עבור לתוכן

בעיית קריסה - Sapphire ATI Radeon X1950 Pro

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני זמן מה התחילה אצלי תופעה שרק הלכה והחמירה.

בהתחלה, אם שיחקתי במשך זמן רב, הרי שהתחילו להופיע "נקודות" מוזרות על המסך והתמונה הפכה להיות מעוותת עד שלא ניתן היה להבחין בכלום.

בהמשך, התופעה קרתה יותר ויותר מהר. בכל פעם RESTART פתר את הבעיה עד שחזרה שנית.

כעבור זמן מה, זה התחיל ב"נקודות" ועיוותים והמשיך ככה עד להחשכת המסך. התופעה חוזרת על עצמה כל פעם בכל מאמץ גרפי של המחשב (הרצת משחק או אפליקציה הדורשת שימוש בתלת-מימד).

בבדיקות שערכתי בעצמי, התברר שהתופעה מתחילה כשהכרטיס מגיע לאזור הטמפרטורה של 75 מעלות, אך הכרטיס אמור להמשיך לתפקד כראוי בטמפרטורות האלה.

כמו כן, קיבלתי המלצה לעדכון BIOS. גם היא לא עזרה.

נראה שהתופעה הזו די נרחבת בדגם הזה. אם למישהו יש גם פתרון שעזר לו, אני מאד אשמח לשמוע.

תודה מראש.

פורסם

ארטיפקטים,הכרטיס כנראה תקול

פורסם
  • מחבר

חששתי לשמוע זאת. האם עדכון BIOS שביצעתי אמור להוות כרגע בעיה כלשהי מבחינת האחריות?

פורסם

לי יש את הכרטיס הזה.

אמנם של GIGABYTE, אבל אין איתו שום בעיות. הוא גם לא עובר את ה-50 מעלות במאמץ.

פורסם

שלום לכולם,

לפני זמן מה התחילה אצלי תופעה שרק הלכה והחמירה.

בהתחלה, אם שיחקתי במשך זמן רב, הרי שהתחילו להופיע "נקודות" מוזרות על המסך והתמונה הפכה להיות מעוותת עד שלא ניתן היה להבחין בכלום.

בהמשך, התופעה קרתה יותר ויותר מהר. בכל פעם RESTART פתר את הבעיה עד שחזרה שנית.

כעבור זמן מה, זה התחיל ב"נקודות" ועיוותים והמשיך ככה עד להחשכת המסך. התופעה חוזרת על עצמה כל פעם בכל מאמץ גרפי של המחשב (הרצת משחק או אפליקציה הדורשת שימוש בתלת-מימד).

בבדיקות שערכתי בעצמי, התברר שהתופעה מתחילה כשהכרטיס מגיע לאזור הטמפרטורה של 75 מעלות, אך הכרטיס אמור להמשיך לתפקד כראוי בטמפרטורות האלה.

כמו כן, קיבלתי המלצה לעדכון BIOS. גם היא לא עזרה.

נראה שהתופעה הזו די נרחבת בדגם הזה. אם למישהו יש גם פתרון שעזר לו, אני מאד אשמח לשמוע.

תודה מראש.

אתה צריך לממש אחריות מבין אחי? ושלא יתקנו שיתנו לך חדש. ואל תנסה לתקן אתה לא תצליח. לי יש אותו כרטיס ואותו חברה אין בעיות כאלה כרגע. גם הכרטיס שלי מתחמם כמו שלך אבל ב75 מעלות לא צריך לקרות שום דבר אבל לך קרה. :-\

פורסם

לי יש X1900GT ולאחרונה החלו תופעות דומות עד שהדרייבר קורס. האם אתה משתמש בויסטה? אם כן צר לי לומר שאתה אני ועוד רבים תקועים ללא פתרון.

לפני הכל תבדוק למה הכרטיס מתחמם. אתה אומר שהכרטיס עמיד ל-75 מעלות, אבל אין לו שום צורך להגיע לטמפ' כאלו מלכתחילה. תפתח מארז תנקה אבק, תבדוק שהמאוורר של הכרטיס ושל המארז אינו חסום מכל הכבלים של הספק והכוננים. תריץ בגוגל חיפוש עם הבעיה שלך באנגלית ותראה שאתה לא לבד. אם אתה משתמש בויסטה - רשמית כרגע אין פתרון. כנראה שקיימת בעיות יציבות של הדרייבר בעת מאמץ.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה לכולם על התגובות.

שנית, מדובר בWINDOWS XP, ככה שאיני יכול להאשים את הדרייברים. אני אבדוק את העניין לגבי האיוורור ביום רביעי כשאשוב לביתי ואז אעדכן פה לגבי התוצאות.

שלישית, בדקתי בגוגל ואכן גיליתי שאיני היחיד, דווקא לכן פניתי אליכם. באף פורום שקראתי לא היה פתרון חד משמעי לבעיה. חשבתי שאולי כאן מישהו מצא פתרון קסם... :-)

פורסם

האם אתה מבצע OC ?

לכרטיס או למעבד ?

האם יש אבק ואיוורור מספיק לכרטיס +מעבד ?

האם נסית פירמוט המחשב ?

פורסם

מה קשור פירמוט???????????????????.אלוהים אדירים!!

גם אצלי יש את הכרטיס הזה בידיוק והוא מתחמם אבל לא קורס בינתיים"טפו טפו טפו"

פורסם

מה קשור פירמוט???????????????????.אלוהים אדירים!!

גם אצלי יש את הכרטיס הזה בידיוק והוא מתחמם אבל לא קורס בינתיים"טפו טפו טפו"

כיוון

שיכול להיות שהחלפת דרייברים ומשהו שם נתקע

או

יש תוכנות שנסית שמעמיסות על הכרטיס

אולי ההתקנה לא יצאה טוב

תכנס למנהל ההתקנים - האם אתה רואה סימן קריאה או שאלה ?

לשאלות לא ענית ?

פורסם

יש לי את הכרטיס כבר חודשיים וחצי פעם הוא הגיע במאמץ ל-60+- כרגע הוא מגיע ל-75 במאמץ...

אבל הכל תקין אני חייב להגיד שזה כרטיס די טוב... למרות שאני גיימר חולה גראפיקה פשוט קניתי את הכרטיס הזה לבנתיים ואני יודע שהסבלנות בסוף תשתלם :xyxthumbs:

עוד חודשיים בעזרת השם טפו טפו טפו בלי נדר מחשב חדש :lol:

פורסם

לפני שאתה עושה איתו משהו... גם לי זה היה...

הפתרון הוא פשוט לנקות אותו!

הוא ירד לי מ75 מעלות במנוחה ל50-55

במאמץ הוא לא עובר את ה60-63

שמע לי זה כנראה הפתרון...

נסה ותגיב

פורסם

לי יש X1900GT ולאחרונה החלו תופעות דומות עד שהדרייבר קורס. האם אתה משתמש בויסטה? אם כן צר לי לומר שאתה אני ועוד רבים תקועים ללא פתרון.

לפני הכל תבדוק למה הכרטיס מתחמם. אתה אומר שהכרטיס עמיד ל-75 מעלות, אבל אין לו שום צורך להגיע לטמפ' כאלו מלכתחילה. תפתח מארז תנקה אבק, תבדוק שהמאוורר של הכרטיס ושל המארז אינו חסום מכל הכבלים של הספק והכוננים. תריץ בגוגל חיפוש עם הבעיה שלך באנגלית ותראה שאתה לא לבד. אם אתה משתמש בויסטה - רשמית כרגע אין פתרון. כנראה שקיימת בעיות יציבות של הדרייבר בעת מאמץ.

WTF?

גם לי יש את הX1900GT אבל במאמץ הוא מגיע בין ה-75-80... ואז באמת מתחילים להיות לי גם פה ושם ארטיפקטים. אבל מעט ולא בכמות מעיקה או שגורמת למשהו אחר כמו קריסה או משו כזה.. הוא פשוט ממשיך לרוץ חלק.

איך יכול להיות שהוא לא מגיע לך לטמפ' כזאת? יש לך את הקירור סטוק? שלי עם הסטוק שעובד על 100% כשהוא עובר את ה-60 מעלות (כיוונתי בעזרת ATI Tool) ועוד 2 מאווררים שקימבנתי מתחתיו שיעשו עליו רוח הוא מגיע לטמפ' האלה...

יכול להיות שאני צריך לפרק לו את הקירור, לנקות ולהחליף משחה?

לאיזה טמפ' הכרטיס שלך מגיע במאמץ?

פורסם

גם ב 100 מעלות הכרטיס אמור לעבוד טוב ואפילו ב 110 מעלות.

הכרטיס כניראה דפוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים