עבור לתוכן

כמה שאלות על טכניקות צילום

Featured Replies

פורסם

יש לי את הS5700

1. ניסיתי לצלם תמונות רצף אבל הוא מצלם ממש לאט כל תמונה, אולי זה קשור בסיבה ששמתי לו כרטיס SD רגיל ולא מהיר?

2. הבנתי שאפשר לצלם בפורמט RAW וכך התמונה נשמרת באיכות הגבוהה ביותר, כיצד עושים זאת?

פורסם

1. המצלמה אמורה לעבוד עם xD לא? ובכל מקרה הנתון היבש אומר 1.3 FPS אז זה לא ממש מהיר. למה אתה מצפה וכמה השהיה יש בין תמונה לתמונה?

2. RTFM

הא כן, ואיך זה קשור לטכניקות צילום?

פורסם
  • מחבר

xD וSD

אני לא יודע, פשוט רציתי לצלם טיפה נופלת וזה מצלם ממש לאט, אפשר להגיד 0.8 שניות תמונה.

בקשר לRTFM

פשוט המדריך העברי מעפן והאנגלי ממש מסובך, רק תגיד לי אם זה אפשרי בכלל, אם כן אני כבר אמצא את זה לבד

טכניקות צילום... הממ עכשיו שאני חושב על זה אתה די צודק

פשוט חיפשתי כותרת ושכחתי מה בעצם רציתי לשאול, אז כתבתי את הכותרת ואז נזכרתי.

עריכה שניה: בעצם זה כן קשור.. לא?

פורסם

אני חושב שאני מבין את ענין האיטיות.

יכול להיות שאתה מצלם בתנאי תאורה לא טובים ואז נדרשת חשיפה ארוכה. כלומר המצלמה צריכה לפתוח את התריס למשך זמן ארוך יחסית. במקרה כזה התמונה תצא לא חדה במקרה הטוב ומרוחה במקרה היותר גרוע. האם זה המצב שאתה מתאר?

אם כן ניתן להתגבר עליו ע"י תאורה יותר טובה או הגברת הרגישות (ISO) - או שניהם.

לגבי RAW - התכונה קיימת, פשוט תחפש בתפריטים RAW.

אולי כדאי לקרוא קצת כאן

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאתה צודק, צילמתי על מצב מנואל ולא בדקתי את רמת חשיפת האור.

אני אבדוק את זה בעת שהסוללות יגמרו להטען.

אם כבר מדברים, אפשר המצלמה לסוללות + מטען? כי חיפשתי בזאפ ויש מבחר אדיר ואני לא יודע מה לקחת...

אני אבדוק את האתר שהבאת, תודה.

פורסם

אני מצטער אבל הטעתי אותך, בטעות חשבתי שאתה מדבר על 8700 - אני צריך לישון . . .

ל 5700 אין מצב RAW כנראה אז תפסיק לחפש.

בקשר למטען, תחפש את ה GP עם חיבור לרכב של חצי שעה (כתום) הוא פשוט מעולה (מנסיון) וסוללות של 2500 לפחות .

http://www.eliashave.co.il/product.asp?productid=156

פורסם
  • מחבר

אין משהו זול יותר?

אני לא צריך הטענה לרכב או הטענה מהירה מאוד...

פורסם

בודאי שיש יותר זולים.

אם לא איכפת לך זמן טעינה אז כל מטען יתאים. לי יש לדוגמא את ה PowerBank I של GP שלוקח לו כמעט יממה להטעין סוללות של 2500mAH.

בחר אחד עם 4 סוללות הכי חזקות שתמצא במחיר שמתאים לך וזהו. כדאי של GP שידועים כטובים ואמינים אבל יש גם חברות אחרות.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לדעת כמה זמן לוקחת הטענה?

כי יש לי מטען כזה:

20622128b.gif

ושאני שם לו 4 של 2100 אחרי כמה שעות הן רותחות אז אני מוציא אותן, ואחרי בערך שעה של צילום הסוללה נגמרת...

אתה מכיר מטען שיטעין לי את הסוללות בערך ב5-10 שעות?

פורסם

אפשר למצוא כמה זמן ההטענה של הסוללות באתר של GP

http://www.gpbatteries.co.uk/products/products.html

ככל שהמטען יותר משוכלל (יקר) הוא יטעין יותר מהר יתן יותר חיוויים על מצב הטעינה ואפילו יכללול מאוורר לצינון הסוללות - הטענה לכל סוללה בנפרד.

בקיצור, תסתכל באתר על המטענים ותבחר אחד שיהיה פשרה בין מחיר לבצועים.

משהו מסדרת PowerBank Quick אמור להיות בסדר. בד"כ זמני הטעינה מתיחסים לסוללות של 1800mAH ובד"כ הסוללות החדשות בעלות קיבול גדול יותר ויטענו לאט יותר.

פורסם
  • מחבר

ווואו הקישור מנועה מעולה!

תודה!

ותגיד, אם אני אטעין את הסוללות לגמרי, ואכניס אותם למצלמה, כמה זמן הם יחזיקו מעמד שהמצלמה תהיה מכובת?

פורסם

זאת הבעיה עם הסוללות האלה, מרגע שהוצאת אותם מהמטען הן מתחילות להתפרק, ללא קשר אם הם במצלמה או לא.

הם מאבדות כמה אחוזים מדי יום כך שאם תחכה כמה ימים אתה עלול להתאכזב מהזמן שיוותר לך לצילום.

הכי טוב זה לתכנן מראש ולדאוג לטעון לילה לפני. אם רוצים להימנע ככל האפשר מהתכנון חייבים סט סוללות נוסף ורצוי מטען מהיר (כן אני יודע, התקציב.)

פורסם
  • מחבר

הקטע שאחרי טעינה מלאה לא יכולתי אפילו להדליק את המצלמה!

אחרי הכל ההבדל בין 1800 ל2500 הוא לא כ"כ גדול, אז אולי אני אשקול לרכוש מטען מהיר... רק שזה לא אני קונה אז לא נעים לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים