפעלה ממושכת של תאים אפורים.

מה שאני קונה מסתכם בדפדפות וגם חוצצים זה עוזר, ככה יש לך את החומר של כל הקורסים, מסודר (כל השאר אני מניח שיש לך - עטים, קלסרים). דפדפות כדאי לקנות הרבה - הולך לי 10 דפדפות בסמסטר בקלות.

מחשב נייד אני בספק שתצטרך - יש מלא נוסחאות, במיוחד בשנה הראשונה. לפעמים זה נוח להרצאות אותן מעבירים במצגות, אך לדעתי זו לא סיבה מוצדקת.

אם יש לך עוד שאלות כלליות, אשמח לענות.

פורסם
  • מחבר

ל- Lost Spirit...

אכן הלימודים יקרים וזה עניין שמציק גם לי....השתחררתי במרץ השנה ומאז אני עובד (פרט להפסקה של חודש לטיול)...

למזלי בהיותי לוחם יש לי פיקדון שיספיק לי לשנתיים לימודים ומשם אני מקווה להיסתדר בעזרת הלוואה או עבודה.

בנוסף אל תתייאש. תלמידי שנה א' בפיזיקה שמסיימים עם ציונים גבוהים (לא קל אבל אפשרי בהחלט), יכולים לעבור למסלול המשולב, מכיוון שקורסי שנה א' זהים למעט קורס אחד בודד.

לגבי אניברסיטת תל אביב, לא היו יותר מדיי התלבטויות. המסלול המשולב שרציתי קיים רק בתל אביב ובטכניון. הטכניון מחייב אותי לשכור דירה או מעונות ולזה אין לי כסף, אז תל אביב הוא ברירת מחדל. בכל מקרה תל אביב והטכניון נחשבים לבולטים בתחום ההנדסה (בעיקר הטכניון), והפקולוטות הללו מבוקשות מאד ומתוגמלות (מדעי הכסף :lol:)

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות לך....

ל- Paveler...

תודה על התשובה....זה גם מה שאני חשבתי אבל רציתי לשאול בכל זאת להיות בטוח.

מחשב נייד אני קניתי לשימוש כללי גם בבית אז אם הוא ישמש גם באונ' אז מה טוב...הרווחתי.

בהצלחה בשנה האקדמית המתקרבת על כולנו!

:xyxthumbs:

פורסם

אני לא יודע איך זה בת"א אבל במכללה למנהל מצב המחשבים הוא מצויין(במעבדות ובכיתות). אלה שהביאו אצלנו מחשב השתמשו בהם בעיקר למשחקים או סתם גלישה באינטרנט, ולא כדי לכתוב את החומר שנרשם על הלוח.

אני מציע לך לבדוק מה מצב המחשבים אצלכם ולהחליט האם כדאי לך להביא את המחשב מהבית, או להשתמש במחשבים שם. ברוב הפעמים DOK מספיק, ולא צריך להיסחב עם מחשב.

פורסם

למדתי בחוג הזה 3 סמסטרים, ואז עזבתי לטובת הנדסת חשמל בלבד.

1) עומס : המסלול הזה מתיש, ראה הוזהרת. בהנדסה בלבד, ובפיסיקה בלבד, יש משהו כמו 25 שעות שבועיות. במסלול המשולב, יש בממוצע 30 שעות שבועיות בכל סמס' (אלא אם כן יש לך פטורים). דבר נוסף שאתה צריך לקחת בחשבון, זה שבמקרה של קורסים בעלי סילבוס חופף, ברוב המוחץ של המקרים , אתה תקח את הקורס הקשה יותר מבין השניים (בד"כ הקורס של פיסיקה :-) ).

מה שאומר, שבאופן אידיאלי, אתה תתחיל כל יום ב8 ותסיים 2 , תחזור הביתה, ארוחת צהריים, ואז שעתיים של שיעורי בית ושעה עבודה על הדוח מעבדה. אחר כך, תעשה מה בראש של החברה שלך ;) מה שקורה במציאות זה, שאתה יכול ללמוד שעתיים ביום אחד ו12 ביום אחר. וזה מה שבאמת מתיש.

2) מחברות /קלסרים : האמת היא שזה תלוי במה נוח לך. אני אגיד לך שראיתי בערך 3 אנשים במהלך הלימודים שלי שכתבו במחברות... יש יותר מדי חומר בשביל מחברות. בתיכון זה עוד עבד כי כמעט לא כותבים כלום... אבל פה, אתה כותב כל דבר שיוצא למרצה מהפה, כל דבר שיש על הלוח... ממלא קלסר כמו כלום.

מחברות זה לא כל כך פרקטי, אתה תצטרך בערך 3 מחברות גב אל גב בשביל קורס ממוצע, וזה בכתב קטן.

3) מחשב נייד : אם אני מבין אותך נכון, אז אתה שואל אם צריך אחד בשביל להגיע איתו להרצאות ולהקליד במקום לכתוב ? או להסתובב איתו ברחבי הקמפוס?

לדעתי, בשביל זה, לא כדאי. בכלל לא. אתה תכתוב כל כך הרבה ביטויים אלגבריים , שהרבה הרבה הרבה יותר נוח לעשות את זה בכתב יד. אם כתב היד שלך לא קריא או משהו, יהיה יותר משתלם לצלם ממישהו את מה שהוא (היא, מומלץ) כתב. אתה צריך מחשב בשביל דוחות מעבדה - כל מחשב עם אופיס מספיק ביותר. יש מעבדות מחשבים נחמדות מאד ברחבי הקמפוס, והרבה אנשים משתמשים בהם בשביל לכתוב את הדוחות (כותבים דוחות בזוגות) כששני האנשים בקמפוס. אני מעדיף את הנוחיות של הבית.. בכל מקרה, להסתובב עם נייד בקמפוס - לא ממליץ, יש גניבות וסתם מסורבל.

4) מה כדאי ומה לא: אני אישית משתמש בקלסרים (שאני שומר במעונות או בתיק ) וכותב על פד כתיבה ודפדפות. אתה תשים לב שזו השיטה המועדפת.

אתה צריך, דפדפות (חבילה של עשר אמורה להספיק לך לסמסטר, אם אתה כותב כמו בנאדם שפוי), קלסר או שניים (וחוצצים), כמה עטים : צבע בסיסי (כמו כחול או שחור ) וצבע להערות/הארות , שיקפוץ לעין (אדום בחירה לא רעה).

5) טיפים (מה שעולה לי עכשיו לראש):

א) יש מרצים גרועים, deal with it. קולטים תוך בערך שבוע -שבועיים מי מעולה, מי גרוע באמת ולמי יש פוטנציאל. בד"כ לא משתלם להגיע להרצאות של מרצים גרועים, בזבוז מוחלט של זמן. עדיף לקרוא את זה בספר, לקרוא סיכום של הקורס משנים קודמות, או פשוט לשבת עם עוד מישהו ולנסות להבין ביחד.

ב) דוחות מעבדה - כל מה שאתה הולך לעשות , נעשה כבר. מה שאומר...

ג) שיעורי בית - לא לזלזל! תעשה! ותנסה לעשות לבד. אפשר להעתיק (בשביל חובת ההגשה - בד"כ יש חובת הגשה של 70% שמהווה תנאי לגשת למבחן) , אבל כדאי מאד לשבור את הראש במהלך הסמסטר ולא שבועיים לפני המבחן.

ד) אם אתה לא מבין משהו, תעשה כל מה שאפשר להבין עכשיו! תשאל חברים, תשאל את המתרגל, לך לשעות הקבלה של המרצה, תיקח מורה פרטי (סטודנט משנים מתקדמות, בד"כ). אחרת יווצר פער מסוים שיהיה לך קשה מאד להשלים.

לסיום, אני מקווה שלא הבהלתי אותך :) המסלול הזה לא קל. אבל, אם יש לך את היכולת ואת הרצון להתמיד, אז הוא אפשרי.

למען האמת, די נהנתי מללמוד שם, והחומר (אם מתעלמים לרגע מהעובדה שאתה צריך להבין אותו ממש לעומק בשביל לענות על שאלות אחר כך) הוא ממש מעניין.

בכל מקרה, אם יש לך שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות אליי במייל. אני אשמח לעזור לך עם חוברות מבחנים, סיכומים, אנשים שלומדים בשנים מתקדמות יותר , סתם שטויות של האוניברסיטה, מה בראש שלך ;D

המייל שלי : bouncingjack@gmail.com

פורסם

מה שתיארת מעל, זה נוגע גם לגבי פיזיקה?

פורסם
  • מחבר

וואו....בהחלט תשובה מפורטת ABSTRACT :yelclap:

תודה רבה!

המוטיבציה בהחלט קיימת אצלי אך יחד עם זאת אני מבין שזה מוטיבציה מהסוג הקל ביותר - עוד לפני שהתחלתי בכלל :hat:

האמת הנחמה כביכול שלי, היא שבמקרה הרע ביותר אני כמוך יכול לעבור לחשמל בלבד...

מלחתחילה נרשמתי גם לפיזיקה פשוט כי זה מעניין אותי, אז אם העניין יעלם "פתאום" אני פשוט יוותר על התענוג.

שאלה נוספת לי אליך...

איך נרשמת לקורסים בשנה א'? הייתה לך בחירה כלשהי? ע"פ מה ידעת איזה קורסים לקחת...?

התקשרתי להנדסה והם אמרו לי פשוט להירשם ע"פ התוכנית לימודים מומלצת שיש באינטרנט..

זה באמת ככה לפי מה שאתה יודע או שז*** לי את השכל?

פורסם

היי, בתור אחד שלמד פיזיקה בטכניון הייתי סקרן לדעת מה מצב המעבדות בתואר. אני זוכר אותם בתור הסיוט של התואר, גם בתל אביב לוקחים אותם כל סמסטר החל מהראשון ואם יש לך מזל זו רק מעבדה אחת בסמסטר?

פורסם

1) lost spirit - מה בדיוק נוגע גם לפיסיקה? כל מה שאמרתי מגיע מהנסיון האישי שלי (וממבט לאחור ::) ) ותקף הן להנדסה והן לפיסיקה. למעט דברים ממש ספציפיים. בבקשה תחדד קצת את השאלה :)

2) מיץ חתולה - בכיף.

לגבי קורסים בשנה א' (ובשנה ב' ובשנה ג', במקרה שלך). המסלול המשולב כל כך עמוס, שלא משנה איך תסתובב ועד כמה אתה גמיש, יש רק דרך אחת לדחוס את כל זה למערכת שעות ביחד עם שתי פקולטות.

מה שקורה הוא ,שהבידינג לא תקף לגביך. אתה עדיין צריך להכנס ולהרשם לקורסים שלך , אבל אתה לא צריך לשבור את הראש עם להקצות נקודות, לפחות לא ב3 שנים הראשונות, פשוט כי אין לך קורסי בחירה.

קורס חובה, לא משנה אם נכנסת במקצה הראשון, השני , התשיעי ושלושת רבעים או בכלל לא, אתה תקבל.

כלומר, פשוט כנס למערכת הבידינג (אגב, בהנדסה הוא כבר התחיל, עד ה25.09) סמן V ליד הקבוצה של הקורסים שלך (אם אני זוכר נכון, יש אפילו רק אחת.. :))

ותקצה כמה נקודות שבא לך. לגבי השאלה שלך, מה שזה אומר, שכל הקורסים כבר נבחרו בשבילך, אתה לא צריך לעשות כלום, חוץ מלהכנס למערכת לסמן V , לאשר ולטפוח לעצמך על השכם for a job well done כמו שאומרים ;)

לגבי פיסיקה, אם אני זוכר נכון (ותסלח לי , כי אני לא בטוח שאני כן) בסמס' הראשון עדיין לא היתה בחירה לגבי מתי לקחת את המעבדות.

אבל, אם יש, אז תחשוב מתי נוח לך, אלה מעבדות של 4 שעות, פעם בשבוע. יש כאלה שמעדיפים אותן בבוקר. המלצה שלי בסביבות הצהריים, ככה יש קצת זמן לפני לעבור על החומר לבוחן , ולתקן את הדוח אם צריך.

אגב, העניין לא יעלם (אני עדיין מנסה לקרוא על מכניקת קוונטים ושטויות כאלה בויקיפדיה). זה פשוט ילך ויהיה קשה יותר ויותר, ואם אתה רואה שיש לך בעיות כבר בסמס' הראשון, אתה מתחיל לתהות אם כדאי להמשיך בסבל... אבל, אלו רק הרהוריו של ליבי הקטון ומוחי המעוות ::)

3) yigal_o . המעבדות בתל אביב בנויות כך:

שנה א': כל סמס' לוקחים קורס בשם :מעבדה, שאורכה הוא 4 שעות שבועיות , ומקיפה ניסוי אחד בשבוע (לפעמים ניסוי בשבועיים), לאחר כל ניסוי , יש להגיש דוח.

את הדוחות בודקים, נותנים ציון והם מהווים משהו כמו 60% מהציון הסופי, לגבי השאר, יש בחינה מסכמת בסוף כל סמס'.

שנה ב': כל סמס' לוקחים קורס מעבדה, פחות או יותר אותו עניין, רק שהניסויים מעניינים יותר, העבודה עצמאית יותר, והדוחות מעצבנים יותר, אבל, מקבלים עליהם אחוז הרבה יותר גבוה בציון הסופי (נתן לי 98 בקורס, העניין הזה...;D).

שנה ג': (אמנם לא הגעתי) יש משהו כמו 9-12 שעות מעבדה בסמס', ממציאים ניסויים לבד בשביל לחקור תופעות מסוימות.

בסופו של דבר, למעבדה אצלנו יש מטרה, ללמד אותנו להשתמש בכלים במעבדה, ללמד אותנו לכתוב דו"ח שיהיה קריא לאנשים אחרים, לתת לנו קצת ניסיון אמיתי עם תופעות שאנחנו נפגשים איתן רק בתיאוריה ולקחת לנו את הרגעים האחרונים של זמן חופשי.

עם זאת, החל משנה ב' (שהתבגרנו קצת) , רבים מאיתנו התחילו פשוט לקחת דוחות משנים קודמות, לשפצר אותם קצת ולהגיש אותם איך שיש, תחת התוענה שבלווא הכי אנחנו לא מגלים שום פיסיקה חדשה , וכמו שחבר שלי נתי אמר בנושא :" מגרש הטניס קורץ לי הרבה יותר מאשר יום שלם של עבודה על השגרון בפרקי הידיים".

במסלול המשולב יש 4 שנים, לכן ההתפלגות היא קצת שונה ,בשנה ג' יש בעיקר מעבדות אלקטרוניקה של הנדסה, ובשנה ד' המעבדות הגדולות של פיסיקה.

בכל מקרה, לא יודע אם זה היה סיוט, הסיוט הגדול היה מכניקה אנליטית. אבל זה בהחלט לא היה נעים במיוחד... ואני די מרוצה מהעובדה שלא היו לי מעבדות בסמס' האחרון.

פורסם
  • מחבר

אבסטרקט, בסוף תתפתח לי פוביה ממעבדות:)

זה נשמע מזוויע בצורה יוצאת דופן...עוד לא מאוחר לעבור למדעי הדשא? ???

אם ברצינות, אז כמו שאני מבין ממה שאתה כותב גם אתה כמוני החלטת בזמנך לזרום עם העניין ולראות איך הולך.

כך גם אני, אתחיל ואנסה כמיטב כוחי. לגבי ההרשמה אכן נכנסתי אתמול לבידינג של הנדסה והבחירה היחידה שלי היא מה לשתות

כשאני ממלא את ה-"V" - לא צריך היה להתאמץ...עכשיו אני רק צריך לחכות למקצה השני של מדעים מדוייקים מכיוון שפיספסתי את הראשון :s07:

אגב,

הבנתי שאתה עכשיו בשנה הרביעית לחשמל, מותר לשאול לאיזה התמחויות פנית?

כמו כן רציתי לשאול אם ישנה אפשרות לעבוד חצי משרה החל מהשנה השלישית?

תודה מראש!

פורסם

בקשר לעיניין של מחשב נייד או מחברת... הרי יותר מהיר לכתוב במחשב בהקלדה עיוורת מאשר לכתוב במחברת מה גם ששכותבים מהר לא תמיד מבינים אחר כך מה רשמתם ואין הרבה זמן לתקן (אני כותב כבר כתב מחובר שלא נראה לי שמישהו מבין אותו מלבדי עם מלא קיצורי מילים ולפעמים עדיין מוצא את עצמי משפט או שתיים אחרי מה שמוכתב ומנסה להדביק את הקצב), בקשר לנוסחאות אפשר לסמן איזה סימן קטן במקום הנוסחה (נגיד *1\*2) לרשום את הנוסחה על דף ואחר כך להשלים

זה נראה לי הרבה יותר משתלם לטווח הרחוק מבחינת סדר ודינמיות שאפשר אחר כך לסדר ולערוך את הטקסט איך שאתם רוצים ללא בעיות

מה אתם אומרים על זה?

פורסם

נשמע מעניין, אבל מצד שני, שתחזור לבית לא יהיה לך זמן לערוך את כל הכוכביות וכו', אתה צריך לנצל את הזמן הזה לשיעורים [ואז לפנאי אחרת תשתגע :smile1:]

ולא לעריכה, זו דעתי בכל אופן.

אישית, אני אשתמש בדפדפות ואחרי זה בבית או באונ' לאחר השיעור אני אכנס את הדפדפות לקלסר הגדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים