עבור לתוכן

AMD תייצר סדרה של משולשי ליבות (X3 X6 וכולי)....

Featured Replies

פורסם

לא לשכוח שמשולש ליבה עדיף על כפול ליבה.

פורסם

לא לשכוח שמשולש ליבה עדיף על כפול ליבה.

חחח... לך תסביר את זה לפאנבויס של אינטל. :P

פורסם

אורי איך המשכורות היום בAMD של הפאנבויסים? :lol: :lol: :lol:

פורסם

בס"ה הראו שמעבדים האלו עושים SCALING מעולה לרוב המשימות, אז מה זה משנה אם אתה מקבל כפולות של 2X או 3X אם המחיר/ביצועים טוב לך?

וברוח החג, בואו נפסיק את ה- FEUD הזה ונאחל לכולם שנה טובה, אה. :hi:

פורסם

לא נראה לי שיהיה x6.

להבנתי יעשו מה שקרה גם ה-cache במעבדים קודמים. כאשר מיצרים 4 ליבות ואחת דפוקה בגלל ייצור מנטרלים אותה ומוכרים כשלוש ליבות ולא מפסידים את כל ה-die הגדול והיקר. ניתן לעשות זאת גם כיוון שהמקור הוא מרובע ליבות אמיתי עם cache משותף לכל הארבעה כך ששלושת הליבות יחלקו את ה-cache.

uriib clone כאן הטעות המרה שלך לברצלונה אין cache משותף.

שיתוף הזכרון המטמון נעשה ע"י בקרי הזכרון המטמון של כל ליבה, והקריאה בו רצה על אפיק הHypertransport הפנימי של המעבד(מה שלוקח מרוחב הפס של המעבד כולו ד"א כיוון שהאפיק משותף)

בגלל זה תהליכי הקריאה מהcache במעבדי ברצלונה לא מהירים יותר מקריאה במעבדי intel.

להיפך כאשר יש קריאה של במספר נימים מאותו אזור בזכרון שממופה לcache התהליך יהיה אפילו איטי יותר כיוון שזה ייסתום את המעבד בטרנזקציות מיותרות.

בcore 2 לכל ליבה יש גישה מלאה ופרטית לכל הזכרון המטמון, כן הפתרון הרבה פחות אלגנטי ובטווח הארוך(בעוד 2-3 דורות) לא יספיק.

ואז כבר יהיה פתרון אלגנטי בהרבה, אני מהמר על בקר טבעת משותף לזכרון L2, זכרון L2 וL1 פרטי לכל ליבה, וזכרון L3 משותף לכל הליבות עם בקר זכרון מטמון L3 פרטי לכל ליבה. אבל אם זה מה שייקרה נוכל לדעת בעוד שנתיים+.

הCELL לא בנוי משלוש ליבות הוא בנוי מליבה מרכזית אחת +7 ליבות חלשות יותר

לא הוא לא, הCELL בPS3 מיוצר ככה, וגם זה לא ממש או לייתר דיוק לא ממש נכון, אבל אין שום קשר בין זה לבין הארכיטקטורה מאחורי הCELL.

תמשיך לחלום על הנסיכה מזלדה ואל תכנס לת'ראדים שאתה לא מבין במה שהולך בהם בגרוש.

אם מדובר במרובעי ליבות שנדפקו מבחינה שיווקית (ורק שיווקית) זה ממש גול עצמי. זה כמו להודות שיש לך מוצר נחות.

מבחינה טכנולוגית ועם תמחור נכון יש לזה בהחלט מקום. כמה שיש יותר מבחר תמיד לצרכן זה יותר משתלם.

אם זה יגרור הוזלות של אינטל אז זה ממש מהלך מבורך.

ברור שמדובר במרובעי ליבות שנדפקו, כבר אמרתי שבגלל הDIE שלהם הם הולכים להפסיד הרבה, לייצר ליבות על DIE כלכך גדול מגביר את הסיכויים לפגם בצורה מטורפת.

פורסם

לא הוא לא, הCELL בPS3 מיוצר ככה, וגם זה לא ממש או לייתר דיוק לא ממש נכון, אבל אין שום קשר בין זה לבין הארכיטקטורה מאחורי הCELL.

תמשיך לחלום על הנסיכה מזלדה ואל תכנס לת'ראדים שאתה לא מבין במה שהולך בהם בגרוש.

http://en.wikipedia.org/wiki/CELL

In a simple analysis the Cell processor can be split into four components: external input and output structures, the main processor called the Power Processing Element (PPE) (a two-way simultaneous multithreaded Power ISA v.2.03 compliant core), eight fully-functional co-processors called the Synergistic Processing Elements or SPEs and a specialized high-bandwidth circular data bus connecting the PPE, input/output elements and the SPEs, called the Element Interconnect Bus or EIB.

טוב יש 8 ליבות עזר ולא 7 חוץ מיזה כל מה שאמרתי נכון

אז לך תשחק GOW ואל תיכתוב דברים שאין לך מושג בהם ;D ;D ;D

פורסם

זה גם לא 8, בקונפיגורציה הבסיסית יש לו 8 SPEים, שמצד אחד אפשר לדמות אותם לליבה מצד שני בכלל לא.

מצד אחד SPE זה מעבד בפני עצמו מצד שני הוא בכלל לא, אני לא מתכוון לדון איתך על זה כיוון שאין בזה טעם.

אבל אם תעשה חישוב פשוט, אז הPPE+8SPE זה כבר 9 "ליבות".

מעבר לזה שהארכיטקטורה היא מודולארית לגמרי ועם scalability שכנראה עדיין לא נראה בשוק, מעבדי CELL יפעילו הכל החל מטלפונים ניידים דרך טלביזיות HDTV ומחשביי על.

וכן אפשר יהיה להגיד שהמעבדים שרצים בכל אחד מהמוצרים הללו הם זהים כמעט לחלוטין.

פורסם

הודעה חשובה: חברת AMD , או פאנבוי הכריזו על (הכנס כאן עוד קישקוש תורן מ AMD ). נרשמה אצלי התרגשות בשערות כך היד.

פורסם

זה גם לא 8, בקונפיגורציה הבסיסית יש לו 8 SPEים, שמצד אחד אפשר לדמות אותם לליבה מצד שני בכלל לא.

מצד אחד SPE זה מעבד בפני עצמו מצד שני הוא בכלל לא, אני לא מתכוון לדון איתך על זה כיוון שאין בזה טעם.

אבל אם תעשה חישוב פשוט, אז הPPE+8SPE זה כבר 9 "ליבות".

מעבר לזה שהארכיטקטורה היא מודולארית לגמרי ועם scalability שכנראה עדיין לא נראה בשוק, מעבדי CELL יפעילו הכל החל מטלפונים ניידים דרך טלביזיות HDTV ומחשביי על.

וכן אפשר יהיה להגיד שהמעבדים שרצים בכל אחד מהמוצרים הללו הם זהים כמעט לחלוטין.

אני דיברתי בכלליות

אני זכרתי בזמנו שסוני דיברה על 7 עזר ואחד מרכזי

אולי שינו אותו מאז (לפני ההשקה) אבל חוץ מטעות במספר מה שאמרתי נכון 1 מרכזי ועוד ליבות עזר

אולי טכנית זה לא נכון

אני לא מתכנת מעבדים בסך הכל אבל בהסבר הפשוט זה כן נכון

רוצה ליכנס להבדלים בין PPE לSPE תחפש מישהו אחר לזה אין לי תידע והסבלנות לזה

מה שכן זה שונה מאוד מהתלת של AMD

פורסם

הודעה חשובה: חברת AMD , או פאנבוי הכריזו על (הכנס כאן עוד קישקוש תורן מ AMD ). נרשמה אצלי התרגשות בשערות כך היד.

חחחחחחחח אהבתי חמוד מאוד! :yelclap::lol:

פורסם

אני יכול להשתמש בבדיחות קרש שלך למנגל בשבת, אופס... יום כיפורים! ;D

פורסם

רק אל תישכח להדפיס אותם קודם כדי שתוכל לשרוף במנגל.

ובתאבון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים