עבור לתוכן

מחשב נכבה באמצע העבודה ומאז מסרב להידלק

Featured Replies

פורסם

היום בשעות הערב עבדתי על המחשב, פתאום בלי שום אזהרה הוא פשוט נכבה (לא עשה כיבוי מסודר אלא נכבה כמו שטלויזיה נכבית)

ניסיתי להדליק אותו, אך ללא הצלחה. הוצאתי מהחשמל והחזרתי, שיחקתי עם הכפתור 0/1 שעל הספק כוח ועדיין שום סימן חיים, כאילו המחשב לא מקבל בכלל חשמל. בנוסף, ביצעתי איפוס cmos לפי ההוראות בחוברת ההדרכה, אך ללא הועיל.

חשוב לציין שהנורית הירוקה על הלוח (p4p800) דולקת כאשר הספק מופעל ונכבית כאשר אני מכבה אותו (מזה אני מסיק שהבעיה כנראה לא בספק).

מדובר בלוח אם יחסית חדש שקיבלתי במסגרת האחריות, לאחר שהקודם (מאותו הדגם) שבק חיים

מה שמוזר זה שפעם קודמת המחשב היה נדלק (המאווררים והנוריות עבדו) אבל הוא עשה ריסטים בלופ, והפעם כלום לא נדלק, לא מאווררים ולא נוריות (פרט לנורית ה-power הירוקה על הלוח).

אודה למי שיוכל לתת לי קצה חוט...ניסיתי כמעט כל רעיון שעלה לי בראש ???

פורסם

היום בשעות הערב עבדתי על המחשב, פתאום בלי שום אזהרה הוא פשוט נכבה (לא עשה כיבוי מסודר אלא נכבה כמו שטלויזיה נכבית)

ניסיתי להדליק אותו, אך ללא הצלחה. הוצאתי מהחשמל והחזרתי, שיחקתי עם הכפתור 0/1 שעל הספק כוח ועדיין שום סימן חיים, כאילו המחשב לא מקבל בכלל חשמל. בנוסף, ביצעתי איפוס cmos לפי ההוראות בחוברת ההדרכה, אך ללא הועיל.

חשוב לציין שהנורית הירוקה על הלוח (p4p800) דולקת כאשר הספק מופעל ונכבית כאשר אני מכבה אותו (מזה אני מסיק שהבעיה כנראה לא בספק).

מדובר בלוח אם יחסית חדש שקיבלתי במסגרת האחריות, לאחר שהקודם (מאותו הדגם) שבק חיים

מה שמוזר זה שפעם קודמת המחשב היה נדלק (המאווררים והנוריות עבדו) אבל הוא עשה ריסטים בלופ, והפעם כלום לא נדלק, לא מאווררים ולא נוריות (פרט לנורית ה-power הירוקה על הלוח).

אודה למי שיוכל לתת לי קצה חוט...ניסיתי כמעט כל רעיון שעלה לי בראש ???

ניסתה להחליף ספק כוח מה קורה כשאתה מתנק תמחשב מהחשמל לאיזה 5 דקות ומנסה להדליק ?

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק כוח אחר שאני יכול לנסות איתו...

לגבי ניתוק לזמן ארוך מהחשמל-המחשב היה מנותק מהחשמל למעלה מחצי שעה וזה לא עזר.

פורסם

אין לי ספק כוח אחר שאני יכול לנסות איתו...

לגבי ניתוק לזמן ארוך מהחשמל-המחשב היה מנותק מהחשמל למעלה מחצי שעה וזה לא עזר.

מאיזה איזור אתה ?

יש נזקים פיזיים על הלוח או נזקי חומרה כגון קבלים מנופחים ?

איזה מעבד יש לך על הלוח זכרונות ציוד הקפי ?

פורסם
  • מחבר

אני מאזור המרכז.

עברתי על הלוח ולא ראיתי קבלים נפוחים, אזורים שרופים או בעיות אחרות..לכאורה הכל נראה תקין.

המעבד הוא P4 2.8 HT, זכרונות: OCZ 2048MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL CL3

כדאי אולי לציין שבמחשב מורכב כרטיס טלויזיה של Pinnacle מדגם PcTV Pro

חוץ מזה יש שני כוננים אופטיים: כונן DVD של LiteOn וצורב DVD של Liteon מדגם LH-20A1P

ציוד היקפי: שום דבר מיוחד פרט לרמקולים, מיקרופון ומודם כבלים של תומסון.

פורסם

אני מאזור המרכז.

עברתי על הלוח ולא ראיתי קבלים נפוחים, אזורים שרופים או בעיות אחרות..לכאורה הכל נראה תקין.

המעבד הוא P4 2.8 HT, זכרונות: OCZ 2048MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL CL3

כדאי אולי לציין שבמחשב מורכב כרטיס טלויזיה של Pinnacle מדגם PcTV Pro

חוץ מזה יש שני כוננים אופטיים: כונן DVD של LiteOn וצורב DVD של Liteon מדגם LH-20A1P

ציוד היקפי: שום דבר מיוחד פרט לרמקולים, מיקרופון ומודם כבלים של תומסון.

ניסתה לנתק הכול חוץ מזיכרון וכ.מסך ?

ולנסות שוב ?<

פורסם

מניסיון אני אומר לך , הבעיה בספק כוח, הנורית הירוקה לא אומרת כלום, הלוח שלך תקין פשוט תחליף ספק.

פורסם

גם אני נתקלתי בבעיה הזאתי בשבוע האחרון כל הזמן זה קורה .

מה שאני ממליץ לך לעשות זה לנתק את ספק הכוח ואת המפסק הראשי -> לנתק את הכבלים של ה IDE או SATA מההארד דיסקים -> לנסות להדליק את המחשב כשההאד דיסקים לא מחוברים .

לנסות להיכנס למצב בטוח ולראות אם גם משמה זה עושה את הריסטרט .

במידה וכן אז פשוט תשחק עם הכרטיסי זיכרון , תחליף ביניהם או שים כרטיס ה סלוט אחר .

לי בכל מקרה זה עזר אבל אין לזה פיתרון יחיד

צריך פשוט לשחק עם זה .

תנסה להחליף ספק כי אם הספק מקצר או אם יש בו נפילות קטנות של חשמל הוא גם אמור לעשות לך ריסטרטים כאלה .

פורסם
  • מחבר

טוב, ניסיתי לנתק כבלי ה-SATA וה-IDE של הדיסקים הקשיחים, וגם את החשמל שלהם ושל הכוננים האופטיים, אך גם זה לא עזר. עדיין שום תגובה מצד המחשב, אפילו לא סיבוב קטן במאווררים.

ביצעתי אפילו בדיקה לספק עצמו, בעוד הוא מנותק לגמרי מהמחשב, ע"י טריק מהדק הנייר (בעזרתו האדיבה של OMRIJ המודרייטור, שהפנה אותי למדריך) וגם כאן למרבה ההפתעה הספק אפילו לא הראה סימן חיים.

עכשיו אני כבר ממש משוכנע שהספק שבק חיים-כל הסימנים מצביעים על זה: המחשב שנכבה סתם ככה פתאום, אפילו בלי להיתקע. חוסר התגובה של המחשב בהדלקה (הנורית הירוקה על הלוח היא היחידה שנדלקת, לא נדלק שום מאוורר ונראה כאילו המחשב בכלל לא מקבל חשמל) ועכשיו גם הספק שלא מגיב לכל הנסיונות שלי להפעיל אותו בנפרד.

אני מניח שזה הזמן להתחיל לחפש ספק חדש :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים