עבור לתוכן

מאמר חשוב (לדעתי) על שוק הקונסולות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה אתה רוצה יש לי מחשב קשיש ולא יציב

את הPS2 מיציתי ונתתי לגיס

וכרגע אני משחק במשחקים ישנים ואמולטורים

אני חודש הבא צובע ומסדר תחדר ואז קונה WII

בהמשך אני יקנה גם מחשב חזק

פורסם

נראה לי שהנקודה שמנסים להבהיר פה היא שלקרא לXBOX כישלון ולהגיד שהוא "מת" זה לא ממש נכון.

זה קונסולה שבאמצעות טיימינג נכון ותכנון טכנולוגי מצויין הכתה את השוק כשהוא עוד היה עסוק בקונסולות דור קודם - ודי שינתה את פני שוק הקונסולות כפי שאנו מכירים אותו עכשיו (אותו השוק שטלוויזית EDTV זה המינימום כדי להנות כראוי).

ועם זה אני מסכים ללא צל של ספק.

ליביו

פורסם

הנקודה השניה שהוא מנסה לאמר, היא שBR היה החלטה נכונה של סוני. עם זה אני ממש לא מסכים. זה לא המצב של DVD שהיה פורמט בודד עם תמיכה רחבה שהביא שיפור משמעותי באיכות התמונה ונוחות השימוש לכל מי שהייתה לו טלוזיה. סרט BR מציג שיפור באיכות התמונה אם יש לך טלוזיה טובה, סובל מהמון מחלות ילדות (לפחות חצי דקה מרגע ששמת סרט עד שהוא נטען? WTF?), ולא זוכה לתמיכה מצד כל האולפנים. מבחינת האדם הפשוט עליו הוא מדבר בכתבה, לקנות נגן BR הוא לא צעד כל כך חכם, גם בעוד כמה שנים כאשר HDTV יהיו נפוצים יותר ומחיר הPS3 ירד.

שלא תטעו כל הבעיות האלה קיימות גם בHD DVD, אבל MS לא ממש מחויבת אליו בכל 360 שהיא מוכרת. נניח עוד שנה מסתיימת מלחמת הפורמטים והBR מנצח (מה שכרגע לא נראה סביר בכלל, שני הצדדים בתיקו צמוד גם על כמות המכשירים וגם על תמיכת האולפנים) MS יכולה לקבור את הגאוה שלה ולהוציא תוסף BR ל360. המקודדים שהם הבסיס לכל העסק כבר כתובים, התוכנה במקום, כל מה שצריך זה להחליף את הלוגו של HD DVD בזה של BR.

התרחיש השני כמובן הרבה יותר גרוע לסוני. אם BR יפסיד את מלחמת הפורמטים, היא עכשיו תקועה עם כונן יקר ללא צורך שנמכר עם כל קונסולה שלה ולא משמש לשום דבר מלבד משחקים. נכון קרירין טוען שDVD הוא מגבלה. הוא טועה. המשחק הראשון שעבר את גודל הDVD DL היה הבנלי סורד וגם זה רק בגלל שכל האיזורים וכל השפות היו על דיסק אחד. מה שנעלם במשוואה הזו היא העובדה שדיסק BR עולה כמו 4 דיסקים של DVD DL. גירס אוף וור, אובליביון, מס אפקט, אססין קריד ועוד משחקים עתירי גרפיקה ונפח בקושי קרובים לקצה הנפח של DVD. (וכן אתה יכול להביא את הציטוט שהוצא מהקשרו על UT3, רוצה שאני אביא את הציטוט של הבכיר בEA שקורא לWII, בהתיחס לכוח העיבוד שלו, חתיכת חרא?)

פורסם

שמעו, אתם זורקים פה הרבה מילים יפות לאוויר.

אבל כמו שאמר פה מישהו, בסופו של דבר אתם[אלה בלי הקונסולות הכוונה] יושבים בבית ומתווכחים איזה קונסולה יותר טובה, ואני[או לצורך העניין כל אחד שהרים את הכפפה וקנה קונסולה כלשהי] משחק ונהנה בWII שלי. וזה ממש לא משנה איזה קונסולה קניתם בגלל שזה לפי דעתי בכל אופן עניין די אישי. אין פה מפסידים ומנצחים... זה לא שאני עוד שנה אגיד "שיט! הPS3/360 ניצח! איך נדפקתי, מה אני אמור לעשות עכשיו עם הWII שלי?" ... בכל מקרה יש משחקים מהנים לכל הקונסולות, ובסופו של דבר לא נותן לכם כלום להתווכח וויכוחי סרק...

במקרה הכי גרוע, אני פשוט אקנה את הקונסולה ש"תנצח"... [או שכבר עשיתי את זה?].

פורסם

חשוב יותר לנסות בעצמך ולא להקשיב למקורות לא מוסמכים ודעות שונות של אנשים ( שקריות או אמתיות ) באנטרנט.

קניתי את ה WII שלי לפני 6 חודשים בערך ( קניתי בארה"ב ) כי התלהבתי מסרטוני הפרסומת ומהגימיק הכללי שהקונסולה מציעה, וחשבתי שניתן יהיה להתפשר על איכות ורמת הגרפיקה בשל כך.

עכשיו אני יודע שטעיתי, ה WII יושב אצלי במגירה כבר שלושה חודשים, ואני רק מוציא אותו כשיש אורחים שלא ראו אתו, אבל גם הם מתלהבים בהתחלה ( כמוני ) וגם להם נמאס לשחק אחרי חצי שעה שעה ( ולא מדובר על אנשים שלא בכושר ).

יש אנשים שאומרים שהרמה הגרפית הנמוכה ב WII לא מפריעה להם.... לדעתי ככל שהמשחק נראה אמיתי יותר וברמה גרפית גבוהה יותר כיף יותר לשחק בו, וזו הסיבה לכך שלא כיף לי יותר לשחק ב WII ( לפעמים אני ממש מתגעגע לגרפיקה של PS2 ) .

לזה שרוצה לקנות את ה WII - לדעתי כדאי לך מאד ללכת לחנות או לבית של חבר ולשחק יותר משעה ולראות אם זה עדיין כיף לך, שלא תבזבז כסף סתם.

פורסם

אובוויליון לא היה משחק השקה

אם כבר PDZ אבל הוא לא היה משחק מעולה

ובכלל כמו שלא קונים WII רק בגלל זלדה וסופר מאריו נייר

אז גם לא קונים 360 בהשקה רק בגלל 2 משחקים

ותעשה לי טובה הVC נחשב עדיף מהLIVE ארקייד

אבל זה לא סיבה לקנות קונסולה חדשה

אמולטורים והומברו יש במחשב ובחינם אני לא צריך קונסולה בשביל זה

PDZ לא היה משחק מעולה?

GS 9/10

This awesome, high-tech first-person shooter champions the Xbox 360 with its excellent assortment of single- and multiplayer game types, as well as its incredible good looks and dynamic, intense action.

משחקי ההשקה של ה360 היו המשחקים הטובים ביותר שהושקו עם קונסולה כלשהי בדור הזה, אם זה אתה באמת לא יכול להתווכח במיוחד אלא אם אתה רואה את wii sports או ridge racer 7 בתור משחקי השנה.

משחקים לא יעברו את הרף של הDVD בשנתיים הקרובות, מדיה של BR יקרה להחריד, וגם של HDDVD לא זולה במיוחד.

HD-DVD לא יהיה נפוץ בכונני מחשב בשנתיים הקרובות לפחות, ושלא נדבר על BR שכרגע כונן למחשב עולה מעל ל1000 פאקינג דולר - מחיר של 2 קונסולה.

מעבר לזאת שחוץ מאורך משחק כללי(ולא סביר להניח שייצאו לך משחקים עם SP של 1000 שעות משחק ודיקטטציה של מלחמה ושלום בקבצים לא דחוסים ב50 שפות), הPS3 לא יכול להנות בכל מקרה מנכסים שהתוכן של הכונן שלו יכול להכיל. לא טקסטורות ברמה גבוהה יותר, לא שום דבר.

מהרבה בחינות החומרה שלו מגבילה אותו הרבה יותר ממה שהכונן מגביל את ה360.

המקסימום שיכול לקרות זה סרטים באיכות גבוהה יותר, וסאונד לא דחוס, שאם מישהו חושב שזה מוסיף לערך של המשחק הוא באמת חיי באשליות.

ועם כל הכבוד להרבה אנשים שעכשיו קונים PS2 כי הוא זול, אני רואה בקונסולה בתור מכונת משחקים, אני לא רוצה לשחק סוליטר על ה-360 שלי, ואני מעדיף אורך חיי מדף של 4 שנים או אפילו 3 עם בסיס משחקים אגרסיבי מאשר קונסולה שנגררת אחרי זמנה כמו הPS2.

אני מעדיף לשדרג קונסולה ב500 דולר כל שלוש שניים, heck אפילו שנתיים, מאשר לקנות כרטיס מסך כל שנה, ה360 כרגע מריץ משחקים ברמה גראפית זהה לזאת של מערכות high end, וכן אז מחשב נותן לך AA וAF קצת יותר גבוהים, וזה הדבר היחידי שביקורות איכות תמונה מודות בזה.

כל ביקרות איכות תמונה גורסת שה360 נותן איכות תמונה כמעט השווה לזאת של מצב u.high במחשבים קיום, קצת פחות AA, ולפעמים בלי AF בכלל, מצד שני רזולוציה טבעית גבוהה בהרבה - כל משחק מאז GOW תומך ב1920*1080. בעדכון הבא מוסיף תמיכה ב16:10 כלומר ברזולוציות כמו 1650x1080.

ראיתי איך Airborne מקרטע על המחשב שלי, E6650 ו7950, עם 2GB זכרון, וראיתי אותו רץ חלק על ה360.

מבחינתי ה360 הייתה קניה מוצלחת, הוא החזיק יפה כבר שנה, ויחזיק עוד יותר יפה עוד שניה מבחינתי לא אכפת לי לקנות XBOX 720 בעוד שנה - שנה וחצי כי עם הכסף שחסכתי משדרוגי מחשב לצורך משחקים אני יכול לקנות 2 כאלה אם לא יותר.

אני רוצה קונסולה בשביל מטרה 1 ויחידה ואת זה לשחק,

מה שאני כן יודע:

לפי GameSpot -

המשחק הבלעדי עם הציון הכי גבוהה ל360 קיבל 9.6, בPS3 הציון הבלעדי הכי גבוה הוא 9.0.

הציון הכי גבוה למשחק מולטי פלטפורמי ב360 קיבל 9.6 בPS3 קיבל 9.5, וזה באובליביון, ולמרות שהPS3 קיבל גרסא משופרת.

כמו כן שאר המשחקי המולטי פלטפורמיים מקבליים בממוצע 0.3333 נקודות פחות בPS3 שוב לפי GS.

שוב לפי GS הציון הממוצע ל10 המשחקים הטובים ביותר ל360 הוא 9.12 לPS3 הוא 8.71.

כאשר מסדרים לפי הציון הגבוה ביותר המשחק החמישי של הPS3 כבר מקבל 8.5, ב360 צריך לעבור 19 ביקורות בשביל להגיע לציון הזה.

אז כן אולי בעוד 4 שנים כאשר סרטי BR יכבשו את העולם ולכולם יהיה כונן כזה, תוכלו להשתמש בPS3 שלכם בתור נגנן מדיה ולצחוק כל הדרך אל הבנק.

ביינתיים On this plant earth אני מעדיף לשחק במשחקים הטובים ביותר שקיימים כיום(ומבחינתי כאשר משחק שיוצא מצידי גם לפלאפונים מקבל ציון גבוהה יותר בביקורות בגרסאת ה360 כמו כל משחק כמעט כיום אני גם נהנה יותר מאנשים שמשחקים את אותו משחק על פלטפורמה אחרת) בצורה מעולה, על קונסולה שלא צריך למשכן את הבית בשבילה(וכן אני יודע שהמחיר של הPS3 יורד וכנראה יוצא דגם 40GB, אבל לי זה כבר לא משנה) אפילו בידיעה שאני אצתרך להחליף אותה בעוד שנתיים.

פורסם

מסכים ולא מסכים דובי,

מדיות של BR כנראה לא כאלו יקרות אם אין הבדל גדול כ"כ (אם בכלל) בין מחירי משחקים של PS3 לXBOX360.

ואני דווקא מאמין שעוד מהדור הזה כבר יהיה ניצול לטקסטורות , שלבים וגיוון במשחק (שלא לדבר על ניצול HD לטעינה מהירה יותר)

אני גם לא מסכים שהPS2 קונסולה נגררת , היא היתה מצוינת מהשנה השניה שלה כבר והציגה משחקים שהיו בפירוש מהפכניים למשך זמן די ארוך.

אני כן מסכים לגבי קונסולה (במיוחד אל מול שדרוג מחשב , ענין שאני נהנה ממנו מאוד עם הPS3 והWII)

ואני כן מסכים שהLINEUP של הXBOX מיום היציאה והתמיכה שלו לא פחות מפנטסטית (למרות שלדעתי זה בגלל שמיקרוסופט הרגו את הXBOX המקורי קצת מוקדם , בשביל לעשות שיעורי בית ולהפציץ בסיבוב הבא)

פורסם

כאן הבעיה של הPS3. זיכרון גרפי של 256MB בלבד. זה חסם מאד חזק על גודל הטקסטורה שאי אפשר לעבור

פורסם

מסכים ולא מסכים דובי,

מדיות של BR כנראה לא כאלו יקרות אם אין הבדל גדול כ"כ (אם בכלל) בין מחירי משחקים של PS3 לXBOX360.

ואני דווקא מאמין שעוד מהדור הזה כבר יהיה ניצול לטקסטורות , שלבים וגיוון במשחק (שלא לדבר על ניצול HD לטעינה מהירה יותר)

אני גם לא מסכים שהPS2 קונסולה נגררת , היא היתה מצוינת מהשנה השניה שלה כבר והציגה משחקים שהיו בפירוש מהפכניים למשך זמן די ארוך.

אני כן מסכים לגבי קונסולה (במיוחד אל מול שדרוג מחשב , ענין שאני נהנה ממנו מאוד עם הPS3 והWII)

ואני כן מסכים שהLINEUP של הXBOX מיום היציאה והתמיכה שלו לא פחות מפנטסטית (למרות שלדעתי זה בגלל שמיקרוסופט הרגו את הXBOX המקורי קצת מוקדם , בשביל לעשות שיעורי בית ולהפציץ בסיבוב הבא)

לPS3 אין מקום בזכרון לטקסטורות ברזלוציה גבוהה יותר, או לטקסטורות נוספות בזכרון בכלליות.

הPS3 גם ככה סובל מזמני טעינה ארוכים בהרבה מה360(ועשו כבר השוואות ווידאו בgame trailers) אז אתה רוצה להוסיף עוד? כן תוסיף עוד טקסטורות ותקבל טעינה כל דקה וחצי שתוקעת את המשחק.

המדיות ועוד איך שייקרות, כרגע סוני סופגת גם את המחיר שלהם ע"י גביית פרמיה נמוכה יותר מכל משחק, יצור דיסק BR עולה פי 5 מאשר דיסק DVD רגיל.

פורסם
  • מחבר

שאתם מדברים על זכרון PS3

אז נכון שהזכרון בPS3 מחולק אבל בכמות יש אותה כמות זכרון כמו ב360

512 מגה כולל

ב360 אין ארד דיסק בכל חבילה

ופה יש היתרון לPS3

גם הבלו רי -כרגע זה לא יתרון בהמשך מאוד יכול להיות שכן

בלו דרגון יצא על כמה דיסקים -זה צריך להגיד לכם משהו

אז יופי הרבה סרטוני מעבר HD

הPS3 יכול לעשות תסרטונים במדיה אחת

פורסם

לפני חודש בערך "התלוננתי" פה בפורום על כך שLOST PLANET שקניתי בסטים היה קצר סליחה הוא היה ארוך יחסית לדמו.

ולכן גם אני הייתי בטוח שה XBOX360 יהרוס משחקים ע"י מגבלת המקום בDUAL LAYER, אבל לאחר שקראתי שיצא משחק

לPS3 משהו HACK&SLASH שנגמר תוך 8 שעות.

אני מבין דבר חשוב איכות השליטה,גרפיקה,אורך,עניין תלוי אך ורק במפתחי המשחק ולא במגבלות הקונסולה.

אני אתן דוגמא אחת:

שיחקתי ב METEROID PRIME 3 בWII ובמשחק שמקבלים עם הPS3 בארץ הSHOOTER , עזבו שמטרויד משחק

יותר טוב, לא מצליח להסביר את זה לאור הבדלי החומרה אבל הוא פשוט נראה טוב יותר איך זה קורה לא יודע.

למפתחים הפתרונים.

(למען הסר ספק המשחק של הPS3 נראה מצויין ומשחק לא רע בכלל)

פורסם

LOWLOW , אין לי מושג על מה אתה מדבר , WII לRFOM?

אולי על טלוויזיה רגילה.

אני מאוד אוהב את הWII (ויש לי אחד כזה שיושב לו בגאון ליד הPS3 בסלון) , אבל ברגע שעוברים לLCD - באמת שאין נקודת השוואה מבחינת גרפיקה ורזולוציה.

בקשר למשחקים של ה8 שעות , אני מסכים - זה פשוט בושה שמשחק יוצא היום בכזה אורך.

בדיחה אחת גדולה.

מה שכן , למרבה המזל יש גם FALLOUT , OBLIVION ובקרוב איזה GTA שלוקחים על עצמם לתת קצת יותר מ8 שעות לינאריות.

ליביו

פורסם
  • מחבר

הוא בטח מדבר על העיצוב

מטרואיד 3 נחשב מעולה בעיצוב האומנותי (אני מתכוון אומנותי לא שלבים)

פורסם

טוב אולי לא הסברתי את עצמי נכון.

המשחק RFOM (זהו שמו?) מבחינת רזולוצייה,טקסטורות ועוד כנראה עולה בדור אחד או שניים על METEROID,איו וויכוח כאן.

אבל מראה של משחק מורכב מעשרות דברים אחרים ,ואם מפתחים משכילים לצייר(או איך שלא קוראים לזה) מראה טוב יותר,

תוך שימוש בפחות פיקסלים ואפקטים אשרינו .

כי מה שבסופו של דבר במהלך משחק (לא ביקורת פלצנית של GAMESPOT) מה שמשפיע על החוויה באופן ישיר הוא מראה זורם,

עם ניגודיות טובה של צבעים ,ואנימציה של דמויות ורכבים שלא יראה כאילו הם מרחפים ממקום למקום.

ואת זה המפתחים יכולים לעשות בכל קונסולה כמעט זה כמובן דורש יותר.

הפוטינציאל בXBOX360 ובPS3 קיים וכנראה ימומש בקרוב (או שזה כבר קרה),בWII הפוטינציאל החומרתי נמוך בהרבה,

אבל במקום להירתע מזה המפתחים מוציאים מזה את המקסימום (METEROID,ZELDA,TRAILER MARIO ).

בקיצור בהמשך לדיון XBOX360 כאן ולעוד 4 שנים לפחות.

הPS3 כאן ולעוד 5 שנים לפחות.

הWII כאן (לא אצלי וחבל ) ועוד שנתיים הוא יהיה בגודל של דיסקמן ויעלה 150$ עם WIISPORT וכמו הגיימבוי ADVANCE

ימכר הרבה אחרי NEED FOR SPEED 16

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים