עבור לתוכן

תהיות לגבי ה-Q6600 ומעבדים ישנים

Featured Replies

פורסם

זה נראה לי קצת הזוי שמעבד מרובע ליבתי שנחשב לאחד המעבדים הטובים ביותר בשוק (ב-tom's ראיתי שהוא במקומות הראשונים ברוב המבחנים, לפעמים גם במקום שלישי), עולה היום רק 1500 שקל, ורק 300 שקל יותר מהמעבד שקניתי לפני שנתיים (AMD Athlon 3200+ Winchester S939).

אני בטוח שהוא חזק ממנו לפחות ב-200-300%.

אין איזה פואנטה בדיון, אבל זה קטע כזה מעצבן ודפוק שבמפרט של 6000 ש"ח (התקציב בערך שהיה לי למחשב כשקניתי אותו) אפשר להביא מעבד כזה.

והתחשב בזה שכשאני קניתי את המעבד שלי עוד היו הרבה מעבדים לפניו בהשוואות ביצועים, ולמען האמת הוא ממוצע לחלוטין.

היום בכלל כבר אבד עליו הקלח, ואם היו מוכרים אותו הוא היה עולה במחיר של מנת שווארמה.

כוסאומו! :pissed:

פורסם

אז למה לפתוח ת'רדים בלי פואנטה?

ההתקדמות בעולם המחשבים היא מבורכת

גם הכרטיסים הגרפיים "סובלים" מאותה בעיה.

אם המעבד שלך לא מספק אותך אז תחליף לכפול ליבה

פורסם

ככה זה המוצרים נשארים בערך באותו מחיר אבל הטכנולוגיה והועצמת עיבוד משתפרים מאוד

פורסם

מה לעשות? הטכנולוגיה בתחום המחשבים המאוד מאוד מאוד תחרותי מתפתחת בקצב מסחרר, אני מודע לעובדה שעוד שנתיים המחשב שלי למשל (שהיום נחשב קרוב לשיא הטכנולוגיה) יחשב לגרוטאה, אבל זה לא מפריע לי להנות ממנו :smile1:

פורסם

רק לפני 20 שנה קניתי (קנו לי יותר נכון) תואם IBM PC XT (אבל עם מעבד אינטל מקורי!) ב 5000 ש"ח (של אז) כולל מסך צבעוני CGA (מציג 4 גוונים במקביל !!!) עם 2 כונני 360KB בגודל 5.25 אינט'ש, ו 512KB עם אופציה לשידרוג ל 640KB. ועכשיו... או עוד 10-20 שנה, הוא יהיה שווה יותר ממה שהיה שווה בתור חדש.(אם אני ימצא את המשוגע לדבר שיקנה אותו ב EBAY)

בעצם, אני חושב שכבר זרקתי אותו לפני 17 שנה בערך, כשהשתדרגתי ל 286. זה מה שקורה כשלא חושבים קדימה...

הכל חוזר על עצמו מאז. אומנם בקצב קצת יותר מהיר.

פורסם

אני בטוח שבעוד פחות מחצי שנה, ה-6600Q יהיה LOW END.

פורסם

:xyxthumbs:

צודק, אין סיבה שהוא יהיה, בסך הכל, עוד חצי שנה אינטל תכנס חזק יותר בתחומים אחרים, והמעבד הזה יהפוך למיושן, וכמובן, זול יותר, כזה שחנויות מנסות להפטר ממנו כי אין לו קונים, אולי זה לא יקרה עוד חצי שנה, אבל זה בטוח יקרה בעתיד הנראה לעין ;)

פורסם

זה מזכיר לי את זה-

פורסם

moonjib - עולם המחשבים הוא אולי העולם שמתפתח הכי מהר מבחינה טכנולוגית. מישהו פעם אמר שאם עולם התחבורה היה מתפתח בקצב של עולם המחשבים, במקום מכונית היית יכול לקנות מטוס 747 באותו מחיר. אותו דבר עם מחשבים - באותו מחיר, בזמנים שונים, אתה תקבל מחשבים שההפרש בין הביצועים שלהם הוא עצום.

דוגמא אישית - בסוף 2002 קניתי מחשב מבוסס AXP 2000, בעל תדר 1.667GHz. כ 4 וחצי שנים מאוחר יותר (לפני מספר חודשים) קניתי מחשב מבוסס E4300 בעל תדר 1.8GHz. אם אני מחשב את הסכום שהוצאתי על המחשב הקודם, אני חושב שהסכומים פחות או יותר דומים, אבל ההפרש בביצועים הוא עצום, ובנוסף, המחשב החדש צורך פחות הספק מהמחשב הישן (לפחות לפי התוכנה של ה UPS).

דוגמא אישית נוספת - את הדיסק הקשיח הראשון שלי, בנפח 214MB, קניתי ב 1000 ש"ח. את הדיסק הקשיח השני, בנפח 1.3GHz, קניתי גם כן ב 1000 ש"ח. לאחר מכן קניתי דיסק קשיח של 4.3GB בפחות כסף, והבא אחריו היה של 30GB שעלה 720 ש"ח, והבא אחריו היה 80GB שעלה כ 500 ש"ח, ועכשו יש לי דיסק של 250GB שעלה כ 400 ש"ח. אז עכשו אני צריך להצטער על זה ששילמתי כל כך הרבה כסף במהלך השנים על דיסקים כאלו קטנים? הדיסקים האלו שירתו אותי היטב בתקופתם ואין סיבה להצטער על כך שקניתי אותם, בדיוק שלך אין סיבה להצטער שקנית את המחשב שלך לפני שנתיים - הוא היה (ועודנו) מחשב טוב, ואני בטוח שבמהלך השנתיים האלו נהנת ממנו.

פורסם

דוגמאות מעולות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

smalul - כשאתה אומר את זה ככה, זה נשמע הרבה יותר הגיוני.

וכן, המחשב שלי שירת אותי נאמנה, ועדיין משרת אותי טוב.

טוב, נראה לי שסיכמנו את זה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים