עבור לתוכן

האם למעבד AMD יש בעיה להתמודד עם 4 צ'יפים של זיכרונות ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם מעבד AMD כפול ליבה וחדש(ראו מיפרט)

עובד עם 4 צ'יפים של זיכרונות > כל אחד 1 G

חבר שלי אמר לי שישנה בעיה ידועה ? עם AMD שלא מצליח להתמודד עם 4 כרטיסי זיכרון ( ביגלל בקר הזיכרון הפנימי?)

והתוצאה תהיה ירידה במהירות ה BUS ? הלוח?

הרצתי בדיקת CPU-Z מצורף לינק עם קובץ HTML של הדו"ח המלא ניקרא cpuz.htm

http://www.sendspace.com/file/ce7v6h

( צריך להוריד את הקובץ בתחתית הדף / או לפתוח אותו )

אני לא יודע ליקרוא את הנתונים....צריך עזרה בפיענוח :

1. מה המהירות האפקטיבית של הזיכרונות שלי ?

2. מה המהירות האפקטיבית של הלוח שלי ? הBUS ?

3. האם יש בעיה כל זהיא שאפשר ליראות בדו"ח הזה - ביחס למפרט המחשב ?

תודה מראש לכל מי שעוזר

תודה לכל

פורסם

לפי הדו"ח יש לך לוח M2N-E (סוקט AM2 וזיכרון DDR2) ומעבד A64 X2 4600 בתדר 2.4GHz. הזיכרון שלך עובד ביחס של CPU/15, מה שנותן תדר זיכרון של 160MHz (אפקטיבית 320MHz), אבל זה לא הגיוני, כיוון שזיכרון DDR2 עובד החל מ 533MHz. המסקנה שלי מזה היא או ששינית את הגדרות הזיכרון בביוס (כנראה את המחלק - במקום 8-9 קבעת אותו על 15), או שהדו"ח לא נכון (סביר בהחלט - אתה משתמש בגירסת CPU-Z ישנה מאד).

היה עדיף אם היית משתמש בגירסה עדכנית יותר של CPU-Z ולא בגירסה ישנה. כמו כן היה יותר קל אם פשוט היית מצרף צילומי מסך במקום לשלוח אותנו לקובץ טקסט. תתקין את הגירסה האחרונה (1.41), תפעיל אותה, בכל תגית תלחץ F6, תפעיל את הצייר, תעשה הדבקה, שמור את התמונה כקובץ JPEG, ותעלה את התמונה לכאן (כשאתה מפרסם הודעה, יש לחצן "אפשרויות נוספות", שבעזרתו אתה יכול להוסיף תמונות).

פורסם
  • מחבר

OK התקנתי את הגירסה החדשה והינה צילומי המסך...(באמת מופיעים פרמטרים אחרים)

כמו כן 2 צ'יפים שלי הם של GSKIL ושניים אחרים של OCZ > הנתונים לגבי כל סוג זיכרון הם אחרים במה שCPUZ מראה

( אני יעלה הודעה נוספת עם שני צילומי המסך הנוספים)

[br]פורסם בתאריך: 15.09.2007 בשעה 18:19:28

והינה 2 צילומי מסך נוספים > כאמור :

סלוט 1+2 > זיכרון מיסוג GSKIL (1024X2)

וסלוט 3+4 > זיכרון מיסוג OCZ ( 1024X2 )

אם אפשר תסבירו גם איך מפענחים את הנתונים > לא הצלחתי להבין כלום לגבי מהירות תכלס של הBUS/לוח אם

ותכלס של הזיכרונות

ובכלל אם הכל תקין כאן ?

THX

[attachment deleted by admin]

פורסם

תמונה ראשונה - התדר הבסיסי של הלוח הוא 200MHz. תדר ה HTT המעשי הוא 1000MHz (אפקטיבי - 2000MHz). מכפלת המעבד היא 12, ותדר המעבד הוא 2400MHz. המעבד הוא A64 X2 4600 בעל ליבת Windsor. כאן הכל תקין.

תמונה שניה - מציג את זיכרון ה L1 וה L2. לך יש 512KB זיכרון L2. הכל תקין.

תמונה שלישית - מציגה מידע על הלוח (M2N-E), על ערכת השבבים (nForce 570). אם אכן יש לך לוח M2N-E, אז אין לך SLI.

תמונה רביעית - יש לך 4GB זיכרון, ותדר הזיכרון המעשי הוא 300MHz (אפקטיבי - 600MHz). תיזמוני הזיכרון הם 5-5-5-15, והם עובדים בCommand Rate של 2T. מה שלא תקין כאן הוא תדר הזיכרון וה Command Rate.

תדר הזיכרון במעבדי AMD נקבע ביחס למהירות המעבד ומחלק שלם, שקבוע במעבד. אצלך תדר הזיכרון הוא CPU/8, כלומר 2400/8, מה שנותן תדר זיכרון של 300MHz. הזיכרון שלך הוא DDR2 667MHz (לפי 2 התמונות האחרונות), כלומר יש איבוד ביצועים מסויים. הסיבה לזה היא העובדה שלמעבד יש מחלקים שלמים בלבד, ואם המחלק היה נמוך יותר, אז הזיכרון היה נכנס ל OC - אם המחלק היה 7, אז תדר הזיכרון היה 2400/7, מה שהיה נותן תדר זיכרון מעשי של 342MHz, ותדר אפקטיבי של 685MHz, אבל הזיכרון תומך רשמית רק בתדר של 667MHz, ולכן נעשה שימוש במחלק הקרוב הבא - 8. אין הרבה מה לעשות בקשר לזה - ככה מעבדי AMD עובדים.

בקשר ל Command Rate - אני מניח שהעבודה ב 2T אכן קשורה לעובדה שאתה משתמש ב 4 מודולי זיכרון, אבל תבדוק בביוס אם אתה יכול לשנות את ההגדרה ל 1T (זה ייתן ביצועים טובים יותר). אם בקר הזיכרון של המעבד לא מאפשר עבודה ב 1T כאשר מותקנים 4 מודולי זיכרון, ההגדרה הזו לא תתפוס, ואתה תיאלץ לעבוד ב 2T.

תמונות 5 ו 6 - מציגות מידע לגבי הזיכרון - המידע הזה נקרא משבב שצרוב על הזיכרון עצמו, ולכן לא תמיד בכל המקרים הוא נכון (יש יצרנים שפשוט לא מעדכנים את הנתונים האלו). בכל מקרה, הזיכרונות שלך הם מסוג PC5300, כלומר תומכים בתדר 667MHz.

פורסם

אולי זה רק מניסיון שלי,אבל לא הצלחתי להגיע בשום מחשב מבוסס AM2/939 לעבוד ב-T2 כאשר יש יותר מ-1GB(הכוונה ל-2GB ומעלה),המחשב פשוט לא עולה.

בקשר ליחס זיכרון מעבד,הוא יכול לשנות את היחס,כלומר או לשנות ידנית או לעשות OC קטן,ע"מ לנצל את מהירות הזיכרון.

פורסם

ב939 בקר הזכרון לא איפשר 2T עם 4 סטיקים, אם כי כבר ראיתי אנשים שהצליחו לעשות את זה, עם לוחות של DFI.

כנראה שהיציבות לא היתה בשמיים :)

אני לא ממש יודעת איך זה בAM2, כנראה שאותו דבר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות המפורטות...וחוץ מיזה : אני לא מבין כאן משהו בסיסי

1. בהתחלה היו לי רק 2 G זיכרון RAM > ואז הוספתי עוד 2G (ניצלתי את הורדות המחיר)

האם הוספת ה 2 G הנוספים = וה4 צ'יפים - היא מה שדפקה לי את המהירות עבודה ?או שזה לא קשור?

2. למיטב הבנתי דואל צ'אנל ? המהירות שלי הייתה צריכה להיות 667 כפול 2 לא ? האם על פי הרשום כאן

מהירות הזיכרון שלי היא 600 כפול 2 ?

3. סליחה על הבורות אבל מה אם כך מהירות הלוח שלי ?

4. האם זה נכון אם כך שיש לAMD ובקר הזיכרון שלו בעיה עם 4 צ'יפים של זיכרון ?(השאלה המקורית שלי למעשה)

5. מה בידיוק אני צריך לעשות כדי לעבוד במהירות אופטימאלית ?(יש למישהו מדיריך? )

THX!!! והמון!

פורסם

ב939 בקר הזכרון לא איפשר 2T עם 4 סטיקים, אם כי כבר ראיתי אנשים שהצליחו לעשות את זה, עם לוחות של DFI.

כנראה שהיציבות לא היתה בשמיים :)

אני לא ממש יודעת איך זה בAM2, כנראה שאותו דבר.

אם אני זוכר נכון, עד ליבת ה Venice (סוקט 939), כאשר היו 4 מודולי זיכרון מותקנים, תדר הזיכרון היה יורד מ 400MHz ל 333MHz. ב Venice הם תיקנו את זה, אבל נשארו עם הבעיה של ה 2T.

גם אני לא יודע בוודאות מה קורה עם ה AM2 ו 4 מודולי זיכרון, אבל לפי הנתונים ש eitanbts נתן, אני מניח שהבעיה של ה 2T עם 4 מודולי זיכרון עדיין קיימת גם בסוקט AM2.

1. בהתחלה היו לי רק 2 G זיכרון RAM > ואז הוספתי עוד 2G (ניצלתי את הורדות המחיר)

האם הוספת ה 2 G הנוספים = וה4 צ'יפים - היא מה שדפקה לי את המהירות עבודה ?או שזה לא קשור?

2. למיטב הבנתי דואל צ'אנל ? המהירות שלי הייתה צריכה להיות 667 כפול 2 לא ? האם על פי הרשום כאן

מהירות הזיכרון שלי היא 600 כפול 2 ?

3. סליחה על הבורות אבל מה אם כך מהירות הלוח שלי ?

4. האם זה נכון אם כך שיש לAMD ובקר הזיכרון שלו בעיה עם 4 צ'יפים של זיכרון ?(השאלה המקורית שלי למעשה)

5. מה בידיוק אני צריך לעשות כדי לעבוד במהירות אופטימאלית ?(יש למישהו מדיריך? )

1. הוספת עוד 2 מודולי זיכרון לא פגעה במהירות העבודה שלך, אלא רק ב command rate. למשתמש הבייתי הפשוט זה לא ממש משנה אם אתה עובד עם 1T או 2T.

תדר העבודה של הזיכרון הוא 600MHz ולא 667MHz בגלל האופן שבו עובדים מעבדי AMD. האפשרויות שעומדות בפניך הם עבודה בתדר זיכרון נמוך יותר (600MHz במקום 667MHz), או ביצוע OC קטן לזיכרון ע"י הקטנת המחלק מ 8 ל 7, ואז תדר הזיכרון יעלה ל 685MHz, שלא נתמך רשמית ע"י הזיכרון, ואף אחד לא יכול להבטיח לך שהזיכרון יעמוד בזה. אפשרות אחרת היא להישאר במצב הקיים, ולעלות את תדר הלוח הבסיסי עד שהזיכרון יעבוד ב 667MHz, אבל זה יגרום ל OC גם ללוח וגם למעבד.

2. עבודה בערוץ כפול פירושה שהגישה לזיכרון נעשית ב 128 ביט ולא ב 64 ביט. הזיכרון לא עובד פי 2 מהמהירות שלו.

3. תדר הלוח הבסיסי שלך הוא 200MHz, ותדר ה HTT הוא 1000MHz (מעשית - 2000MHz).

4. כמו שאמרתי - אני לא בטוח, אבל לפי הנתונים שאתה מפרסם, אז הבעיה היא בסה"כ שה command rate יהיה 2T כאשר מותקנים 4 מודולי זיכרון.

5. ראה תשובה לשאלה 1.

פורסם
  • מחבר

תודה smalul על תשובתך המושקעת! :xyxthumbs:

1. תכלס לגבי לוח האם שלי האם הוא עובד במהירות הנכונה ?

2. סתם כדי לדעת....האם במעבדי אינטל הייתי רואה 667 בתדר הזיכרונות ?

ומעל הכל...ניראה לי שאני משאיר את המצב ככה כמו שזה > כי לא ניראה לי שהמהרה ב 10% > תביא לי שיפור משמעותי

האם אני צודק?

THX

פורסם

1. גם מהירות הלוח שלך, וגם מהירות המעבד הן נכונות.

2. כן, אם היית משתמש במערכת מבוססת אינטל, היית מקבל תדר זיכרון של 667MHz. הסיבה לכך שהחישוב של תדר הזיכרון נעשה ביחס לתדר ה FSB (ע"י המחלק), ובמעבדי אינטל למעשה יש רק חישוב אחד. במעבדי AMD הסיפור הוא אחר - קודם כל יש חישוב של ערך המחלק (מחלק = תדר זיכרון נבחר/ מכפלת המעבד * 200, כאשר התוצאה מעוגלת כלפי מעלה), ואח"כ מחושב תדר הזיכרון הסופי (תדר הזיכרון = מחלק הזיכרון / מהירות המעבד הנוכחית). המחלק תמיד יהיה מספר שלם, בגלל שרק כך בקר הזיכרון יודע לעבוד, ומסיבה זו לא תמיד ניתן להגיע לתדר הזיכרון המוצהר. הבחירה של המחשב תמיד תהיה הבחירה הבטוחה - לעולם לא תקבל תדר זיכרון גבוה יותר מתדר הזיכרון המוצהר (כלומר OC), ולכן במקרים מסויימים תקבל תדר זיכרון נמוך יותר.

פורסם

מעניין,,אני מדבר על 2GB זיכרון,אפילו לא ארבעה סטיקים.

הרכבתי לכמה חברים מחשבים עם 2GB זיכרון,ואין לי יכולת להיות ב-T1.המחשב פשוט לא עולה..

אתם מדברים על 4 סטיקים,ואני מדבר על שני סטיקים עם 2GB זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים