עבור לתוכן

סיפורה של התמכרות (או: MOO3 - the time drinker!)

Featured Replies

פורסם

ציפיתי אליו הרבה זמן. לא שיחקתי בMaster of Orion (MOO מעכשיו) מעולם, אבל ממה ששמעתי עליו ועל הגרסה השלישית שלו די התלהבתי. קיבלתי אותו לפני שבוע וקצת. לא יודע מי מכיר את המשחקים הקודמים, או את זה, או קרא ביקורות, אבל המשחק הזה באמת משחק מדהים, אבל חסרה לו הדרכה נורמלית, אין ממש במשחק ולא בחוברת הוראות. אז בהתחלה קראתי מלא באינטרנט, עשיתי משחק ניסיון וכו'. אחרי זה ממש לא יכולתי להפסיק לשחק. נכון, יש לו קצת בעיות בAI, נכון יש בו כמה באגים, הגרפיקה היא של לפני כמה שנים ועדיין לא ברור מה SYSTEM TAX בדיוק עושה. אבל כל מי שאוהב משחקי אסטרטגיה לפי תור, ויש לו קצת רצון לקרוא וללמוד את המשחק, יקבל חווית משחק לא מהעולם הזה (תרתי משמע - המשחק עוסק בניהול אימפריה, משהו סטייל האימפריה בSTAR WARS, לא דווקא רעה, כשאתה כמובן משתלט על הגלקסיה). אבל ראו הוזהרתם. הנה השוואה קטנה בין MOO3 לסמים, שאני כרגע הכנתי ON THE FLY (תתעלמו מהתיקוני שגיאות של וורד):

moo.GIF

לסיכום: ראו הוזהרתם! כמובן שאני אשמח לענות על כל שאלה לגבי MOO3 (בתראד נפרד) ואני ממליץ גם על הפורום הרשמי הנהדר שלו:

http://www.ina-community.com/forums/forumdisplay.php?s=9a52feac13a35eeb20dc3298cdccf00d&forumid=224

• תגובות 30
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

L :lol:L

ידעתי שאתה קרוע... אבל לא עד כדי כך :jump::bash:

פורסם

הבן אדם צודק אתמול שיחקתי מ4 בצהריים עד 2 בלילה ורק אכשיו התעוררתי ומה אני עולך

לעשות לשחק

פורסם

אתם אומרים משחק משו יכחיד אותי ברוורס...

אתם אומרים אני מתקין אותו בצהריים יום לפני הגיוס, רק משטרה צבאית תגרד אותי מהמחשב...

פורסם
  • מחבר

גם אז זה יהיה עם כל מיני יללות חסרות פשר. אני מציע פשוט להסביר לאנשים מהמ"צ איך לשחק, לתת להם כמה תורות ולתת למשחק לעשות את שלו ;D

כמו שאמר הבחורצ'יק מגיימר בPREVIEW שלו למשחק:

כתבה זו נכתבה ע'י לא יותר מצל של אותו אדם - יצור אנושי עם עיניים אדומות מחוסר שינה, אשר ממלמל משפטים חסרי-פשר בין נשימה לנשימה.

אם הייתם יודעים אילו זוועות הוא ראה בימים האחרונים, לא הייתם מתפלאים. לפני זמן לא רב, הזמינו אותו מספר אנשים מחברת ההפצה 'אינפוגרמס' לשחק בגרסת הבטא של משחק האסטרטגיה מבוסס-התורות Master of Orion III. מאז אותו הרגע, בו הוא השתכן במרתפי אינפוגרמס עם שק שינה וכמויות גדולות של קפאין, חייו אינם חיים.

הבקרוב מגיימר

יש גם REVIEW סופי בגיימר, אבל רואים שהכתב של הביקורת הזו לא התעמק במשחק. הבקרוב מלמעלה של עידן מגיימר שולט :ylsuper:

אבל ברצינות, זה משחק שיש לו Learning cliff לא Learning curve, וצריך ללמוד אותו בהתחלה (כמה עמודים מצויים מהפורומים שם ויכולת חשיבה איכותית)

פורסם

מה!! יכול להיות שלא הבנתי את המשחק.

שיחקתי בו 5 שעות ולא הבנתי כלום.

פורסם
  • מחבר

אנגלית אתה מבין? אם כן לך ל:

http://www.ina-community.com/forums/forumdisplay.php?s=9a52feac13a35eeb20dc3298cdccf00d&forumid=224

שם לך לפורום Strategy/Gameplay

ושם יש מדריכים טובים (תתחיל מאלה של התחלת התור הראשון, אני התחלתי עם:

http://www.ina-community.com/forums/showthread.php?s=&threadid=266528&perpage=30&pagenumber=1

להדפיס ולעשות משחק ניסיון

)

תקרא גם את הmaster's notes בכל חלון חדש, כשאתה עושה את אותו משחק הקדמה.

אשמח לענות לשאלות לגבי המשחק. אולי אכתוב איזה מדריך בעברית אם יהיה לי זמן.

פורסם

אשמח לענות לשאלות לגבי המשחק. אולי אכתוב איזה מדריך בעברית אם יהיה לי זמן.

אני (ואני בטוח שאני לא היחיד) אשמח אם תכתוב מדריך נורמאלי למשחק הזה... לדעתי זה משהו שאפילו צריך להיות בעמוד הראשי של האתר כי אני לא היחיד שהולך שם לאיבוד!

פורסם

התקנתי את המשחק.

עשיתי לחיצה כפולה על האייקון הכחול הזה.

סרט חמוד.

תגובה ראשונית שלי: :o

טוב אני מתחיל עם המדריכים.

אגב, מישהו יודע איך להחזיר את ה Master's Notes אחרי שקראתי אותם? זה זהה למה שיש באנציקלופדיה?

פורסם

הייתי משחק בזה, אבל אני לא טוב בטקסטים.

יום אחד החלטתי שאני מתקדם מדיאבלו לNWN. יפה התקנתי התחלתי לשחק והגעתי לדילמה: האם יש לי את הכוח לשבת שעה אחרי כל LEVEL שעולים רק כדי להבין מה כל בחירה נותנת לי ומה היא אומרת ומה כדאי או ללכת לירות בכמה נאצים בMOHAA ?

אני כמובן בחרתי בשני :-\ וזאת גם הסיבה שאני לא אפנה למשחק הזה :'( למרות שמעניין אותי לראות אותו אבל אין לי את היכולת

פורסם
  • מחבר

אגב, מישהו יודע איך להחזיר את ה Master's Notes אחרי שקראתי אותם? זה זהה למה שיש באנציקלופדיה?

המשחק כבר ידאג להחזיר אותם כל פעם שתפעיל אותו מחדש, כל עוד אתה לא מבטל בOPTIONS.

ואני לא חושב שזה זהה למה שיש באנציקלופדיה, מה גם שהאנציקלופדיה שם SUCKS, מומלץ להוריד מהפורום ששמתי לינק שם למעלה את מה שרשום (באנגלית) "מוד אנציקלופדיה V2" או משהו כזה.

בכלל, מבנה המשחק גורם לכך שמאוד קל להתקין אליו מודים, אני התקנתי את האנציקלופדיה, פירוט יותר טוב של המדעים ועוד משהו לגבי המרגלים שם. כל אחד וסגנון המשחק שלו.

פורסם

הממממ התחלתי לשחק בו... בינתיים לא מסובך מדי, המחשב עושה את הרוב בשבילך. אבל יש לי מאין הרגשה שאני מחמיץ משהו :|

וכבר התקנתי כמה מודים עם מדריכים... נראה איך זה.

פורסם
  • מחבר

קראת ויישמת Development Plans?

פורסם

משום מה "אורי" לא עובד לי, ארגגגגג!

אניויי, המשחק מצוין, חבל שאין לו מדריך נורמלי.

הפכתי כבר מומחה לSpreadsheets בגלל המשחק הזה.

הבאג בAI שמונע ממנו לשלוח עליך כוח בעל משמעות נחשב בתור קצת????

כל הבאגים במשחק מוניםממנו להגיע לשלמות.

אבל המשחק עצמו, הגרעין, נהדר! זה נורא כיף לראות את המחשב נופל בתוך הפיתיון כשאני שולח אליו כמה "סיירות" והוא מחסל אותם ואז מופיע הכוח האמיתי שלי מהצדדים וזה הופך לציד תרנגולות.

דרך אגב, קל בצורה מטופת לעשות מודינג למשחק, פשוט לשנות כמה ערכים בטבלאות והופה, גמרת.

פורסם
  • מחבר

משום מה "אורי" לא עובד לי, ארגגגגג!

אניויי, המשחק מצוין, חבל שאין לו מדריך נורמלי.

הפכתי כבר מומחה לSpreadsheets בגלל המשחק הזה.

הבאג בAI שמונע ממנו לשלוח עליך כוח בעל משמעות נחשב בתור קצת????

כל הבאגים במשחק מוניםממנו להגיע לשלמות.

אבל המשחק עצמו, הגרעין, נהדר! זה נורא כיף לראות את המחשב נופל בתוך הפיתיון כשאני שולח אליו כמה "סיירות" והוא מחסל אותם ואז מופיע הכוח האמיתי שלי מהצדדים וזה הופך לציד תרנגולות.

דרך אגב, קל בצורה מטופת לעשות מודינג למשחק, פשוט לשנות כמה ערכים בטבלאות והופה, גמרת.

אכן, אלולא הקלות של מודינג למשחק הזה אולי הוא היה נופל בגלל החוסר בתיעוד בתוך המשחק.

לגבי הבאג בAI שמונע ממנו לשלוח עליך כוח משמעותי, יש לזה חצי פיתרון, אחת ההשערות היא שהHeavy Foot On Goverment הגבוה (עקב באג בחישוב/חוסר איזון מצד המפתחים) מונע מהם לבנות ספינות רציניות ולכן יש מוד שמבטל אותו, או אחרים שמשנים קצת את הקטע שלו וכו'. לי אישית זה לא מפריע ;D מה גם שבמשחק העכשווי שלי הmelkar דווקא הציבו בפני כמה מכשולים איכותיים.

את הSPREADSHEETS אתה פותח בNOTEPAD?

כי ככה אני עושה וזה קצת לא נוח, ואני חושב שקראתי איפשהו על איזשהי דרך לפתוח באקסל או משהו.

אני פשוט מת על הFighters בקרבות איך הם כמו אלה מstarwars, פשוט מת על זה כל פעם מחדש (כל אחד והקינקי שלו :P )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים